Кошик
198 відгуків
Сертифікована компанія Prom.ua
+380
67
111-90-76
+380
50
359-38-39
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
В чому користь пророщеного зерна?

В чому користь пророщеного зерна?

В чому користь пророщеного зерна?

Пророщене зерно- це не харчова добавка й не ліки, виготовлені в лабораторії, - це цілюща  жива їжа. Про користь пророщеного насіння було відомо ще за часів Гіппократа. Найпоширеніше  вживання живої їжі серед індійських йогів- до 50 відсотків раціону складають пророщені зерна.

Цінність пророщеного насіння полягає в його унікальному складі, який в момент набрякання і проростання вступає в активну фазу. У момент проростання зерен в них набагато збільшується вміст деяких вітамінів і мікроелементів, а також деякі з'являються, хоча в звичайному зерні їх немає. У пророщеному зерні сконцентровані цінні поживні речовини і активна енергія, які відновлюють організм людини на клітинному рівні.

Користь пророщеного зерна набагато більша за користь продуктів переробки зерна, тому що основна маса корисних речовин знаходиться саме в зародку зерна. Особливо це стосується проростків пшениці, сої та бобових культур. Ви можете з легкістю проростити зерна вдома. Отже:

Яким чином пророщувати зерна?

У великій кількості холодної води потрібно промити 2 столові ложки зерен. Це денна норма на одну людини, хоча, якщо ви хочете, можна почати з меншої кількості. В даному випадку все дуже індивідуально, так як сприйнятливість організму у кожного своя.

Зверніть увагу на те, що зерна, які спливуть на ваших очах, не варто використовувати, оскільки вони не проростуть.

Далі обираємо ємніть з широким дном, кладемо марлю або іншу тканину та рівномірно розподіляємо зерна по поверхні. Це потрібно щоб продукт проріс рівномірно. Покриваємо зерна такниною і трохи заливаємо водою кімнатної температури.

Накривати паростки не обов'язково, але тоді вам доведеться стежити за тим, щоб волога не зберігалася в товщі зерна. Також потрібно щонайменше один раз перемішати насіння, щоб зерна однаково просочилися водою. Це посприяє їх максимально ефективному проростанню.

Ємність з її вмістом ставимо в затемнене тепле місце і з певною періодичністю зволожуємо верхню тканину. Через годин 10 промиваємо зерна і назад перекладаємо їх в посудину,час від часу зволожуючи. Буквально за день-два вже можна побачити перші 1-3 міліметрові паростки. Все залежить від якості зерна та температурного режиму навколишнього середовища.

Давайте також розглянемо кілька рецептів корисної їжі з пророщених паростків.

Фруктовий салат з соняшником і паростками пшениці

Беремо:

Банан - 1 шт.

Ківі - 1 шт.

Сир - 100 гр.

Гранатові зерна - 3 ст. л.

Пророщені зерна пшениці - 2 ст. л.

Пророщене насіння соняшника - 2 ст. л.

Мед - 2 ст. л.

Сік половинки лимона.

Прокручуємо в м'ясорубці зерна, натираємо сир, дрібно нарізаємо фрукти. Все перемішуємо і заправляємо лимоном і медом, прикрашаємо гранатовими зернами.

Салат "Солодка пшеничка"

Півсклянки пророщених зерен.

Кунжутне насіння - 2 ч. л.

Мед.

Дробимо насіння і додаємо його в пророслі зерна. Заправляємо медом за бажанням.

Китайський салат

Півсклянки пророщених зерен сої.

Листя китайського салату - 100 гр.

Консервований горошок - 3 ст. л.

Сметана

Спочатку відварюємо паростки сої протягом 3 хвилин, після - промиваємо водою. Подрібнюємо салатне листя, додаємо паростки сої та горошок. Запрвляємо сметаною. Готово!

Попередні статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0017:00
  • Вівторок
    09:0017:00
  • Середа
    09:0017:00
  • Четвер
    09:0017:00
  • Пʼятниця
    09:0017:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
Евгения, Юлия
ТМ "Народный Продукт"
+38067111-90-76
Евгения
+38050359-38-39
Юлия
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро