Кошик
433 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Які спеції використовують для глінтвейну?

Які спеції використовують для глінтвейну?

У морозні зимові вечори так хочеться сховатися під теплою ковдрою і приготувати смачний традиційний напій - глінтвейн. Він по праву вважається незмінним атрибутом цієї пори року, оскільки він не тільки смачний, але і зігріваючий. Завдяки додаванню особливих спецій, глінтвейн має неповторний смак, який зможе підкорити будь-яку людину. Що ж додають в цей смачний напій? Відповідь на це питання, ви
отримаєте в даній статті.
Що входить до складу глінтвейну?
Ніщо не зрівняється з терпкістю ісолодкуватим присмаком спецій і фруктів, смак яких поєднується в цьому напої. Існує безліч способів приготування глінтвейну, проте практично в кожному з них присутні кілька основних спецій.
Як правило, напій готується на основі натуральних інгредієнтів. В магазинах можна побачити також готові суміші для приготування пряного вина. Найчастіше до основних компонентів таких сумішей відносять гвоздику, чорний перець, корицю, імбир, кардамон і апельсинову кірку. Всі вони розфасовані в подрібненому вигляді.
Таку пряну суміш не обов'язково купувати в магазинах, її можна приготувати в домашніх умовах. При цьому, можна змінювати смак, додаючи щось від себе. Варто зауважити, що кожна спеція має свій виразний аромат, отже необхідно грамотно підійти до їх зберігання. Краще за все спеції зберігаються у спеціальних герметичних ємностях невеликого об'єму. Без прямого контакту з повітрям ароматичні властивості спецій не втрачаються довше. 

Поговоримо про традиційні  прянощі для глінтвейну.
Кориця
Вона відноситься до невід'ємних складових глінтвейну. Ця пряність надає солодкуватий і пряний аромат. Для приготування ідеально підійдуть палички кориці, оскільки кориця в молотому вигляді втрачає частину своїх ароматичних властивостей.
Гвоздика
Входить до списку інгредієнтів практично всіх рецептів приготування глінтвейну. Ця приправа відрізняється незрівняним ароматом і специфічним смаком. Однак варто враховувати і той нюанс, що під час нагрівання запах зменшується. Саме тому, дану пряність варто додавати в кінці приготування.
Перець
Цей інгредієнт додають за бажанням, оскільки далеко не всі люблять напої з перчинкою. Для приготування глінтвейну підходять практично всі різновиди цієї спеції. До них відносять червоний, духмяний і чорний перець. Останній варіант підходить для червоного вина. У разі використання білого вина, добре підійде червоний перець. Духмяний вживають нечасто, так як він володіє сильним ароматом.
Кардамон
Даний інгредієнт відносять до гострих приправ, які дарують глінтвейну приємний аромат і лимонний присмак. Його додають і до гарячих зимовим напоїв, і до холодних літніх варіантів глінтвейну.
Аніс
Особлива приправа, яка використовується для приготування різних варіацій глінтвейну. Надає напою солодкий присмак і пряний запах. Цей вид спецій прекрасно поєднується в напої з кардамоном і корицею.
Лавровий лист
Є неординарною приправою, яку додають в глінтвейну. Оскільки лавровий лист володіє особливим пряним запахом, до його додавання потрібно ставитися з обережністю, бо його особливий смак не всім довподоби. Однак завжди варто враховувати той факт, що лаврового
листа для глінтвейну потрібно зовсім небагато. А додавати його слід в кінці приготування.
Барбарис
Ці ягоди додають напою злегка кислуватий смак, в результаті чого можна отримати оригінальний варіант глінтвейну.
Крім всіх зазначених спецій, в глінтвейн можна додавати також м'яту і мелісу. Але якщо їх і додають в напої, то вони найчастіше подаються в холодними і готуються на основі білого вина. Що стосується цитрусових, то вони є традиційними інгредієнтами в глінтвейні. Апельсин поєднується практично з усіма видами вина. А лимон і лайм додають виключно в червоні вина. Урізноманітнити смак напою допоможе ананас, ківі і банан.
Іноді навіть використовують волоський горіх, мигдаль, а також різні види сухофруктів (курага, родзинки,
цукати).

Бажаю  вам теплих та затишних вечорів цієї зими.

Попередні статті
  • Рецепти солоних пирогів
    Рецепти солоних пирогів
    Яке ж все-таки чудове блюдо - пиріг. Дуже люблю готувати їх з різними начинками, часто роблю солоні пироги. Адже для того, щоб бути ситим вистачає навіть одного шматочка такого пирога. У даній статті я підготувала для вас кілька рецептів пирогів 
    Повна версія статті
  • Соуси до спагетті
    Соуси до спагетті
    Я люблю готувати страви з макаронних виробів. Все тому, що до них можна приготувати безліч різних соусів, які роблять зі страви справжній шедевр. Використовуючи один з таких соусів, можна кожного разу отримувати нову страву.
    Повна версія статті
  • Що приготувати зі шпинату?
    Що приготувати зі шпинату?
    Ось кілька простих рецептів, які допоможуть вам оцінити не тільки корисні, але і смакові якості шпинату.
    Повна версія статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0017:00
  • Вівторок
    09:0017:00
  • Середа
    09:0017:00
  • Четвер
    09:0017:00
  • Пʼятниця
    09:0017:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро