Кошик
659 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Трайфл, або десерт в стаканчику

Трайфл, або десерт в стаканчику

Викладені шарами фрукти, збиті вершки та шматки бісквіта, є традиційним англійським десертом. Готувати його почали ще в 16 столітті. Ласощі мають назву трайфл і подаються в прозорих креманках, щоб всі шари страви були видні.
В першу чергу десерт гарний тим, що для його приготування можна використовувати залишки коржів і крему. Додавши топінги, алкоголь, ганаш або шматки фруктів, ми без особливих зусиль отримуємо яскравий і оригінальний десерт. Перекладається слово "triflе" як дрібниця. І це відноситься до процесу приготування десерту, але ніяк не до його смакових якостей.
З чого складається трайфл?
Рецептів десертів в стаканчиках дуже багато. Але всі вони готуються за єдиним принципом і складаються з трьох основних шарів:
• Бісквіт
Класичний світлий або шоколадний бісквіт - це перший шар десерту. Його можна приготувати і просочити алкоголем самостійно. Для просочення бісквіту найчастіше використовують амаретто, шеррі, бейлиз і біле вино. А можна просто купити готові коржі або зовсім замінити їх печивом.
• Начинка
Цей шар дозволяє створювати нові смаки і експериментувати з текстурою страви. Можна використовувати фрукти, горіхи, цукати, желе, ганаш або джем. Дайте волю уяві та створюйте свої унікальні десерти.
• Крем
У класичному варіанті використовуються збиті вершки. Але можна трохи побешкетувати й замінити вершки заварним кремом, згущеним молоком, морозивом або сиром маскарпоне. Готові десерти прикрашають тертим шоколадом, цукровою пудрою, корицею, листочками м'яти або скибочками свіжих фруктів.
Як приготувати трайфл?
Можна, звичайно, зібрати в креманку залишки від торта та додати туди фруктів. А можна постаратися і приготувати справжній шедевр в стаканчику. Варто зазначити, що для «упакування» десерту можна використовувати не тільки стакани і креманки. Більш практичним варіантом стане невеликий пластиковий контейнер з кришкою. В ньому можна зберігати ласощі в холодильнику або взяти з собою на роботу.
Ми зробили невелику добірку десертів у стаканчиках, приготування яких не займе багато часу і сил.
Йогуртовий трайфл з ванільним бісквітом
Для приготування бісквіта нам знадобиться:
• 6 яєць;

• 7 ст.л. борошна;
• 250 г цукру;
• 1 пачка ваніліну;
• невеликий шматок вершкового масла.
Для начинки:
• 200 мл класичного йогурту без добавок;
• 40 мл червоного вина;
• 20 г меду;
• 4 персика.
Насамперед готуємо бісквіт. Для цього відокремлюємо жовтки від білків і переливаємо в 2 миски. Білки збиваємо до піків, додаємо півсклянки цукру і продовжуємо збивати до отримання густої маси. Залишок цукру висипаємо в миску з жовтками, додаємо ванілін і збиваємо до тих пір, поки цукор повністю не розчинитися. Сюди ж відправляємо половину білків і всипаємо просіяне борошно. Ретельно перемішуємо до отримання однорідної маси. Додаємо залишок білків і продовжуємо помішувати.
Форму для випікання застилаємо пергаментом і змащуємо вершковим маслом.
Заповнюємо форму тістом до половини. Розігріваємо духовку до 150 градусів і відправляємо бісквіт випікатися на півгодини. Періодично перевіряємо готовність за допомогою зубочистки. Готовому бісквіту даємо охолонути, ріжемо на кубики і просочуємо їх вином.
В окремій мисці змішуємо йогурт з медом. Персики промиваємо, видаляємо кісточку і ріжемо невеликими скибочками.
У чисту прозору ємність викладаємо шарами бісквіт, йогурт і персики. Зверху десерт можна прикрасити свіжими ягодами і м'ятою.
Шоколадно-вершковий пудинг в склянці
Щоб приготувати цей десерт, нам потрібні такі інгредієнти:
• 5 шоколадних грубок;
• 3 ст.л. цукру;
• 1 яйце;
• 300 мл молока;
• 20 г вершкового масла;
• 25 г борошна;
• 20 г какао.
Масло топимо на сковороді. Додаємо молоко, борошно і цукор. Перемішуємо до однорідної консистенції. Яйце збиваємо вінчиком і плавно вливаємо в молочно-масляну суміш. Варимо протягом 1 хвилини і постійно помішуємо. Охолоджуємо масу.
Охолоджений пудинг розділяємо на дві частини, в одну з них додаємо какао і ретельно змішуємо. Переливаємо світлий і шоколадний пудинг в кондитерські шприци. У склянці чергуємо світлий шар, печиво і шоколадний шар. Даємо десерту охолонути в холодильнику близько години. За бажанням можна прикрасити скляночки цукровою пудрою.

Ось і все. Смачний маленький десерт готовий!

Інші статті
Графік роботи
  • Понеділок
    10:0020:00
  • Вівторок
    10:0020:00
  • Середа
    10:0020:00
  • Четвер
    10:0020:00
  • Пʼятниця
    10:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро