Кошик
659 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Користь бобових. Рецепти страв з гороху, квасолі та нуту.

Користь бобових. Рецепти страв  з гороху, квасолі та нуту.

Бобові культури здавна були присутні в раціоні людей. І неспроста: боби багаті незамінними амінокислотами, каротиноїдами, мінеральними речовинами і вітамінами групи В, С, РР. Плюс до цього - рослинна клітковина, яка покращує травлення і виводить з організму токсини.
У сучасному світі бобові знаходять більше визнання серед вегетаріанців. Найчастіше люди недооцінюють їх користь. Тому ми підготували невеликий огляд бобових культур і добірку смачних рецептів для всієї родини.
Основні представники сімейства бобових і їх користь
1. Горох
Цю рослину почали культивувати ще в стародавній Індії і древньому Китаї. Горох є потужним антиоксидантом і природним енергетиком. Флавоноїди в його складі уповільнюють окислювальні процеси та нейтралізують дію канцерогенів. А речовина тіамін уповільнює процеси старіння.
2. Квасоля
За кількістю легкозасвоюваного білка ця рослина наближена до м'яса і риби. Квасоля у великій кількості містить вітамін С і залізо, що сприяє зміцненню імунітету. Дієтологи сходяться на думці, що споживання трьох склянок квасолі на тиждень добре позначиться на роботі шлунково-кишкового тракту і серцево- судинній системі.
3. Сочевиця
Цінність і користь цієї бобової культури важко переоцінити. Сочевиця багата вітамінами, мікроелементами і мінералами, клітковиною, легким рослинним білком і фолієвою кислотою. Вводячи сочевицю в свій раціон, ви знижуєте ризики серцево-судинних захворювань, ожиріння і діабету.
4. Соя
Соєві боби - не дуже звичний для нас продукт на столі. Але це не означає, що від нього варто відмовлятися. Соя багата білком, що активно бере участь в метаболізмі жирів і знижує рівень шкідливого холестерину. Однак людям із захворюваннями ендокринної системи слід з обережністю вводити сою і соєві продукти в свій раціон.
5. Нут
Турецький горох має збалансований склад, до якого входить протеїн, аналогічний білку курячого яйця. Саме тому нут активно використовується в вегетаріанській кухні, як повноцінна заміна м'яса. Внаслідок зниження рівня натрію в організмі, страви з нуту нормалізують артеріальний тиск. Клітковина відмінно регулює роботу кишківника, а залізо, кальцій і фосфор зміцнюють кісткові тканини.
6. Арахіс
Земляний горіх - найпопулярніший представник сімейства бобових. Арахіс містить в своєму складі амінокислотний ряд, біотин і цінні рослинні олії. Вживання арахісу сприяє підтримці оптимального рівня цукру в крові.

Варто відзначити, що всі бобові перед приготуванням потребують попереднього замочування. Це дозволяє позбутися від фітінової кислоти, яка знижує здатність організму вбирати корисні речовини.
Тепер пропонуємо ознайомитися з кількома рецептами, які допоможуть вам поглянути на бобові по-новому, оцінивши їх смакові і поживні якості.
Хумус
Для приготування найпопулярнішою закуски з нуту нам знадобиться:
• 1 стакан нуту;
• 2 ст.л. кунжутної пасти;
• 4 ст.л. лимонного соку;
• 2 ст.л. оливкової олії;
• 2 зубці часнику;
• сіль перець.
Нут замочуємо на ніч. Вранці зливаємо воду, наливаємо свіжу, і варимо турецький горох до повної готовності (він повинен стати м'яким). Зайву воду з каструлі зливаємо, попередньо залишивши 1 стакан для розведення хумусу.
Перекладаємо нут в чашу блендера, додаємо лимонний сік, кунжутну пасту, подрібнений часник і сіль. Збиваємо до однорідної консистенції. Готовий хумус викладаємо в тарілку, перчимо і поливаємо зверху оливковою олією. Зберігаємо у герметичній ємності в холодильнику.
Сочевичний суп-пюре
Щоб приготувати цей пікантний суп необхідно взяти:
• 0,2 кг червоної сочевиці;
• 1 морква;
• 1 лимон;
• 2 картоплини;
• 3 ст.л. сушеної м'яти;
• ½ пучка зеленої цибулі;
• перець-чилі і солодка паприка.
Сочевицю промиваємо і ненадовго залишаємо в теплій воді. Після цього ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо сочевицю, періодично додаючи окріп. Після цього половину сочевиці відкладаємо. У каструлю з залишками сочевиці додаємо дрібно нарізану картоплю. Коли картопля стане м'якою, додаємо обсмажену моркву і зелений лук. Солимо, перчимо, додаємо м'яту, чилі і паприку. Збиваємо суп блендером. Перед подачею всипаємо варену сочевицю, поливаємо оливковою олією і лимонним соком.

Інші статті
Графік роботи
  • Понеділок
    10:0020:00
  • Вівторок
    10:0020:00
  • Середа
    10:0020:00
  • Четвер
    10:0020:00
  • Пʼятниця
    10:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро