Кошик
270 отзыва
Відправка замовлень 2-3дні, дякуємо за розуміння!
+380671119076
+380503593839
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Вітамінні ласощі для малюка: рецепти корисних заготовок на зиму

Вітамінні ласощі для малюка: рецепти корисних заготовок на зиму

Осінь - це найбільш вдалий час для того щоб вирішити якими натуральними ласощами порадувати вашого малюка взимку. Справитися з цим завданням вам допоможуть кілька простих рецептів корисних заготовок з овочів та фруктів.

Рецепти фруктових заготовок

Сік і пюре з яблук

Щоб приготувати смачне і соковите пюре потрібно вибирати солодкий сорт яблук. Це може бути «Білий налив», «Аркад літній» та інші види. Фрукти потрібно помити, очистити від шкірки і видалити кісточки. Після цього яблука нарізати невеликими шматочками і викласти в каструлю з емальованою поверхнею. Вода повинна повністю покривати яблука. Після закипання їх потрібно варити протягом ще 15 хвилин. Далі потрібно злити воду, дати фруктам охолонути і перетерти їх крізь сито.

Готове пюре треба знову перекласти в каструлю і ще раз довести до кипіння. Киплячу масу необхідно розкласти по стерилізованих банках і прикрити кришками. Дно каструлі слід покрити рушником і розставити на нього банки. Потім долити в ємність воду, так щоб вона покривала ¾ банок і ввімкнути вогонь. Коли вода закипить, вогонь потрібно зменшити і поставити пюре на стерилізацію мінімум на 10 хвилин. Після цього треба витягнути банки і закрутити їх кришками.

Що стосується яблучного соку, то його приготувати досить просто. Потрібно очистити фрукти від шкірки і насіння, нарізати невеликими шматочками і пропустити через соковижималку. Отриману рідину  сілід перелити в глибоку ємність і добре прокип'ятити. Готовий сік залити в банки і закрити кришками.

Ласощі з гарбуза

Очищений гарбуз нарізати невеликими шматочками, розміром приблизно 2 см. Увімкнути духовку і розігріти її до 180 °C, деко заслати пергаментом і розкласти на нього шматочки гарбуза. Запікати їх потрібно протягом 50 хвилин. Щоб м'якоть не засохла потрібно поставити в духовку невелику миску з водою. Запечений гарбуз треба перетери крізь сито і перекласти в глибоку ємність та постивити на вогонь. Після закипання порварити ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Готове пюре розкласти по заздалегідь підготовленим банкам і закупорте.

Сливове пюре

Пюре з цих фруктів готується за такою ж технологією, як і яблучне, але з певними відмінностями. Свіжі очищені сливи потрібно облити окропом і пропустити через м'ясорубку. Отриману масу перелити в каструлю і дати їй закипіти. Після закипання розлити пюре по банках і закрити їх кришками.

Закрутки з персиків

Ретельно вимиті фрукти потрібно перекласти на сито і опустити спочатку в киплячу, а потім в холодну воду. У гарячій воді їх потрібно тримати не більше 1 хвилини. Ошпарені персики потрібно очистити від шкірки і нарізати невеликими шматочками. Після цього в каструлю налити воду шаром не більше 1 см і опустити туди персики. Через 10 хвилин витягнути варену м'якоть і перетерти її дерев'яною ложкою. Отриману суміш варити в каструлі протягом ще 10 хв. Готове пюре помістити в банки і прибрати в темне місце.

Пюре з груші

Для смачного пюре вибирайте фрукти зеленого кольору. Перед приготуванням їх потрібно очистити і нарізати шматочками середнього розміру. Після цього слід помістити їх в каструлю, закрити кришкою і тушкувати протягом 15 хвилин. Готові варені груші перетерти за допомогою сита. Для більш насиченого смаку в перетерту масу також можна додати грушевий відвар. Отримана фруктова маса повинна пройти стерилізацію протягом 20 хвилин і тільки після цього її можна закупорювати в банки і прибирати в прохолодне місце.

Заготовки з овочів

Заморожена морква і цвітна капуста

Одним з кращих варіантів збереження корисних властивостей даних овочів є звичайна заморозка. Перед заморожуванням моркву потрібно очистити, а капусту розібрати на суцвіття. Потім овочі слід опустити в киплячу воду і проварити на середньому вогні 3 хвилини. У заздалегідь підготовану ємність з крижаною водою і опустити варені овочі на 7 хвилин. Після цього слід обсушити їх за допомогою паперового рушника, упакувати в контейнер і помістити в морозилку.

Пюре з кабачків

Для приготування цих ласощів потрібно використовувати тільки молоді кабачки, в яких ще немає твердих кісточок. Перед приготуванням очистіть їх від шкірки і наріжте кільцями середньої товщини. Потім опустіть овочі в емальовану ємність і залийте водою так, щоб вона повністю їх покривала. Через 15 хвилин злийте рідину і дайте овочевий масі охолонути. Після того, як кабачки охолонуть, перекладіть їх в блендер і подрібніть до консистенції пюре. Готову масу розкладіть в банки і залиште стерилізувати на 5-10 хвилин. В кінці процедури потрібно щільно закрити банки кришками і залишити в прохолодному темному місці.

Попередні статті
  • Салати з кавуном
    Салати з кавуном
    Кавун вважається неофіційним символом останнього літнього місяця. Але навіть це не стає на заваді тому, що кавун всі вважають дуже смачним та корисним. Сьогодні ми ознайомимося з рецептами літніх салатів, що складу яких входить кавун.
    Повна версія статті
  • Яку їжу приготувати з собою в подорож?
    Яку їжу приготувати з собою в подорож?
    Коли ви збираєтесь у подорож, немає значення скільки часу займе поїздка. Будуть це 2-3 години чи ціла доба. Треба продумати із самого початку, що ви будете їсти в дорозі, аби мати змогу підкріпитись за будь-яких умов. 
    Повна версія статті
  • Еко-засоби для прибирання в оселі своїми руками 
    Еко-засоби для прибирання в оселі своїми руками 
    Прибирання помешкання для кожної господині - це впершу чергу піклування про здоров’я своєї сім’ї. Натуральні засоби для прибирання дозволяють швидко та ефективно прибрати будь-яке приміщення, не докладаючи при цьому багато зусиль.
    Повна версія статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0017:00
  • Вівторок
    09:0017:00
  • Середа
    09:0017:00
  • Четвер
    09:0017:00
  • Пʼятниця
    09:0017:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
Анастасия, Юлия
ТМ "Народный Продукт"
+380671119076
Анастасия
+380503593839
Юлия
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро