Кошик
501 відгук
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Рецепти оригінальних джемів та варення

Рецепти оригінальних джемів та варення

Сучасних господинь зараз мало чим можна здивувати: вони багато знають і вміють, роблячи запаси на будь-яку пору року. Але все ж існує кілька видів оригінальних солодощів, які можуть порадувати вас в холодний зимовий вечір.

Саме взимку хочеться закутатися в теплу ковдру, почитати цікаву книгу і з'їсти смачний і корисний десерт. Особливо це стосується свіжих фруктів, яких в холодну пору року дуже мало, та й ціна на них змушує сумніватися в доцільності їх покупки. Ідеальним виходом з такої ситуації стануть різноманітні джеми і варення. А якщо вони ще й приготовлені з незвичайних інгредієнтів - то взимку ви зможете насолодитися дивовижними солодощами.

Кульбабове варення

Ці ласощі не тільки смачні, але і корисні. Вони допомагають нормалізувати роботу сечовивідної системи, печінки і жовчного міхура. Позбавляє також від проблем з дихальною системою і кровотворними органами. Цей вид варення надає антиоксидантний ефект, виводить токсини і є відмінною профілактичною речовиною в боротьбі з раковими захворюваннями.

Для приготування потрібні квіти, попередньо очищені від стебел - для варення підходять тільки пелюстки. Інгредієнти слід промити і підсушити. У кип'ячену воду всипати цукор і приготувати сироп. Цукор повинен повністю розчинитися. Підготовлені суцвіття додати в сироп і прокип'ятити протягом 25 хвилин.

За кілька хвилин до готовності влити сік лимона і залишити на плиті ще на 2 хвилини. Готову масу поставити в темне місце на добу для настоювання. Після цього її потрібно процідити і через марлю віджати. Знову поставити варити на 15-20 хвилин. Готове варення повинно мати прозору консистенцію жовтого кольору. На смак може нагадувати мед.

М'ятне варення

Щоб його приготувати, потрібно взяти м'яту, воду, лимон і цукор. М'яту потрібно перебрати і залишити тільки свіже листя. Перед приготуванням їх треба помити, висушити і порізати на дрібні частини. Нарізані шматочки перекласти в каструлю (бажано з товстим дном), залити туди воду і залишити варитися на повільному вогні. Ошпарені окропом лимони порізати скибочками і додати до м'яти.

Отриману суміш прокип'ятити. Після закипання, варення потрібно варити протягом 15 хвилин, потім вимкнути вогонь і накрити. Залишити масу в прохолодному місці для настоювання. Через добу потрібно процідити все через марлю, потім додати цукор і знову поставити на плиту. Правильно приготовані ласощі повинні мати густу консистенцію.

Джем з молодих волоських горіхів

Цей вид джему нагадує смак східних солодощів. Більше того, він багатий йодом, тому корисний для тих, хто страждає від нестачі йоду в організмі. При правильних умовах, джем може зберігатися до 3 років.

Для його приготування потрібно взяти горіхи, воду, гвоздику, цукор, лимонну кислоту і корицю. Щоб горіхи зварилися їх потрібно проколоти в трьох місцях, залити водою і залишити в такому вигляді на 10 днів. Протягом цього періоду треба міняти воду по кілька разів на день.

Після того, як горіхи вимокнуть, їх потрібно очистити від верхньої частини. Далі взяти каструлю, розраховану на 3 літри води, засипати туди лимонну кислоту і горіхи. Знову залишити на добу. Після того, як вони настоялися, їх потрібно прокип'ятити і залишити варити на повільному вогні ще 15 хвилин. Далі потрібно повторити процедуру з настоюванням. Після проведення всіх цих маніпуляцій злити воду і добре промити плоди.

Тепер потрібно зробити спеціальний сироп: півлітра води змішати з цукром і прокип'ятити. Сюди додати гвоздику і корицю. Через хвилину в цю суміш покласти горіхи і варити далі на маленькому вогні протягом 9 хвилин. Отримана маса повинна настоятися 1-2 дні. Ці дії потрібно повторити 2 рази. Готовий джем потрібно розкласти по стерилізованих банках, закатати їх і перевернути.

Джем з шоколадом і баклажанами

Багатьох таке поєднання продуктів здивує, але такі ласощі виходять досить смачними. Баклажани мають ніжну текстуру, лимон з імбиром - надають пряну кислинку, а шоколад - насиченість смаку.

Для приготування потрібно взяти баклажани, цукор, гіркий шоколад, тертий імбир, лимон. Перед приготуванням баклажани потрібно очистити від шкірки та насіння, і нарізати маленькими кубиками. Для сиропу закип'ятити 200 мл води з додаванням цукру.

Сюди ж покласти імбир, баклажани і варити це все на середньому вогні 30-40 хвилин. За кілька хвилин до закінчення варіння в суміш додати натерту шкірку лимона. Плитку шоколаду розламати на дрібні шматочки і скропити вичавленим з лимона соком. Всі інгредієнти перемішати за допомогою блендера і залишити варити ще на кілька хвилин. Готовий джем помістити в банки і закрутити.

Варення з додаванням шкірок кавуна

Як не дивно, кавунова шкірка це той інгредієнт, з якого можна зробити ароматне і смачне варення. Для цього потрібно: кілограм кавунових шкірок і 700г цукрового піску.

Спочатку потрібно зрізати тонку верхню частину кавуна, а потім нарізати невеликими шматками основну частину шкірки. Все це посипати цукровим піском і прибрати в темне місце на вісім годин. За цей час повинен розтанути цукор і виділитися сік.

Є кілька способів варки цього варення. Наприклад, можна проварити його 3 рази по п’ять хвилин протягом однієї доби або ж по двадцять хвилин за два дні. Вибирати тільки вам.. Головне -  маса повинна зменшитися в обсязі. Коли суміш дійде до готовності, потрібно розлити її в підготовлені банки і закатати.

Шоколадне варення з чорносливом

Цей варіант варення може стати прекрасною начинкою для різноманітних тортів, рулетів тістечок. Але краще його їсти як самостійні ласощі з додаванням будь-яких горішків.

Для приготування маси потрібно взяти сливи, ванільний цукор, звичайний цукор і какао-порошок.

Фрукти потрібно промити і очистити від кісточок. Далі покласти їх в глибоку ємність і засипати цукром. Після цього потрібно все перемішати і залишити в прохолодному місці на добу. По закінченню терміну досипати ще цукор, ванілін і какао-порошок. Поставити варити до закипання. Після цього на слабкому вогні проварити ще 40-55 хвилин. Суміш обов'язково треба час від часу помішувати. Варення розлити по стерилізованих банках в гарячому стані і закупорити їх. Заміною какао може стати плитка шоколаду.

Помідорний джем

Незрілі овочі та фрукти викидати не варто. Вони можуть стати в нагоді для приготування незвичайних джемів або салатів. Представляємо простий рецепт джему з помідорів зі смаком цитруса. Для цього знадобляться: зелені помідори, цедра лимона, аніс, цукор і сік лимона.

Овочі порізати на дольки і додати до них содовий розчин. Після цього помідори промити і сполоснути холодною водою. Рівномірно посипати цукровим піском і залишити в прохолодному місці на ніч. На наступний день в суміш додати аніс, цедру і сік лимона. Все це потрібно проварити на слабкому вогні протягом 20 хвилин. Готовій масі дати охолонути. Після цього вийняти аніс, а джем подрібнити. У такому вигляді кип'ятити потрібно ще 3 хвилини і гарячий джем розкласти в скляні ємності. Такий вид ласощів добре підходить до солоних сирів.

Кабачкової варення з імбиром і лимонною цедрою

Незвичайне варення з оригінальним насиченим смаком здивує ваших гостей. Щоб його приготувати, потрібно взяти кабачки, яблуко, апельсин, імбир, лимон і цукор.

Для початку потрібно зрізати частину цедри з фруктів, нарізати дрібними шматочками або перетерти з допомогою терки і додати її в кабачки. Цей овоч потрібно порізати невеликими кубиками. Частину лимонів і апельсинів очистити і вийняти з них кісточки. Всю цю м'якоть помістити в мішечок з марлі. Яблуко, апельсин і лимон дрібно порізати і додати в кабачкову масу. Все це відправити на плиту, включити середній вогонь і варити, помішуючи протягом 40-50 хвилин.

По закінченню приготування з варення необхідно вийняти марлеві мішечки і розкласти його в банки. Стерилізувати їх в окропі протягом 12 хвилин.

 

Кабачковий джем з апельсинами

Мало хто здогадається, з яких фруктів або овочів приготований даний джем. Можна говорити, що з апельсинів, які дали великий урожай в вашому саду. Інгредієнти для ласощів досить прості - кабачки, цукровий пісок і апельсини.

Перед початком готування, потрібно нарізати кабачки дрібними шматочками і посипати цукровим піском. Залишити цю масу на 5 годин, щоб вони змогли випустити рідину. Фрукти помити і нарізати шматками будь-якої форми. Кісточки потрібно видалити і перемолоти за допомогою м'ясорубки або блендера разом зі шкіркою. Додати все це в кабачки і перемістити на плиту. Включити середній вогонь і, регулярно помішуючи, варити приблизно годину.

Гарячу масу покласти в підготовлені банки. Після того як вона охолоне, перемістити в холодильник. Готовий джем виходить дуже смачним і ароматним.

Джем зі шкурок апельсина

Для приготування потрібні шкірка апельсинів, вода та цукор.

Шкірку апельсинів очистити від білого шару, оскільки від нього з'являється сильна гіркота. Їх потрібно нарізати тоненькими смужками або дрібними квадратами. Залити все холодною водою і залишити в темному місці на 3 дні, при цьому треба часто міняти воду. Після цього поставити варити на слабкий вогонь, поки шкірка не стане м'якою. Зварити сироп з двох чашок води і цукрового піску. У цій рідині потрібно зварити шкурки до прозорого стану. Коли вони дійдуть до готовності, перекласти в банку і додати сироп.

Закрутка з огірків

Для приготування візьміть цукор, лимон, огірки, воду, корицю, ванілін і гвоздику. Овочі потрібно очистити від шкірки і серцевини, нарізати їх, опустити в холодну воду, додати спеції і поставити варити на середній вогонь. Маса повинна стати м'якою. Після цього потрібно злити воду і розкласти на рушник огірки.

Далі зварити цукровий сироп з додаванням соку і цедри лимона. Цією рідиною залити овочі і проварити їх до отримання прозорої консистенції. За кілька хвилин до готовності посипати суміш ваніліном. Якщо немає лимона, то можна використовувати лимонну кислоту.

Кабачкові «ананаси» з аличею

Такі ласощі можна використовувати для салатів, запікати з різним м'ясом або просто їсти як десерт. Для його приготування потрібно взяти аличу, кабачки, воду і цукор.

Середньостиглі кабачки потрібно почистити від серцевини і шкірки. Отриману м'якоть порізати на дольки, довжина яких не повинна перевищувати 5 см. Перекласти масу в стерилізовані банки. Зверху на неї викласти 6-10 кислих слив. Все це залити теплим цукровим сиропом. Банки потрібно перевернути кришкою вниз і обмотати в щільну тканину і залишити в такому вигляді на кілька годин. Смак такого варення нагадує свіжий ананас.

Фруктовий десерт з коньяком

Заспиртовані в густому коньячному сиропі шматочки фруктів зможуть зігріти в холодні зимові вечори. Більш того, такий десерт простий, доступний і дуже смачний. Необхідними інгредієнтами для таких ласощів є: брусниця, яблука, груші, вода, цукор, коньяк, лимон і кориця.

Груші і яблука потрібно промити, розділити на кілька частин і очистити від серцевини. Помитий лимон нарізати невеликими шматочками. Воду закип'ятити разом з цукром, додати туди яблука і залишити варити на кілька хвилин. Далі потрібно витягнути їх за допомогою шумівки і покласти в миску. Те ж саме треба зробити з брусницею і грушею.

У гарячий сироп потрібно покласти корицю і довести до кипіння. У заздалегідь підготовлені банки необхідно викласти фрукти в такій черговості: яблуко, брусниця, груша. До цієї суміші додати кубик лимона і залити цукровим сиропом. Додати в кожну ємність по столовій ложці коньяку.

Попередні статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0020:00
  • Вівторок
    09:0020:00
  • Середа
    09:0020:00
  • Четвер
    09:0020:00
  • Пʼятниця
    09:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро