Кошик
527 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Рецепти квашеної капусти

Рецепти квашеної капусти

Чи знаєте ви, що у вашому розпорядженні є корисний і недорогий суперфуд? Я зараз говорю про знайому всім з дитинства квашену капусту. Зізнаюся, квашена капуста із запашною соняшниковою олією та цибулькою - то мій найулюбленіший зимовий салат. Яким же було моє здивування, коли я дізналася, що моя улюблена страва не лише смачна, а ще й надзвичайно корисна. 
Сучасні дослідники прийшли до висновку, що це просте і смачне блюдо є чи не найкращим пробіотиком. Квашена капуста — ферментований продукт. Це означає, що у процесі її приготування задіяні корисні бактерії. Вони відповідальні за витіснення патогенної мікрофлори з організму.
Разом із квашеною капустою в травну систему надходять ферменти, рослинна клітковина, пробіотики й пребіотики.
У 100 г квашеної капусти міститься 35% добової норми вітаміну С. Крім  цього, продукт багатий на вітаміни групи В і К, натрій і антиоксиданти.
Кисла капуста поєднується практично з будь-якою стравою. Особливо добре вибирати капусту як гарнір до жирного м'яса, оскільки вона сприяє перетравленню важкої білкової їжі.
Як бачите — плюсів від квашеної капусти в вашому раціоні чимало. Тому я зробила добірку рецептів і рекомендацій з приготування, використовуючи секрети моєї бабусі. Доречі, смачніше квашеної капусти, аніж у моєї бабусі, я ще не куштувала. 
Рецепти квашеної капусти та лайфхаки
З давніх-давен капусту квасили в великих дерев'яних бочках. Але в силу обмеженого простору квартири, традиційна тара відпадає відразу. Тому зупиніть свій вибір на скляній банці або емальованій посудині.
Основні лайфхаки закваски капусти:
• Обирайте пізні сорти — у них щільніше і товще листя.
• Шаткуйте капусту таким чином, щоб товщина шматочків була не менша за 5 мм.
• Якщо бажаєте наквасити велику кількість — готуйте партіями, щоб легше було перемішувати.
• Щоб капуста не гірчила, її слід щодня проколювати до дна дерев'яною паличкою, а також знімати піну.
• Оптимальною температурою для квашення вважається 19-22 °C.
• Готову страву потрібно зберігати за температури від 2 до 5 °C. Капусту можно тримати у холодильнику близько двох тижнів. Важливо щоб вона була повністю покрита розсолом. Тож для зручності краще перекласти готову капусту в невеликі контейнери. 
Капуста по-швидкому
Щоб заквасити білокачанну за цим рецептом нам знадобиться:
• капуста - 4 кг;
• морква - 0,5 кг;
• кип'ячена вода - 1 л;
• цукор - 0,5 склянки;
• сіль - 1,5 ст.л.

Капусту нашаткуйте, моркву натріть на грубій тертці. Змішайте і добре перетріть руками, щоб капуста пустила сік. Перекладіть в тару для квашення.
З води й солі приготуйте розсіл. Залийте капусту до самого верху. Перев'яжіть тару марлею і поставте у велику миску — в процесі квашення сік буде виливатися.
Через 3 дні злийте сік, розчиніть у ньому цукор і залийте цим розсолом капусту. Через 3-4 години продукт вже готовий до вживання.
Капуста-асорті
Для приготування цього варіанту квашеної капусти потрібні такі інгредієнти:
• капуста - 2 кг;
• морква - 3 штуки;
• зелені яблука - 3 штуки;
• журавлина - 1 склянка;
• зелений виноград - 0,5 склянки;
• вода - 1 л;
• рослинна олія - ​​0,5 склянки;
• 9% оцет - 1 ст.л.;
• цукор - 2 ст.л.;
• сіль - 2 ст.л.;
• часник - 5 зубців.
Для приготування розсолу змішайте воду, олію, оцет, сіль і цукор. Пропустіть часник через прес та додайте до розсолу.
Капусту нашаткуйте, моркву натріть на тертці, яблуко поріжте скибочками. Половину капусти з яблуком і морквою добре перемішайте і покладіть в тару. Зверху перекладіть журавлиною і виноградом. Далі — ще один шар капусти.
Залийте все розсолом, накрийте чистою марлею, покладіть зверху гніт і залиште кваситись на 2 доби.
Пікантна капуста з буряком і хріном
Для приготування знадобиться:
• капуста - 5 кг;
• буряк - 0,3 кг;
• корінь хрону - 0,1 кг;
• часник - 0,1 кг;
• пучок петрушки;
• вода - 3 л;
• цукор - 2/3 склянки;
• сіль - 0,15 кг.
Нарубаєте капусту великими шматочками, качани видаліть. Буряк наріжте тонкими скибками. Петрушку і часник подрібніть, а хрін пропустіть через м’ясорубку. Для приготування розсолу розчиніть сіль і цукор у киплячій воді. Дайте охолонути до 40 ° C.
У тару для квашення укладіть шарами капусту. Між шарами прокладайте хрін з часником і петрушкою. Залийте все розсолом і залиште на 5 днів кваситися при кімнатній температурі. Готову страву перекладіть в контейнери та зберігайте в холодильнику.

Попередні статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0020:00
  • Вівторок
    09:0020:00
  • Середа
    09:0020:00
  • Четвер
    09:0020:00
  • Пʼятниця
    09:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро