Кошик
198 відгуків
Сертифікована компанія Prom.ua
+380
67
111-90-76
+380
50
359-38-39
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
Як приготувати теплий салат вдома. Декілька смачних рецептів

Як приготувати теплий салат вдома. Декілька смачних рецептів

Як приготувати теплий салат вдома. Декілька смачних рецептів

Зазвичай, салати відносяться до холодних закусок, але сьогодні ми поговоримо про дещо незвичний тип цієї страви- про теплі салати.  Такий формат поєднання легких овочів та більш ситних теплих інгредієнтів (м’яса чи морепродуктів) в нашій країні асоціюється з їжею високої кухні. Але для азіатської та східної кухонь, теплі салати - це звичайна страва.  Отже, якщо вам цікаво спробувати приготувати теплий салат вдома, то слід ознайомитися з рекомендаціями шеф-кухарів з Європи,  і запам'ятати азіатські принципи поєднання продуктів.

Варто сказати, що теплий салат не є доповненням до гарніру, він не може подаватися до ковбасної нарізки, до котлет або картоплі.

Теплий салат підійде в якості:

Закуски до алкогольних напоїв.

Щільного пізнього сніданку.

Обіднього перекусу.

Вечері.

Універсальної страви вуличного азіатського кафе.

Ось кілька класних рецептів. Візьміть на замітку!

Салат з ростбіфом і томатами чері

Складові:

  • 500 г яловичої вирізки
  • 150 г помідорів чері
  • 50 г волоських горіхів
  • 2 ч. л. вершкового масла
  • ½ ч. л. цукру
  • 1 ч. л. сушеного базиліку
  • Мікс салатного листя
  • Кунжут
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець

Для заправки:

  • 75 мл яблучного соку
  • 50 мл оливкової олії
  • 25 мл вустерського соусу
  • 1 ч. л. меду
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці

Спосіб приготування:

  1. М’ясо обсмажити на оливковій олії з усіх боків, натерти спеціями за смаком і покласти запікатися в духовку на 15 хв при 180 °С. Приготований ростбіф тонко нарізати.
  2. У сковороді розтопити вершкове масло і викласти помідори чері. Додати базилік і цукор. Потримати на вогні близько 40 сек.
  3. Для соусу змішати всі інгредієнти і злегка збити виделкою. Листя салату порвати. Волоські горіхи порубати.
  4. У салатнику змішати ростбіф, помідори, волоські горіхи, листя салату і заправити соусом. Перед подачею посипати кунжутом.

Картопляний салат з маринованими овочами

Складові:

  • 300 г картоплі
  • По 100 г маринованих огірків і каперсів
  • По 3 гілочки кропу і петрушки
  • ½ цибулини
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Картоплю відварити в мундирі та нарізати скибочками.
  2. Кріп, петрушку і цибулю дрібно порубати. Огірки нарізати шматочками.

Змішати у глибокій ємності всі інгредієнти, посолити, поперчити і заправити олією. 

Салат з буряком, квасолею і курячою грудкою

Складові:

  • 1 куряча грудка
  • 1 великий буряк
  • 1 банка консервованої білої квасолі
  • 1 пучок листя салату
  • 2 гілочки петрушки
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • 2 ст. л. рослинної олії

Спосіб приготування:

  1. Курячу грудку відварити в підсоленій воді до готовності та нарізати кубиками. Окремо зварити буряк, почистити і також нарізати кубиками.
  2. З квасолі злити зайву рідину. Листя салату порвати. Петрушку дрібно порубати.
  3. У салатнику змішати м’ясо, буряк, квасолю, листя салату і петрушку. Заправити оцтом і олією. Посолити, поперчити і перемішати.

Смакуйте із задоволенням!

Попередні статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0017:00
  • Вівторок
    09:0017:00
  • Середа
    09:0017:00
  • Четвер
    09:0017:00
  • Пʼятниця
    09:0017:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
Евгения, Юлия
ТМ "Народный Продукт"
+38067111-90-76
Евгения
+38050359-38-39
Юлия
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро