Кошик
565 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Рецепти зимових супів

Рецепти зимових супів

Традиція приготування гарячої рідкої їжі прийшла до нас багато століть тому з країн із суворим зимовим кліматом. З настанням заморозків густа юшка з риби або м'яса, з додаванням бобів і коренеплодів, ставала головною стравою північних народів.
Згодом рецепти подібних супів перекочували в традиційні кухні інших країн. Зараз супи можна зустріти усюди - український борщ, французький цибулевий суп, угорський гуляш, марсельський буйабес і багато іншого.
Особисто для мене, гарячий наваристий суп - це ідеальна їжа в холодну пору року. Він швидко зігріє і вгамує голод, особливо після морозної прогулянки. Саме тому варто освоїти секрети приготування ситних зимових супів. Сьогодні поділюся з вами декількома лайфхаками, які перетворили для мене приготування у задоволення, а готові страви – у кулінарні шедеври.
Бульйон
Це найважливіша складова будь-якого супу. Зимові бульйони наваристі та калорійні. Їх можна готувати на основі яловичих, телячих, баранячих кісток і обрізків, копченого м'яса, птиці, риби або морепродуктів.
Рекомендації щодо приготування, які я перевірила на власному досвіді:
• Щоб бульйон вийшов смачним і прозорим, доводити до кипіння його потрібно дуже плавно. Після закипання слід залишити каструлю на повільному вогні. Бульйон ні в якому разі не повинен вирувати.
• Після закипання необхідно весь час знімати шумівкою піну і жир.
• Якщо занадто багато рідини випарується - можна додати в бульйон холодну воду.
• Щоб не зіпсувати смак майбутньої страви - не варто додавати сіль під час варіння.
• Якщо бульйон все-таки став мутним, врятувати його може яєчний білок, який потрібно  поступово додати в процесі кипіння.
Лайфхак від мене: щоб моїй родині не набридала одна і та ж перша страва, я варю велику каструлю хорошого бульйону на весь тиждень. А на його основі вже можна готую будь-які супи і юшки. Щоб бульйон не зіпсувався, я заморожую його в пластикових контейнерах.
Гарнір
Всі продукти, які кладуться в бульйон, називаються супових гарніром. Для зимових супів ідеально підходять крохмалисті овочі й коренеплоди - гарбуз, картопля, морква, буряк, ріпа, топінамбур, селера. Внести різноманітність допоможуть бобові, крупи та макаронні вироби. А отримати чудовий аромат страви можна за допомогою прянощів і сухих трав.
Я підібрала для вас пару рецептів зимових, дуже ситних супів-пюре.
Гарбузовий суп з крабом і авокадо
Для приготування страви нам потрібно:

• 1,5 л курячого бульйону;
• 2 кг гарбуза;
• 1 авокадо;
• 2 цибулини-шалот;
• 0,1 кг консервованого краба;
• оливкова олія;
• гарбузова олія;
• сіль, перець, лавровий лист.
В першу чергу чистимо і ріжемо скибочками гарбуз, цибулю-шалот і авокадо. Гарбуз і цибулю обсмажуємо 10-15 хвилин в сотейнику з розігрітою оливковою олією. Після цього заливаємо бульйоном, солимо, перчимо і додаємо лавровий лист. Варимо до готовності гарбуза.
Готовий суп збиваємо в блендері до консистенції пюре і розливаємо по тарілках. Зверху прикрашаємо суп м'ясом краба і шматочками авокадо. Для аромату скроплюємо гарбузовим маслом.
Гороховий суп з копченим лососем
Нам знадобиться:
• 3 л курячого бульйону;
• 0,8 кг гороху;
• 0,8 кг копчених свинячих ребер;
• 0,2 кг копченого лосося;
• 2 морквини;
• 2 цибулини;
• 4 стебла селери;
• оливкова олія;
• сіль перець.
Горох ретельно промиваємо і замочуємо на кілька годин у холодній воді. Лосось розрізаємо на великі шматочки і злегка обсмажуємо.
2/3 овочів ріжемо кубиком і варимо до готовності. Іншу частину овочів нарізаємо соломкою і обсмажуємо на оливковій олії. Відправляємо в каструлю з бульйоном копчені ребра, горох і відварені овочі. Варимо до готовності гороху. Після чого витягуємо ребра і перебиваємо
суп блендером. Додаємо обсмажені овочі і розливаємо по тарілках. Готову страву прикрашаємо шматками лосося. За бажанням можна
додати пророщений горох.

Щоб насолодитися домашнім супчиком поза стінами своєї кухні - перелийте частину страви у герметичний контейнер та візьміть з собою. Декілька хвилин у мікрохвильовій печі - і смачний, зігріваючий обід готовий! 

Попередні статті
  • Як зберігати новорічний декор
    Як зберігати новорічний декор
    Новорічні свята тривають декілька тижнів, а залишок року ялинка та іграшки чекають свого «зоряного часу» в надійному місці. Тому сьогодні ми поділимося з вами корисними порадами, щодо грамотного збереження новорічного декору.
    Повна версія статті
  • Рецепт традиційної різдвяної куті
    Рецепт традиційної різдвяної куті
    Одним з найважливіших свят для всіх вірян є Різдво Христове. А головним атрибутом Святвечора є кутя. Існує дуже багато рецептів приготування цієї страви. Що б не брали за основу, вона повинна бути пісною. Сьогодні ми поділимося рецептом Багатої...
    Повна версія статті
  • Як обрати якісне вершкове масло?
    Як обрати якісне вершкове масло?
    Зараз полиці магазинів просто забиті різними варіантами вершкового масла, але вибрати дійсно смачне і натуральне не так просто. Перечитавши багато інформації в інтернеті, я натрапила на кілька порад, які допомагають мені підібрати якісний продукт
    Повна версія статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0020:00
  • Вівторок
    09:0020:00
  • Середа
    09:0020:00
  • Четвер
    09:0020:00
  • Пʼятниця
    09:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро