Кошик
501 відгук
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Секрети приготування тіста для вареників від шеф-кухара

Секрети приготування тіста для вареників від шеф-кухара

Вареники - моя найулюбленіша страва української кухні. Раніше я не приділяла великого значення тісту, адже  начинки у варениках має бути більше, тому саме начинка (на мою думку) визначає смак страви. До складу начинки можуть входити овочі, фрукти, ягоди або навіть м'ясо. Однак нещодавно я відкрила для себе кілька цікавих способів приготування самого тіста. Разом з командою "Народний продукт" я відвідала майстер-клас з виготовлення галушок. Тож вирішила спробувати застосувати секрети від шеф кухара для приготування тіста для вареників. Результат мене приємно здивував. Я недооцінювала важливість  цього інгредієнту. Ділюся з Вами своїми спостереженнями.
Особливості приготування тіста
Готове тісто для вареників досить еластичне на дотик, легко ліпиться і відрізняється міцністю. Традиційно я використовую для подібного тіста борошно, воду, сіль і яйця, але іноді беру молоко, кефір або йогурт замість води. Та які б інгредієнти я не брала, я обов'язково просіюю борошно перед приготуванням. А щоб зробити тісто більш еластичним, додаю олію.
Тісто я вимішую протягом 10 хвилин. Роблю це руками, але можна використовувати кухонний комбайн або хлібопічку. Далі я формую з тіста кулю невеликого розміру, накриваю натуральним рушником.У будь-якому випадку тісто потрібно залишити в теплому місці приблизно на півгодини. Перед тим, як приступити до ліплення вареників, я ще раз вимішую його.
Вареничне тісто з мінералкою
Багато хто вважає, що таке тісто - це ідеальний варіант для приготування вареників. З особистого досвіду можу сказати, що це твердження близько від істини. Тісто на основі мінеральної води відрізняється відмінними смаковими якостями. Крім цього воно не липне до рук.
Для його приготування я використовую:
• мінеральну воду газовану – 1 кружку;
• борошно пшеничне - приблизно 4 кружки;
• яйце;
• масло - приблизно три столові ложки .;
• сіль за смаком.
Борошно я просіваю, висипаю в невелику ємність і солю. Далі додаю яйце і олію. Зверху цю суміш заливаю водою. Починаю змішувати всі інгредієнти ложкою, а закінчую вимішування тіста руками. Під час вимішування присипаю поверхню борошном, щоб тісто не прилипало до неї. Готове тісто накриваю будь-яким підручним матеріалом і залишаю на півгодини.
Вареничне тісто з кефіром
Багато хто, говорив мені, що з кефіром виходить відмінне тісто. Вирішила перевірити це на ділі. Для приготування я взяла:
• кефір - 1 кружку;
• борошно - приблизно 3 кружки;
• 1 \ 4 частину ч.л. солі.

Починаю з традиційного просіювання борошна, в яке потім додаю соду і дрібку солі. У гірці борошна роблю невелике заглиблення і заливаю туди кефір. Після цього змішую все за допомогою ложки. Продовжую вимішувати руками. Під час замішування тіста досипаю трохи борошна. Коли тісто ста' м'яким і еластичним, я переміщаю його в миску і накриваю рушником. Через півгодини приступаю до ліплення.
Заварне вареничне тісто
За порадами багатьох подруг, вирішила спробувати оригінальний варіант для приготування вареників - заварне тісто. Зазвичай таке тісто використовується для приготування десертів, але я відкрила його з іншого боку. Це дійсно хороший варіант для ліплення традиційної української страви. Для приготування я використовувала:
• пшеничне борошно - приблизно 4 кружки;
• воду - 1 кружка;
• сіль - половину чайної ложки;
• яйце - 2 штуки.
Для початку я змішую половину кружки води з сіллю і додаю туди ж яйця. Все це збовтую до отримання однорідної маси. Далі просіюю борошно. Воду, що залишилася доводжу до кипіння і залишаю охолонути на кілька хвилин. Потім доливаю її в борошно і швидко все перемішую. Поки ця суміш не охолола, додаю до неї суміш: яйця, сіль і воду. Замішую таке тісто руками, потроху підсипаючи борошно. Тісто накриваю рушником і залишаю на півгодини. Тим, хто зважиться на такий експеримент, можу порадити не залишати залишки тіста на повітрі. Таке тісто швидко засихає.

Бажаю Вам нових смакових вражень!

Попередні статті
  • Які страви приготувати на новорічний стіл 2019
    Які страви приготувати на новорічний стіл 2019
    Символом наступного року є Жовта Земляна Свиня. У народі вважається, що дана тварина віддає перевагу делікатному і детальному підходу до всього. Тому вибирати страви для новорічного столу потрібно з особливою увагою.
    Повна версія статті
  • Які спеції використовують для глінтвейну?
    Які спеції використовують для глінтвейну?
    Глінтвейн по праву вважається незмінним атрибутом холодної пори року, оскільки він не тільки смачний, але і зігріваючий. Завдяки додаванню особливих спецій, глінтвейн має неповторний смак. Що ж додають в нього? Відповідь на це питання далі в...
    Повна версія статті
  • Рецепти солоних пирогів
    Рецепти солоних пирогів
    Яке ж все-таки чудове блюдо - пиріг. Дуже люблю готувати їх з різними начинками, часто роблю солоні пироги. Адже для того, щоб бути ситим вистачає навіть одного шматочка такого пирога. У даній статті я підготувала для вас кілька рецептів пирогів 
    Повна версія статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0020:00
  • Вівторок
    09:0020:00
  • Середа
    09:0020:00
  • Четвер
    09:0020:00
  • Пʼятниця
    09:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро