Кошик
198 відгуків
Сертифікована компанія Prom.ua
+380
67
111-90-76
+380
50
359-38-39
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
Секрети приготування домашнього мармеладу.

Секрети приготування домашнього мармеладу.

Секрети приготування домашнього мармеладу.

Мармелад полюбляють як діти, так і дорослі. Цей різновид солодощів виник дуже багато років тому. Ще стародавні греки залишали фруктовий або ягідний сік під пекучими променями й він згущувався, таким чином утворювався мармелад. Спочатку його робили тільки з плодів, що містять велику кількість пектину: абрикоси, айва, яблука, ягоди, але згодом до них почали додавати інші фрукти. До нас мармелад прийшов зі східних та середземноморських країн. Після того як у 19 столітті з’явилися штучні желюючі речовини, кондитери почали готовити мармелад майже з усіх ягід та фруктів.

Натуральний мармелад не тільки смачний, але й корисний: його можна їсти навіть маленьким дітям. Щоб бути упевненим у його натуральності та якості, краще зробити цей смаколик власноруч. Приготувати відмінний мармелад вдома зовсім нескладно.  Варто лише дещо знати:

Для приготування мармеладу потрібні усього лише цукор та фруктове пюре. Щоб позбавитись від грудочок, пюре необхідно добре перетерти через сито. Від кількості цукру залежить щільність продукту: чим його більше, тим густіше буде мармелад. Для м’якого вистачить 300 г цукру на 1 кг пюре. Дуже щільний мармелад виходить, якщо кількість пюре та цукру однакова.

Фрукти та ягоди повинні бути дуже стиглими, навіть перезрілими. Якщо основою мармеладу будуть  плоди з малим вмістом пектину, то потрібно додати яблучне пюре, желатин, пектинову витяжку або інший драглеутворювач. 

Зібрані плоди треба добре вимити, видалити кісточки або насіння. Після цього залити невеликою кількість води та добре розварити. Яблука (краще кислих сортів) зазвичай запікають та перетирають. У готове пюре за бажанням додають ваніль, корицю, лимону цедру, гвоздику.

Після додавання цукру, масу слід варити до повного випарювання рідини. Чим менше вариться мармелад, тим смачніше він буде, тому готувати його краще невеликими порціями. Посуд для варіння повинен бути невисоким та мати товсте дно. Під час приготування пюре треба постійно помішувати, щоб воно не підгоріло.

Якщо краплина увареного пюре з цукром на розтікається по тарілці, густіє, це говорить про те, що за консистенцією суміш готова до охолодження . Ознакою того, що застиглий мармелад готовий, є незникаючий слід, який залишається в ньому після проведення ложкою.

Мармелад можна законсервувати на зиму або з’їсти одразу. В першому випадку готову масу  ще гарячою розкладають у стерилізовані скляні банки, щільно закривають кришками та повільно охолоджують. Для цього банки ставлять у велику миску з теплою водою і поступово підливають холодну. Під час охолодження мармелад не слід рухати. Після відкриття банки його можна намазати на хліб та печиво або підсушити, зробивши таким чином цукерки.

Щоб з'їсти мармелад найближчим часом, його перекладають у силіконові форми для шоколаду або у ємність з пласким дном, шаром не більш 4 см та залишають висихати на повітрі. Готовий мармелад буде щільним. Висихання може зайняти від двох днів до тижня, усе залежить від товщини шару. Також мармелад можна підсушити у духовці при температурі 50°С. Цей спосіб займає в середньому півтори години. Готовий мармелад посипають цукровою пудрою або обвалюють у цукрі.

Незамінні такі солодощі у якості швидкого перекусу. Лише покладіть готові шматочки мармеладу у зручний бокс та насолоджуйтесь смачним снеком у будь-яку мить!

Попередні статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0017:00
  • Вівторок
    09:0017:00
  • Середа
    09:0017:00
  • Четвер
    09:0017:00
  • Пʼятниця
    09:0017:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
Евгения, Юлия
ТМ "Народный Продукт"
+38067111-90-76
Евгения
+38050359-38-39
Юлия
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро