Кошик
254 відгуки
Сертифікована компанія Prom.ua

Шановні клієнти! У зв'язку з святом Днем захисника України 13.10-15.10 у компанії вихідні. Дякуємо за розуміння.

+380671119076
+380503593839
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
Секрети великодньої випічки. 5 рецептів найсмачніших пасок

Секрети великодньої випічки. 5 рецептів найсмачніших пасок

Секрети великодньої випічки. 5 рецептів найсмачніших пасок

Вже завтра настане чистий четвер, а отже саме час розпочинати пекти паски. Так як великодній хліб печуть раз на рік, то кожна господиня намагається зробити паску найпухкішою і найсмачнішою. Раніше процес приготування паски займав цілу добу. У наш час рецепти спростили, однак побожне ставлення та головні правила приготування цього ритуального хліба збереглися.
По-перше, борошно треба брати високоякісне, сухе, добре його просіяти. Місити слід довго і ретельно. Тісто має тричі зійти: коли вчиняється опара, замішане тісто, тісто у формах. Протягом усього процесу приготування та випікання пасок забороняється голосно говорити, стукати дверима, влаштовувати протяг, бо тісто дуже ніжне й на все реагує. Отже, далі 5 рецептів дуже смачної святкової випічки.

 1. Пасхальний куліч з родзинками і цукатами

Нам знадобиться:

Молоко - 500 мл.

Борошно - 1 кг.

Вершкове масло - 150 гр.

Маргарин - 100 гр.

Дріжджі - 75 гр.

Цукор - 500 гр.

Яйця - 5 шт.

Родзинки - 150 гр.

Ванільний цукор 

Апельсинова і лимонна цедра.

У глибокій мисці дріжджі розчиняємо в молоці, додаємо цукор (1 склянка) і кілька ложок борошна. Перемішуємо до стану однорідності. Жовтки розтираємо з цукром і ваніліном. У тісто додаємо маргарин і масло, залишки борошна і перетерті жовтки. Все перемішуємо. Накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплому місці.

Промиваємо родзинки, натираємо обидві цедри. Збиваємо білки. Всі компоненти додаємо до тіста, перемішуємо, і чекаємо півгодини.

Змащену маслом форму для випікання наполовину заповнюємо тістом. Ставимо паску випікатися на 180 градусів на 35-45 хвилин.

2. Куліч з сиром

І так, беремо:

Сир - 1 кг.

Жовтки - 5 шт.

Цукор - 250 гр.

Вершкове масло - 400 грамів.

Ванілін.

Родзинки.

Цукати.

Сир протираємо через сито, додаємо масло, ванілін, цукор і перетерті жовтки. Все перемішуємо, викладаємо в застелену марлею ємність, залишаємо на ніч. 

Зранку даємо зайвій рідині стекти, залишаємо ще на день. Прикрашаємо родзинками та цукатами. 

Все, паска готова.

3. Цитрусово-горіхова паска в хлібопічці

Складові рецепту:

Вершкове масло - 100 гр.

Борошно - 400 гр.

Яйця - 4 шт.

Цукор - 100 гр.

Сік апельсина - 50 мл.

Горіхи - 50 гр.

Цукати - 50 гр.

Сухі дріжджі - 15 гр.

Сіль - щіпка

Ванілін 

Висипаємо в хлібопічку дріжджі і просіяне борошно. Збиваємо цукор з яйцями і ваніліном, додаємо до дріжджів. Поверх викладаємо решту складових, заливаємо це все апельсиновим соком. Випікаємо протягом 3-х годин.

4. Куліч з мигдалем

Борошно -500- 600 гр.

Молоко - 300 мл.

Дріжджі - 50 гр.

Яйця - 5 шт.

Цукор - 250 гр.

Вершкове масло - 300 гр.

Мигдаль - 200 гр.

Лимон.

Родзинки.

У глибоку миску відливаємо трохи молока і розводимо його з дріжджами, додаємо борошно, цукор і перемішуємо. Залишаємо в теплому місці.

Збиваємо жовтки з цукром, розтоплюємо масло. Тепер просіюємо борошно, і додаємо всі інгредієнти в тісто. Мигдаль подрібнюємо, цедру натираємо, і разом з родзинками також кладемо в тісто.

Розкладаємо тісто по змащеним маслом формочкам, випікаємо при 180-ти градусній температурі. Стан готовності перевіряємо за допомогою дерев'яної палички.

5. Паска з сиру

Сир - 1 кг.

Борошно - 110 гр.

Яйця - 8 шт.

Цукор - 170 гр.

Жирні вершки - 50 грамів.

Родзинки.

Цукати.

Протираємо сир через сито, вливаємо вершки, кладемо жовтки, родзинки з цукатами, борошно і цукор, перемішуємо. Збиваємо білки і з'єднуємо з сиром, ще раз ретельно перемішуємо. Отримане тісто викладаємо у форму, випікаємо на 160-170-градусній температурі.

Візьміть на замітку!

Якщо ви не хочете перетирати сир через сито, скористайтеся м'ясорубкою.

Для поліпшення смаку сиру, розітріть його з маслом.

У духову шафу з підготовленою паскою з сиру поставте деко з водою. Це додасть пасці легкості.

Щоб сирне тісто не осіло - уникайте різких звуків та протягів, готуючи паску.

Змастіть корочку куліча теплим молоком, так він не затвердіє і не засохне.

Попередні статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0017:00
  • Вівторок
    09:0017:00
  • Середа
    09:0017:00
  • Четвер
    09:0017:00
  • Пʼятниця
    09:0017:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
Анастасия, Юлия
ТМ "Народный Продукт"
+380671119076
Анастасия
+380503593839
Юлия
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро