Кошик
659 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Смачні та корисні страви з моркви

Смачні та корисні страви з моркви

Про користь моркви відомо навіть маленьким дітям. Цей яскравий коренеплід має у своєму складі дуже багато вітамінів, мікроелементів і харчових волокон. Морква добре впливає на стан шкіри і волосся, покращує зір, знижує рівень шкідливого холестерину і покращує роботу кишківника. Я задалась питанням- чи зменшується користь овоча під час термічної обробки. Виявляється, що каротин, який дає коренеплоду помаранчевий колір, не руйнується під впливом температури. Тому і сира морква, і страви з неї дають організму достатню кількість речовин, необхідних для синтезу життєво-важливого вітаміну А.
Морква активізує імунітет, допомагає нормалізувати обмін речовин, а також знижує ризик виникнення онкології. Нерідко овоч застосовують з метою профілактики і лікування авітамінозу. Для відчутного ефекту, дієтологи рекомендують з'їдати не менше двох морквин в день. Але далеко не всім подобається смак цього овочу. Найскладніше змусити їсти морквину діточок.Це я знаю з власного досвіду. Тому я підготувала для вас незвичайні і смачні рецепти з цього сонячного овочу, які оцінять дорослі й діти.
Морквяні цукати
Перелік інгредієнтів дуже лаконічний, всі продукти легко знайти вдома:
• морква - 1 кг;
• цукор - 0,5 кг;
• вода - 0,2 л;
• сік лимона - за смаком.
Для початку ретельно промиваємо моркву і чистимо її. Нарізаємо овоч тонкими скибочками або кружальцями. Готуємо густий цукровий сироп. Перекладаємо в нього шматочки морквини і варимо протягом 15 хвилин. Даємо настоятися декілька годин.
Після цього повторюємо процедуру варіння до тих пір, доки морква не стане прозорою. В кінці варіння можна додати трохи лимонного соку.
Моркву проціджуємо і просушуємо в духовці. Посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося. Готові цукати можна перекласти в герметичний контейнер і зберігати в холодильнику пару тижнів.  Але я впевнена, що ця смакота розлетиться за кілька днів. 
Морквяні деруни з пікантним соусом
Для приготування дерунів нам знадобиться:
• морква, натерта на дрібній тертці - 2 склянки;
• борошно - ¼ склянки;
• вода - 6 склянок;
• яйця - 2 шт .;
• молоко - 3 ст.л .;

• нашаткована цибуля - 2 ст.л .;
• подрібнена петрушка - 2 ст.л .;
• сіль перець;
• олія для смаження.
Для соусу необхідно взяти:
• винний оцет - 1 ст.л .;
• гірчиця - 1 ст.л .;
• подрібнена петрушка - 1 ст.л .;
• подрібнена зелена цибуля - 1 ч.л .;
• оливкова олія - ​​¼ склянки.
Переливаємо воду в невелику каструлю і доводимо до кипіння. Викладаємо туди моркву і варимо 3 хвилини. Проціджуємо і промиваємо холодною водою. Воду зливаємо, а моркву викладаємо на паперовий рушник.
У невеликїй мисці змішуємо борошно, сіль і перець. В іншій посудині збиваємо молоко з жовтками. З'єднуємо вміст і добре перемішуємо. В отримане тісто додаємо відварену моркву і цибулю з петрушкою. Міксером збиваємо білки яєць до піків. Відправляємо отриману масу в тісто і добре змішуємо.
У сковорідку наливаємо олію та даємо їй добре прогрітися. Викладаємо деруни й обсмажуємо з кожного боку по 2 хвилини.
Поки деруни смажаться, займаємося приготуванням соусу. Це не займе багато часу. У зручній ємності змішуємо всі інгредієнти й даємо соусу настоятися кілька хвилин у холодильнику.
Вітамінний салат з моркви та кураги
Для цього простого і смачного салату нам потрібно:
• морква - 2 штуки;
• курага - 10 штук;
• мед - 2 ст.л.
Морквину промиваємо, чистимо і натираємо на дрібній тертці. Курагу нарізаємо дрібними шматочками. Змішуємо, заправляємо медом і насолоджуємося дозою вітамінів. Дуже простий, але надкорисний рецепт. 
Пряна морква, запечена в духовці
Щоб приготувати страву нам знадобиться:
• морква - 0,5 кг;
• часник - 4 зубці;
• оливкова олія - ​​2 ст.л .;
• мед - 1 ст.л .;
• цедра лимона - 1 ст.л .;
• петрушка - 2 ст.л .;
• кінза - ½ ч.л .;
• коріандр - ½ ч.л .;

• кмин - ½ ч.л .;
• сіль, перець - за смаком.
Моркву промиваємо під проточною водою і чистимо. Ставимо духовку нагріватися до 200 ° C. У невеликій ємності змішуємо оливкову олію, мед і прянощі.
Моркву та часник викладаємо в змащену олією форму, поливаємо пряною сумішшю і відправляємо в духову шафу. Готуємо хвилин 30, до появи золотисто-коричневої скоринки. Дістаємо форму з духовки. Часник подрібнюємо, змішуємо з лимонною цедрою
та петрушкою. Посипаємо цією сумішшю морквину і подаємо як гарнір.

Сонячний настрій під час готування та споживання страв з моркви гарантую!

Інші статті
Графік роботи
  • Понеділок
    10:0020:00
  • Вівторок
    10:0020:00
  • Середа
    10:0020:00
  • Четвер
    10:0020:00
  • Пʼятниця
    10:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро