Кошик
609 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

5 корисних видів борошна

5 корисних видів борошна

Сьогодні хочу розказати вам про 5 видів борошна, завдяки яким багато ваших улюблених страв набудуть корисних властивостей.  Я віднайшла альтернативу звичайному борошну через те, що воно має менш корисних речовин. До того ж вироби з нього завдають шкоду моїй талії. Отже, якщо Ви хочете мати гарну фігуру та самопочуття, то раджу звернути увагу на наступні замінники традиційного борошна. 

Борошно з гречаної крупи

На  думку канадських вчених, даний вид борошна понижає рівень цукру в крові на цілих 25%, тому воно стає незамінним для тих, хто хворіє на діабет. Ці властивості даний продукт отримав, завдяки особливій речовині, що входить до складу гречаної крупи - хіроінозітолу.Нажаль, ми не часто використовуємо гречане борошно, хоча воно близьке нам в історичному плані. На території Київської Русі подібне борошно використовувалося для виготовлення оладок, хліба, млинців і багато іншого. Низький вміст жиру, високий рівень клітковини - все це характеризує вироби з гречаного борошна. Крім цього, продукти, зроблені з нього, можуть запобігати появі серцево-судинних захворювань. Харчові волокна ліквідують залишки жовчної кислоти, жиру і надлишок холестерину. Гречаний хліб є прекрасним джерелом калію, магнію, цинку і марганцю.

Борошно з кукурудзяної крупи

Кукурудзяне борошно ділиться на 2 види: тонкого і грубого помолу. Воно трохи відрізняється від пшеничного: тісто, зроблене на його основі не може так підніматися, а хліб швидше стає черствим. В ньому не має глютену, отже вироби з такого борошна можна вживати тим, в кого трапляються алегрії або не засвоюється цей специфічний рослинний білок (глютен).

Крім цього, кукурудзяна мука включає в себе 2 амінокислоти - триптофан і лізин. Вони відіграють важливу роль у кровотворенні і виробленні великої кількості гормонів. Хлібні вироби з такого борошна, будуть корисними ще й тим, що в їх склад входить кремній, який позитивно впливає на еластичність судин.

Борошно з рисової крупи

На просторах нашої країни, цей вид борошна є рідкістю, а ось в країнах Азії воно використовується практично кожен день. З нього роблять папір для виготовлення ролів і багато різних солодощів. Борошно беруть за основу навіть для випікання пирогів і дієтичних тортів. В його складі також відсутній глютен. Рисове борошно виробляється з цільних рисових зерен (проходить тільки очищення від лушпиння). При такому способі обробки, зберігаються всі корисні речовини. 

Борошно з насіння амаранту

Маловідоме амарантовое борошно є рекордсменом по вмісту сквалену. Ця речовина має потужний антиоксидантний ефект і запобігає появі раку. Подібне борошно винайшли племена ацтеків і завдяки поживним властивостям рослини з якої його виготовляли, називалося «золото Монтесуми». Амарант в багато разів перевершує будь-яку зернову культуру за рівнем вмісту калію і незамінних амінокислот. 

Амарантове борошно по праву вважається універсальним. Воно підходить як для виготовлення хліба, так і для додавання в кашу і пюре. Це природне джерело лізину для клітин організму, а він бореться з вірусною інфекцією. Незважаючи на корисні властивості борошна, існують і протипоказання. Воно є провокуючим фактором для загострення панкреатиту і хвороб сечоводу. Саме тому, перед тим як її вживати, потрібно порадитися з терапевтом.

Борошно з насіння льону

Хліб з такого борошна має більшу кількість калію, ніж банани, які завжди вважалися основним його джерелом. Це робить його просто незамінним для людей, у яких наявні серцево-судинні захворювання. Льняна мука робиться з попередньо віджатого насіння льону. Вона характеризується високою харчовою цінністю і дає людині необхідну кількість білків. Як і інші види борошна, льняне борошно володіє невеликою кількістю жирних кислот. Таке борошно підходить як для приготування хліба, так і для солодкої випічки.

А от зберігання будь-якого з вищенагаданих видів борошна нічим не відрізняється. Будь-яке борошно варто оберігати від вологи та прямих сонячних променів. Найкраще тримати його в спеціальних герметичних ємностях у темному місці.

Інші статті
Графік роботи
  • Понеділок
    10:0017:00
  • Вівторок
    10:0017:00
  • Середа
    10:0017:00
  • Четвер
    10:0017:00
  • Пʼятниця
    10:0017:00
  • Субота
    12:0017:00
  • Неділя
    12:0017:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро