Кошик
527 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Рецепти домашньої горіхової пасти

Рецепти домашньої горіхової пасти

Дієтологи давно зійшлися на думці, що горіхи — це важлива складова здорового раціону людини. Їх можна використовувати як корисний перекус або додавати в різні страви. Ще один варіант ввести їх в раціон — горіхова паста. Це смачне блюдо, яке люблять навіть маленькі діти, зберігає всі корисні властивості горіхів. У пасті міститься цілий ряд необхідних нашому організму речовин:
• протеїни;
• ненасичені жирні кислоти;
• вітаміни А, Е, Р і групи В;
• рослинна клітковина;
• полісахариди;
• йод;
• цинк;
• фосфор;
• калій;
• залізо.
Зараз в кожному супермаркеті ви можете придбати горіхову пасту, на будь-який смак і колір. Але значно вигідніше робити горіхову пасту власноруч. По-перше, це зовсім не складно. А по-друге — ви будете стовідсотково впевнені в її складі. Сьогодні я поділюся з вами кількома класними рецептами горіхової пасти.
Види горіхової пасти, корисні властивості й способи приготування
В середньому, харчова цінність горіхової пасти — не менше 450 ккал на 100 г продукту. Тому не рекомендується вживати понад 3-4 столові ложки пасти на день.
Але при всій своїй калорійності, паста не сприяє збільшенню ваги. Якщо вживати продукт в помірній кількості, прискориться метаболізм, підвищиться імунітет, знизиться ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи, покращиться стан волосся, зубів і шкіри.
Класична арахісова паста
Щоб приготувати цю пасту, можна використовувати як смажений, так і звичайний арахіс. Нам знадобиться:
• 330 г арахісу;
• 4 ст.л. меду;
• 5 ст.л. рослинної олії;

• 0,5 ч.л. солі.
Арахіс почистьте від лушпиння та подрібніть в блендері. Влийте мед і масло, присолите. Збивайте до отримання однорідної маси. Густоту пасти можна регулювати кількістю олії.
Паста з фундука
Це відмінний десерт з легкими нотками карамелі. Для його приготування потрібно всього два інгредієнти:
• 300 г фундука;
• 300 г цукру.
У каструлі з товстим дном розтопіть цукор до стану карамелі. Всипте фундук. Перекладіть масу на пергамент, змащений маслом, дайте охолонути. Карамелізовані горіхи поламайте руками й перекладіть в чашу блендера. Збийте в режимі пульсації до отримання густого соусу.
Паста з волоських горіхів
Нам знадобиться:
• 350 г волоських горіхів;
• 150 мл меду;
• 1 ч.л. солі.
Приготування пасти забере у вас всього декілька хвилин. Горіхи, мед і сіль збийте блендером до однорідного стану. Перекладіть в контейнер і насолоджуйтеся.
Паштет з кедрових горішків
Ця паста стане прекрасною закускою. Особливо смакує з хрусткими тостами.
Для приготування нам потрібні такі інгредієнти:
• 150 г кедрових горішків;
• 150 г волоських горіхів;
• 150 мл оливкової олії;
• 7 зубчиків часнику;
• пару гілочок петрушки.
Горіхи обсмажте на сухій сковороді 5-6 хвилин. Почистьте їх від лушпиння та подрібніть в блендері. Перекладіть масу в сковорідку, додайте половину масла і підсмажуйте ще пару хвилин. Дрібно нарубайте часник і зелень, відправте до горіхів на сковороду, влийте
залишок масла і смажте ще 2-3 хвилини.
Якщо паштет вийшов дуже густим — його можна розбавити гарячою водою до потрібної консистенції.
Мигдальна паста
Щоб приготувати ласощі знадобиться:
• 350 г мигдалю;
• 230 г цукру;

• 50 г вершкового масла;
• 0,5 ч.л. солі.
Нагрійте духову шафу до температури 250 градусів. Викладіть горіхи на деко і запікайте протягом 5-6 хвилин, доки вони не потемніють. Витягніть з духовки та остудіть.
Перекладіть горіхи в блендер і збивайте. Щоб консистенція вийшла ідеальною, збивати доведеться не менше 10 хвилин. Робіть невеликі перерви.
Додайте у горіхову пасту цукор і сіль. Збивайте ще декілька хвилин. Влийте топлене масло і ретельно перемішайте.
Зберігається горіхова паста протягом декількох місяців при кімнатній температурі. Оптимальна посудина для зберігання продукту — герметичний контейнер. Зауважу, що в холодильнику термін зберігання збільшується, але паста від холоду стає досить щільною.

Попередні статті
  • Що приготувати на романтичну вечерю до дня закоханих?
    Що приготувати на романтичну вечерю до дня закоханих?
    Романтична вечеря - прекрасний спосіб порадувати кохану людину, як з приводу, так і без нього. Можна провести вечір у ресторані, а можна придумати оригінальний сценарій для романтики в домашніх умовах. Що приготувати, щоб здивувати кохану людину?
    Повна версія статті
  • Мармуровий живопис по воді
    Мармуровий живопис по воді
    Дітей вчать малювати з малих років, тим самим надаючи їм інструмент для розвитку естетичного сприйняття. Тому складно знайти людину, не знайому з технікою малювання на папері. А ось з малюванням по водному полотні знайомі лише деякі. Цікаво...
    Повна версія статті
  • Як приготувати заварний крем?
    Як приготувати заварний крем?
    Ніжний заварний крем - напевно, один з найпопулярніших в кондитерському ремеслі. Він є основою багатьох десертів. Кремом можна змащувати коржі тортів або млинці, заповнювати їм еклери чи просто занурювати в нього фрукти.
    Повна версія статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0020:00
  • Вівторок
    09:0020:00
  • Середа
    09:0020:00
  • Четвер
    09:0020:00
  • Пʼятниця
    09:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро