Корзина
129 отзывов
Сертифицированная компания Prom.ua
+380
97
722-01-29
+380
66
403-04-18
Наличие документов
Знак Наличие документов означает, что компания загрузила свидетельство о государственной регистрации для подтверждения своего юридического статуса компании или физического лица-предпринимателя.
Як приготувати сир вдома?

Як приготувати сир вдома?

Як приготувати сир вдома?
Зараз кожна людина прагне вживати максимально органічну їжу, адже це запорука здоров'я та довголіття. Та щоб ні на секунду не сумніватися в натуральності і корисності їжі, краще всього купувати перевірені продукти або готувати їх самостійно. Навіть кисломолочні продукти можна з легкістю зробити вдома, адже це не потребує багато зусиль.  Сьогодні ми розглянемо декілька рецептів приготування домашнього сиру різних видів. 

1. Домашній твердий сир

Для приготування нам знадобиться:

Домашній сир - 1 кг.

Молоко - 1,5 л.

Сода - 1 ч. л.

Сіль - 1 ч. л.

Масло - 100 гр.

Заливаємо сир молоком і ставимо на невеликий вогонь. Помішуємо доки його консистенція не стане в’язкою. Перекладаємо в друшляк і віджимаємо через марлю. Розбиваємо в сир яйце, додаємо масло, сіль, соду, перемішуємо. 10 хвилин варимо, допоки по консистенції маса не буде схожою на плавлений сир. Перекладаємо продукт в ємність з кришкою і даємо йому охолонути. 

2. Домашня «Бринза»

Домашнє молоко - 1 л.

Сметана - 250 гр.

Сіль - 2 ст. л. без гірки.

Яйце - 3 шт.

Доводимо до кипіння молоко, доливаємо до нього сметану, попередньо змішану з яйцями до однорідності. Солимо, 5 хвилин кип'ятимо постійно помішуючи. Молоко повинно згорнутися у грудочки сиру. Переливаємо все в друшляк. Через пару годин перев'язуємо сир марлею і кладемо під прес. Даємо настоятися йому в такому положенні до ранку, після чого перекладаємо в судок та ставимо в холодильник.

3. Домашня «Фета»

Щоб вийшла корисна фета, беремо наступні компоненти:

Молоко - 1 л.

Сіль

Беремо скляну банку і заливаємо в неї молоко. Для прокисання залишаємо на якийсь час. Переливаємо молоко у каструльку на годину ставимо у духову шафу, яку попередньо розігріваємо до 150 градусів. Молоко не повинно кипіти!

Сир виливаємо у друшляк, формуємо марлевий мішечок і  підвішуємо для стікання сироватки. Через деякий час розгортаємо сир, солимо та залишаємо на декілька годин в кімнаті. Перекладаємо в підходящу ємність та відправляємо в холодильник. От і все!

4. Домашній «Маскарпоне» 

Вершки - 1 л (жирністю не менше 30 відсотків).

Сік лимона - 75 мл.

Повільно нагріваємо вершки до 85 градусів, знімаємо каструльку з вогню, збиваємо вінчиком, і поступово додаємо лимонний сік.

Потім ємність перекладаємо в холодну воду, вершки при цьому продовжуємо збивати. Коли маса охолоне, на пару годин кладемо її в холодильник. Дістаємо звідти і повторно збиваємо до тих пір, поки вона не загусне. Викладаємо в тканину з бавовни, загортаємо таким чином, щоб в результаті вийшов невеликий мішечок. Кладемо в друшляк і ставимо на ніч у холодильник. Витягуємо сир, нагріваємо до кімнатної температури, збиваємо і знову кладемо в холодильну камеру до загустіння.

Предыдущие статьи
График работы
  • Понедельник
    09:0017:00
  • Вторник
    09:0017:00
  • Среда
    09:0017:00
  • Четверг
    09:0017:00
  • Пятница
    09:0017:00
  • Суббота
    Выходной
  • Воскресенье
    Выходной
Контакты
Евгения, Александр
ТМ "Народный Продукт"
+38097722-01-29
Александр
+38066403-04-18
Евгения
УкраинаДнепропетровская областьДнепр