Кошик
270 отзыва
Відправка замовлень 2-3дні, дякуємо за розуміння!
+380671119076
+380503593839
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Як приготувати сир вдома?

Як приготувати сир вдома?
Зараз кожна людина прагне вживати максимально органічну їжу, адже це запорука здоров'я та довголіття. Та щоб ні на секунду не сумніватися в натуральності і корисності їжі, краще всього купувати перевірені продукти або готувати їх самостійно. Навіть кисломолочні продукти можна з легкістю зробити вдома, адже це не потребує багато зусиль.  Сьогодні ми розглянемо декілька рецептів приготування домашнього сиру різних видів. 

1. Домашній твердий сир

Для приготування нам знадобиться:

Домашній сир - 1 кг.

Молоко - 1,5 л.

Сода - 1 ч. л.

Сіль - 1 ч. л.

Масло - 100 гр.

Заливаємо сир молоком і ставимо на невеликий вогонь. Помішуємо доки його консистенція не стане в’язкою. Перекладаємо в друшляк і віджимаємо через марлю. Розбиваємо в сир яйце, додаємо масло, сіль, соду, перемішуємо. 10 хвилин варимо, допоки по консистенції маса не буде схожою на плавлений сир. Перекладаємо продукт в ємність з кришкою і даємо йому охолонути. 

2. Домашня «Бринза»

Домашнє молоко - 1 л.

Сметана - 250 гр.

Сіль - 2 ст. л. без гірки.

Яйце - 3 шт.

Доводимо до кипіння молоко, доливаємо до нього сметану, попередньо змішану з яйцями до однорідності. Солимо, 5 хвилин кип'ятимо постійно помішуючи. Молоко повинно згорнутися у грудочки сиру. Переливаємо все в друшляк. Через пару годин перев'язуємо сир марлею і кладемо під прес. Даємо настоятися йому в такому положенні до ранку, після чого перекладаємо в судок та ставимо в холодильник.

3. Домашня «Фета»

Щоб вийшла корисна фета, беремо наступні компоненти:

Молоко - 1 л.

Сіль

Беремо скляну банку і заливаємо в неї молоко. Для прокисання залишаємо на якийсь час. Переливаємо молоко у каструльку на годину ставимо у духову шафу, яку попередньо розігріваємо до 150 градусів. Молоко не повинно кипіти!

Сир виливаємо у друшляк, формуємо марлевий мішечок і  підвішуємо для стікання сироватки. Через деякий час розгортаємо сир, солимо та залишаємо на декілька годин в кімнаті. Перекладаємо в підходящу ємність та відправляємо в холодильник. От і все!

4. Домашній «Маскарпоне» 

Вершки - 1 л (жирністю не менше 30 відсотків).

Сік лимона - 75 мл.

Повільно нагріваємо вершки до 85 градусів, знімаємо каструльку з вогню, збиваємо вінчиком, і поступово додаємо лимонний сік.

Потім ємність перекладаємо в холодну воду, вершки при цьому продовжуємо збивати. Коли маса охолоне, на пару годин кладемо її в холодильник. Дістаємо звідти і повторно збиваємо до тих пір, поки вона не загусне. Викладаємо в тканину з бавовни, загортаємо таким чином, щоб в результаті вийшов невеликий мішечок. Кладемо в друшляк і ставимо на ніч у холодильник. Витягуємо сир, нагріваємо до кімнатної температури, збиваємо і знову кладемо в холодильну камеру до загустіння.

Попередні статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0017:00
  • Вівторок
    09:0017:00
  • Середа
    09:0017:00
  • Четвер
    09:0017:00
  • Пʼятниця
    09:0017:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
Анастасия, Юлия
ТМ "Народный Продукт"
+380671119076
Анастасия
+380503593839
Юлия
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро