Кошик
254 відгуки
Сертифікована компанія Prom.ua

Шановні клієнти! У зв'язку з святом Днем захисника України 13.10-15.10 у компанії вихідні. Дякуємо за розуміння.

+380671119076
+380503593839
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
Що таке мікрогрін?

Що таке мікрогрін?

Що таке мікрогрін?

Нещодавно ми розповідали наскільки корисно щодня споживати в їжу пророщене насіння. Нагадаємо ,що воно насичує організм вітамінами. Крім цього, зараз актуально включати в свій денний раціон різну зелень - кінзу, рукколу, шпинат. Але також існує ще одна варіація «зеленого меню» це мікрогрін, в даній статті мова піде про нього.

Що ж ми знаємо про Мікрогрін?

Microgreen перекладається з англійської мови як «мініатюрна зелень». До цього позначення можна зі стопроцентною упевненістю віднести такі молоді паростки зелені, як:

Соняшник.

Люцерна.

Цибуля.

Горошок.

Буряк.

Редис.

До мініатюрної зелені відносяться паростки, «вік» яких сягає близько 7-10 діб.

Чим корисний Мікрогрін?

Користь мікрогріна полягає в тому, що в ньому міститься досить багато корисних речовин. Він сприяє виведенню накопичених токсинів і шлаків з організму, омолоджує клітини, насичуючи їх енергією і необхідними життєвими силами. Після споживання в їжу мікрогрін поліпшує показники крові, знижується рівень «поганого» холестерину і стабілізується кров'яний тиск. У зв'язку з тим, що молоді паростки перебувають в стадії росту, вони збагачені вітамінами, макро- і мікроелементами, які вони так потребують для повноцінного росту. Також слід відзначити ніжний смак молодих паростків. 

З чим найкраще їсти Мікрогрін?

Мікрогрін зазвичай додають в салати. Він часто є однією зі складових всіляких смузі і вітамінних коктейлів. Згідно слів фахівців, ці молоді паростки найкращим чином підходять для вживання в їжу разом з овочами і білим сиром. Головне пам'ятайте, Мікрогрін варто вживати у їжу сирим, щоб зберегти усі косрисні властивості цього унікального продукту. 

Як виростити Мікрогрін на підвіконні вдома?

1. Заповніть контейнер ґрунтом (можна нейтральним або з органічними добривами) приблизно на 3 см.

2. Рясно полийте його водою і дайте стекти.

3. Рівномірно розкидайте по поверхні ґрунту насіння (приблизно 10 шт. на кожні 3 кв. см).

4. Зверху присипте насіння шаром сухого ґрунту, товщиною біля 1 см.

5. Побризкайте ґрунт водою, але ні в якому разі не поливайте струменем води. Щодня контролюйте рівень зволоженості ґрунту: він має бути вологим, але не мокрим, щоб не з'явилася цвіль.

6. Накрийте контейнер плівкою, щоб підтримувати рівень вологості. Плівку потрібно буде прибрати, коли з’являться перші паростки.

7. Поставте ємність у тепле місце.

8. Із появою перших листочків переставте контейнер у місце із природним освітленням (на підвіконня, на балкон).

9. Як тільки молода зелень досягне 2,5-5 см висоти, що станеться приблизно за тиждень, можете збирати врожай!

10. Якщо ви не збираєтеся з’їсти весь свій мікрогрін за один раз, добре промийте зелень, загорніть у паперовий рушник і зберігайте в холодильнику до трьох днів.
 

Попередні статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0017:00
  • Вівторок
    09:0017:00
  • Середа
    09:0017:00
  • Четвер
    09:0017:00
  • Пʼятниця
    09:0017:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
Анастасия, Юлия
ТМ "Народный Продукт"
+380671119076
Анастасия
+380503593839
Юлия
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро