Кошик
527 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Смачні рецепти млинців до свята Масляної

Смачні рецепти млинців до свята Масляної

Масляна - одне з найулюбленіших і популярних святкувань в народній культурі. Але, не дивлячись на промовисту назву, з цим святом асоціюється зовсім не масло. Традиційним блюдом здавна являються млинці. І тут є певний сакральний зміст.
Сонце в будинку, або що символізують млинці на Масляну
У наших предків, Масляна була святом проводів зими. Добробут древніх слов'ян безпосередньо залежав від родючості землі й погодних умов. Щоб вплинути на ці фактори, наші предки зверталися за допомогою до різних божеств.
Круглі, гарячі, золотисті коржі з рідкого тіста були своєрідними дарами вищим силам і символізували головне божество - Сонце. Наші предки вірили, що чим більше млинців напекти й з'їсти у свято Масляної, тим більше теплих сонячних днів буде в новому році.
Назва ж святкування пов'язана з традицією поливати млинці топленим маслом. У повсякденному житті, стародавні слов'яни харчувалися досить скромно. Але на Масляну було заведено готувати рясну кількість жирної ситної їжі. Вважалося, що це принесе добробут в оселю.
Смачні рецепти до свята Масляної
Млинці - смачне і ситне блюдо, якими можна нагодувати й сім'ю, і гостей. У кожної господині, напевно, знайдеться пара хитрощів і кілька рецептів. Але дізнатися нові аспекти приготування і цікаві рецептури, зайвим не буде.
Наприклад, декілька різновидів тіста для млинців, які представлені нижче. Обирайте, що вам подобається більше, та радуйте своїх близьких смачними млинцями.
Ажурні млинці на молоці
Для приготування цього тіста необхідно запастися наступними інгредієнтами:
• 500 мл жирного молока;
• 200 г борошна вищого ґатунку;
• 2 яйця;
• 2 ст.л. рослинної олії;
• 2 ч.л. цукру;
• дрібка солі;
• щіпка ваніліну.
Молоко і яйця повинні бути кімнатної температури. Яйця збийте з цукром і сіллю до густої піни. Додайте ванілін. Продовжуючи збивати, потихеньку вливаючи молоко. Щоб тісто вийшло повітряним, борошно потрібно кілька разів просіяти. Акуратно влийте молочно-яєчну суміш в миску з борошном і ретельно перемішайте віночком. Пам'ятайте - грудочок в тесті бути не повинно. Наприкінці додайте в суміш рослинну олію. За консистенцією суміш повинна нагадувати рідку сметану. Якщо тісто вийшло занадто густим - додайте теплого молока, якщо ж рідким - ще пару ложок борошна.
Тісто для млинців на кефірі
Щоб приготувати це тісто вам знадобиться:
• 500 мл жирного (3%) кефіру;
• 200 г борошна вищого ґатунку;
• 2 яйця;
• 2 ст.л. рослинної олії;
• 1 ст.л. цукру;
• дрібка солі;
• щіпка харчової соди.
Збийте в глибокій мисці яйця, цукор і сіль. Отриману суміш підігрійте, помішуючи, на водяній бані, щоб цукор повністю розчинився. Тепер влийте кефір і ретельно перемішайте. Додайте в борошно соду і кілька разів просійте через сито. Дуже повільно влийте в борошно яєчно-кефірну суміш. Постійно помішуйте віночком або збийте міксером, щоб тісто вийшло однорідним. Додайте олію.
Готову суміш накрийте кришкою і залиште на годину в теплому місці. Сода вступить в реакцію з молочною кислотою, а тісто вийде легким і повітряним.
Тісто для млинців на мінеральній воді
Для тих, хто з тієї чи іншої причини не вживає молочні продукти, це тісто стане корисною знахідкою. Для його приготування потрібно:
• 500 мл сильногазованої води;
• 320 г борошна вищого ґатунку;
• 2 яйця;
• 2 ст.л. рослинної олії;
• 1 ст.л. цукру;
• дрібка солі;
• щіпка ваніліну.
Змішайте борошно, цукор і сіль. Просійте кілька разів через сито. Яйця збийте міксером до утворення густої піни. Додайте їх в сухі інгредієнти, ретельно перемішайте. У суміш влийте мінеральну воду кімнатної температури. Збийте міксером до однорідної консистенції. Додайте в тісто масло і ванілін, ще раз збийте.

Начинка для млинців
Для масляних млинців підійде як солодка, так і солона начинка. Ви можете завернути в них карамелізовані яблука, сир з родзинками, смажені гриби або навіть рибний паштет.
Смажити млинці слід на сковороді з антипригарним покриттям. Зберігати їх потрібно в герметичному контейнері, щоб уникнути завітрювання. А ще краще - з'їдати дружно всією сім'єю з пилу-жару.

Попередні статті
  • Рецепти квашеної капусти
    Рецепти квашеної капусти
    Зізнаюся, квашена капуста із запашною соняшниковою олією та цибулькою - то мій найулюбленіший зимовий салат. Яким же було моє здивування, коли я дізналася, що моя улюблена страва не лише смачна, а ще й надзвичайно корисна.
    Повна версія статті
  • Як привчити дитину до порядку?
    Як привчити дитину до порядку?
    Вести щоденну боротьбу з хаосом, який залишає після себе ваш маленький ураган — енерговитратний захід. Тому пропоную сьогодні поговорити про те, як привчити дитину до порядку в дитячій.
    Повна версія статті
  • Рецепти домашньої горіхової пасти
    Рецепти домашньої горіхової пасти
    Зараз в кожному супермаркеті ви можете придбати горіхову пасту, на будь-який смак і колір. Але значно вигідніше робити горіхову пасту власноруч. По-перше, це зовсім не складно. А по-друге — ви будете стовідсотково впевнені в її складі.
    Повна версія статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0020:00
  • Вівторок
    09:0020:00
  • Середа
    09:0020:00
  • Четвер
    09:0020:00
  • Пʼятниця
    09:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро