Кошик
501 відгук
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Смачні та корисні страви з гарбуза

Смачні та корисні страви з гарбуза

Гарбуз вважається джерелом багатьох корисних речовин, які особливо необхідні людині в осінньо-зимовий період. Крім цього він може зберігатися на протязі довгого часу, навіть до весни. А це значить, що ми точно встигнемо оцінити смак багатьох страв з цього корисного городнього плоду. І в цей список входить не тільки каша, а й суп, кекси, мармелад, та багато іншого.

У цій статті ми постараємося розповісти, яким способом смачно приготувати гарбуз. Отже, перейдемо до рецептів.

Гарбузовий салат, з додаванням огірків і помідорів

Для приготування візьміть:

·        півкілограма гарбузового м’якуша;

·        декілька огірків;

·        три штуки помідор;

·        одну середню ріпчасту цибулю;

·        зелень;

·        приправу;

·        дві ложки олії.

Приготування

Помийте овочі та зелень. Гарбуз наріжте кубиками, те саме зробіть з огірками. Помідори можна порізати дольками. Поріжте зелень, цибулю натріть на мілкій тертці. Заправте салат олією і додайте приправу за смаком.

Крем-суп з додаванням гарбуза та бекону

Для приготування страви візьміть:

·        приблизно 600 г гарбуза;

·        дві середні морквини

·        три склянки овочевого або м’ясного бульйона;

·        одну цибулю ріпчасту;

·        250 г бекону звичайного та 125 підкопченого;

·        одну ложку олії ;

·        зелень та будь-яку приправу;

·        декілька ложок сметани або не солодкого йогурта;

Приготування

На сковорідку налийте олію, потім обсмажте нарізаний дрібними шматочками бекон і потерту цибулю. Вогонь ставте повільний, смажте на протязі 7-8 хвилин. Гарбуз і натерту на середній тертці моркву покладіть в неглибоку металеву ємність і додайте підготовлений бульйон, доведіть до кипіння.

Після того, як все закипить, варіть ще  15 хвилин. На окрему сковороду поставте смажити копчений бекон. Для цього вистачить і  6-7 хвилин. Залиште бекон для прикрашання страви. Змішайте решту інгредієнтів в блендері до консистенції,яка нагадує пюре і додайте приправу. Подавайте на стіл приправленим сметаною або йогуртом, зеленню і смаженим беконом.

Запіканка із гарбуза з додаванням сиру

Необхідно взяти:

·        один кілограм м’якуша гарбуза;

·        приблизно 230 г сиру;

·        одну склянку молока

·        декілька ложок борошна;

·        одну ложку вершкового масла;

·        дві ложки панірувальних сухарів;

·        півсклянки води

·        два яєчних жовтки;

·        лаврове листя і сіль

·        одну цибулину і зелень;

Приготування

Наріжте гарбузовий м’якуш середніми за розміром скибочками і занурте в каструлю. Покладіть лаврове листя і дрібно порізану цибулину. Додайте в каструлю воду. Вона повинна покривати інгредієнти. Далі слід залишити суміш варитися на маленькому вогні на 15 хвилин. Коли гарбуз звариться дістаньте його з каструлі і остудіть.

На сковорідці обсмажте просіяну муку, влийте молоко і перемішуйте поки маса не закипить. Дайте суміші покипіти 4 хвилин на малому вогні. Збиті жовтки потроху вливайте в соус. Безперервно перемішуйте, щоб вони не згорнулися. Змішайте шматочки гарбуза половину сиру та соус. Готову суміш перекладіть на змащене олією деко. Частиною сиру, що залишилась посипте запіканку. При температурі 190 ° С, випікайте на протязі 30-35 хвилин.

Куряче м'ясо, запечене в гарбузі

Необхідно взяти:

·        м’якуш одного середнього гарбуза;

·        невелику цибулину;

·        приблизно пів кіло курячого м’яса;

·        одну морквину;

·        олію;

·        декілька зубчиків часнику;

·        зелень, приправу і сіль.

Етапи приготування

Нарізану півкільцями цибулину і моркву (натерту на крупній тертці) викладіть на сковорідку і смажте до отримання золотистої скоринки. Куряче м'ясо розріжте на середні шматки і перекладіть до овочів. Все це добре обсмажте. Верхню частину гарбуза зріжте, вичистіть насіння. Виберіть м'якуш ложкою. Поріжте внутрішню частину гарбуза, перекладіть її в сковорідку з куркою і смажте протягом 4 хвилин. Сюди ж додайте спеції, петрушку або кріп, зубчики часнику і сіль. Цю масу смажте ще 3 хвилини, потім перекладіть готову начинку в гарбуз. Накрийте гарбуз зрізаною заздалегідь верхівкою і відправляйте в духовку. Запікайте на протязі години при температурі 190 ° С.

Котлети із м’якуша гарбуза

Необхідно підготувати:

·        один кілограм гарбуза;

·        приблизно 120 мл вершків середньої жирності;

·        одну/дві ложки манної крупи;

·        два яйця;

·        ложку цукрового піску;

·        олію і панірувальні сухарі.

Спосіб приготування

М'яку частину гарбуза натріть на дрібній тертці, вичавіть з цієї маси сік. Додайте в цю суміш вершки і тушкуйте протягом 5-7 хвилин. Сюди ж покладіть цукор, манну крупу, жовтки і перемішайте їх. Сформуйте невеликі котлетки, умочіть їх в збиті білки і обваляйте в панірувальних сухарях. Далі - просто обсмажте на сковороді.

Каша з рису і гарбуза

Необхідно взяти:

·        один невеликий гарбуз;

·        приблизно 250 г рисової крупи;

·        110 г масла вершкового;

·        одну склянку сметани;

·        чотири яєчні жовтки і шість білків;

·        240 г родзинок;

·        сіль і кукор-пісок.

Приготування

З гарбуза зріжте верхню частину, очистіть її від насіння і видаліть трохи м'якоті. Відваріть рис, змішайте його з м'якушем, вершковим маслом, сметаною, родзинками і сіллю. Сюди ж додайте збиті яєчні білки і розтерті з цукровим піском жовтки. Всі ці інгредієнти змішайте і перекладіть в гарбуз. Накрийте його верхівкою і запікайте 50-60 хвилин при температурі 200 ° C.

Пиріг з гарбузовою начинкою

Необхідно взяти:

·        450 г м’якуша гарбуза;

·        приблизно 350 г пісочного тіста;

·        дві ложки меленої кориці;

·        одне яйце;

·        мускатний горіх в меленому вигляді;

·        дві ложки цукру;

·        дві ложки вершкового масла.

Приготування

Вершкове масло змішайте з цукром, корицею, мускатним горіхом. Все це злегка підігрійте. У цю суміш додайте м'якоть гарбуза і тушкуйте протягом 10-15 хвилин, після дайте охолонути. Підготовлене тісто розділіть на дві невеликі частини. Одну з них покладіть на низ форми для випічки, на неї викладіть готову начинку, зверху накрийте другим листом тіста. Пиріг змастіть яєчним жовтком, проколіть в поверхні 2 дірочки і посипте цукровим піском. Далі відправляйте заготовку в духовку і випікайте приблизно півгодини при температурі 200 ° С.

Гарбузові мафіни

Необхідно взяти:

·        650 г гарбузового м’якуша;

·        одне яйце;

·        50 г вершкового масла;

·        три ложки цукру;

·        дрібку соди;

·        дві ложки меду;

·        200 г борошна;

·        приблизно 90 г горіхів;

·        80 г родзинок.

Приготування

Гарбуз натріть на дрібній тертці. Змішайте яйця, цукровий пісок, гарбузову м'якоть, мед і вершкове масло. Додайте в цю суміш соду і борошно. Форму для випікання змастіть вершковим маслом і трохи присипте борошном. На дно викладіть тісто та запікайте мафіни 15-20 хвилин при температурі 200 ° С.

Гарбузовий напій

Необхідно взяти:

·        півкілограма гарбузового м'якуша;

·        35 г вершкового масла;

·        приблизно чотири склянки води;

·        три ложки крохмалю кукурудзяного;

Приготування

М'якуш гарбуза нарізати, перекласти на сковороду і тушкувати разом з вершковим маслом. Готову масу перетріть через сито і додайте до неї воду (3 склянки). Доведіть до кипіння. Крохмаль розведіть в 1 склянці з холодною водою і додайте отриману суміш до гарбуза. Дайте суміші докипіти і потім зніміть з вогню.

Гарбузовий мармелад

Необхідно взяти:

·        430 г м’якуша гарбуза;

·        320 г цукру;

·        дві склянки кип’яченої води;

·        70 мл лимонного соку;

·         дві ложки цукрової пудри.

Приготування

Для приготування цієї страви вибирайте гарбуз без плям. Розріжте його на невеликі кубики, додайте воду і залиште варитися до отримання м'якості. Після цього перетріть гарбуз і перекладіть його в каструлю. Все це засипте цукром. Перемішайте всі інгредієнти і прогрійте на повільному вогні. Додайте сюди сік лимона і продовжуйте варити до загустіння маси ще 10 хвилин. Готовий мармелад повинен падати шматочками з ложки. У разі якщо суміш вийшла рідка, варіть її ще кілька хвилин. Готову страву викласти на попередньо застелене пергаментом деко. Товщина не повинна перевищувати 1 см. Залиште мармелад на 12 годин, щоб він загус. Готову масу поріжте шматочками і присипте цукровою пудрою.

Бажаємо вам смачного!

Попередні статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0020:00
  • Вівторок
    09:0020:00
  • Середа
    09:0020:00
  • Четвер
    09:0020:00
  • Пʼятниця
    09:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро