Корисні замінники цукру

Всі, хто полюбляє цукор, але хоче піклуватись про своє здоров’я, мають знати, чим можна замінити цей продукт. Сьогодні ми розповімо про 7 натуральних підсолоджувачів, які будуть корисними, якщо вживати їх які в обмеженій кількості.
Доволі корисний та поживний продукт, який з легкістю замінить цукор – це банани.
Якщо ви полюбляєте випічку і прагнете готувати не тільки смачні, але й корисні страви, замість цукру спробуйте використати банани. Їх буде вдосталь для того аби випічка видалась солодкою і приємною на смак. Окрім того, банани можуть також замінити й масло, адже з їх додаванням випічка стає соковитою, і ця соковитість зберігається протягом досить довгого часу. Найкраще для випічки підійдуть почорнілі й перестиглі банани. Коли вони м’якшають, зникає необхідність у додатковому перемішуванні їх за допомогою міксера.
Другий чудовий замінник цукру – всім відомий мед.
Мед – це відмінний спосіб скоротити споживання цукру до мінімуму. Він в рази солодший за цукор, тому вживати його потрібно менше. Також він дуже ситний. Не дивлячись на те, що в меді калорій трохи більше, ніж в цукрі, у нього набагато нижчий глікемічний індекс.
Мед краще всього вживати з чаєм, імбиром чи лимоном. Таке поєднання стимулює обмінні процеси в організмі і підвищує імунну систему.
Третім замінником цурку виступає кокосовий цукор.
Цей продукт добувається з кокосової пальми у момент цвітіння. Основною особливістю кокосового цукру являється наявність високого вмісту мінеральних речовин і вітамінів. В якості прикладу можна сказати, що такий цукор збагачений кальцієм, калієм, цинком та вітаміном С. При тому в ньому фактично не міститься фруктоза, в силу чого його можна вважати ідеальним дієтичним продуктом.
Четвертий замінник – стевія.
Стевія вважається ще одним досить актуальним натуральним підсолоджувачем. Її роблять із "медової трави", що проростає в Південній Америці. Стевія в рази солодше ніж цукор і при цьому вона не калорійна взагалі.
П’ятий замінник - кленовий сироп
Це підсолоджувач, що використовують здебільшого для випічки та десертів. В ньому немає ані консервантів, ані добавок.
Нектар агави
Золотистий нектар агави виробляється із соку цієї самої блакитної агави, з якої також виробляють текілу. Нектар можна з легкістю розчинити у воді. Окрім того, він набагато солодший за цукор, економно витрачається, має приємний смак і низький глікемічний індекс.
Сироп топінамбура
Солодкий золотистий сироп, який можна отримати з топінамбура. Він має ніжну текстуру, карамельний смак. Його люблять додавати до десертів та напоїв. Це ідеальний варіант для людей, які хворі на діабет, адже сироп також як і декілька інших замінників має низькій глікемічний індекс.
Фініки
Фініки — один з найкорисніших продуктів, що взагалі існують. Вони є дуже поживними, в них міститься багато вітамінів, мікроелементів та амінокислот. Підвищують гемоглобін, та й просто смачні.
Радимо завжди мати при собі невелику ємність з корисними солодощами, абі завжди мати змогу поласувати смачненьким!
- Як заморожувати ягодиОкрім приготування різних ягідних варень та "закатувань" у банки, є ще один відмінний спосіб консервації продуктів – замороження. Проте не всі заморожують продукти правильно. Ми розповімо як правильно заморожувати ягоди, аби вони зберегли усю...Повна версія статті
- 5 рецептів страв, які можна приготувати у мікрохвильовці за 5 хвилинВи й досі переконані, що мікрохвильовка здатна тільки на те, щоб розігрівати страви? Ми пропонуємо почати користуватися мікрохвильовкою для приготування страв, адже для цього потрібно буде витратити буквально декілька хвилин. Що ж, ось рецептиПовна версія статті
- Декілька рецептів італійського десерту панна-коттаПанна-котта вважається фактично найпопулярнішим італійським десертом, для якого характерна надзвичайно ніжна текстура і простота в приготуванні. Спробуйте приготувати цей десерт за нашими рецептами, та впевніться у цьому самі.Повна версія статті