Кошик
527 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Коли починається Великий піст у 2019? Рецепти смачних пісних страв

Коли починається Великий піст у 2019? Рецепти смачних пісних страв

Незабаром розпочнеться Великий піст. У 2019 він починається 11 березня, а останній день випадає на 27 квітня. Це час, який варто присвятити очищенню як душі, так і тіла. Великий піст передбачає виключення з раціону м’ясної , молочної , рибної їжі і яєць. Але пам'ятайте, що варто брати до уваги особливості Вашого організму та узгоджувати свої дії з лікарями та духовними наставниками. Якщо вам не можна відмовлятися від тваринної їжі за станом здоров'я - не вчиняйте насильство над організмом. Піст, в першу чергу, це очищення душі. Тому позитивні зміни вашого внутрішнього світу важливіші, ніж відмова від певних продуктів.
Налаштовуйтеся на правильний лад, творіть добрі справи та будьте щасливі!

Я підготувала декілька порад і рекомендацій, які допомагають мені безпечно і з користю проводити дні посту без продуктів тваринного походження:
1. Їжа повинна бути простою, але не забувайте про різноманітність раціону. Уникайте великої кількості цукру, солі та спецій. Робіть вибір на користь їжі, приготовленої на пару або на грилі.
2. Щоб уникнути бажання з'їсти щось заборонене, заздалегідь складайте меню на тиждень. Готуйте  страви на кілька днів та зберігайте їх у контейнерах в холодильнику. Таким чином корисна їжа завжди буде під рукою. 

3. Не забувайте про рослинну альтернативу тваринних білків. Ранкову каву можна розбавити мигдальним або кокосовим молоком. А гриби, бобові та горіхи - цінне джерело незамінних амінокислот. Основою вашого харчування повинні стати овочі. Їх можна тушкувати, запікати або готувати на пару.
4. Крупи теж не варто ігнорувати. Якщо ви вважаєте, що каші на воді без вершкового масла - це не смачно, згадайте про різноманіття
рослинних олій. Оливкова, лляна, кунжутна, гарбузова - ці олії не тільки внесуть родзинку у смак звичних страв, а й наситять організм корисними жирними кислотами.
5. Джерелом вітамінів в період посту стануть свіжі фрукти й зелень. Ви можете готувати смузі, або брати фрукти з собою як перекус.
Харчування під час посту може бути навіть дуже смачним. Ось декілька прикладів пісних страв, які оціните і ви, і ваша родина.
Салат по-арабськи
Для приготування салату знадобиться:
• 0,1 кг зеленої сочевиці;
• 1 великий маринований перець;
• половина червоної цибулі;
• 3 ст.л. оливкової олії;
• 1 ст.л. оцту;
• лавровий лист;
• кілька гілок кінзи;
• щіпка чебрецю;
• сіль за смаком.

Сочевицю промийте, залийте водою і залиште на пару годин. Після цього варіть до готовності на повільному вогні, додавши в каструлю цибулю, лавровий лист, чебрець і сіль.
У готову сочевицю влийте оцет і столову ложку масла. Дайте охолонути.
Наріжте перець тонкими слайсами. Кінзу дрібно порубайте. З'єднайте всі інгредієнти в глибокій мисці, посоліть і заправте маслом, що залишилося.
Гречані котлети з грибами
Щоб зробити пісні котлети, необхідні такі інгредієнти:
• 0,2 кг гречаної крупи (1 склянка)
• 0,3 кг печериць;
• 1 цибулина;
• 1 морквина;
• 0,1 кг житнього хліба;
• пару зубців часнику;
• приправа до м'ясного фаршу;
• зелень;
• сіль;
• рослинна олія;
• панірувальні сухарі.
Гречку відварити й остудити. Гриби з морквою і цибулею обсмажити на невеликій кількості олії. Хліб розмочити в теплій воді.
З'єднати всі інгредієнти, посолити, додати спеції та зелень, збити блендером на невеликій швидкості.
З отриманого фаршу сформувати котлети, обваляти в сухарях і смажити до золотистого кольору на рослинній олії.
Фруктовий крамбль
Щоб поласувати смачним і простим десертом багато продуктів не потрібно:
• 5 ст.л. вівсяних висівок;
• 2 ст.л. цукру;
• 2 ст.л. рослинної олії;
• будь-які фрукти або ягоди;
• ваніль;
• кориця.
Змішайте висівки з маслом і цукром. Фрукти наріжте і викладіть у форму для випікання. Зверху присипте отриманими вівсяними крихтами й утрамбуйте.
Випікайте 10-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Попередні статті
  • Добова норма солі
    Добова норма солі
    Надмірне споживання цього смакового додатку не дуже добре відображається на нашому здоров'ї. Та й цілковита відомва від солі не є гарною ідеєю, бо цей мінерал відіграє важливу роль в обмінних процесах. Тож яку кількість солі необхідно споживати?
    Повна версія статті
  • Смачні рецепти млинців до свята Масляної
    Смачні рецепти млинців до свята Масляної
    Масляна- свято проводів зими. Млинці - смачне і ситне блюдо, якими можна нагодувати й сім'ю, і гостей. У кожної господині, напевно, знайдеться пара хитрощів і кілька рецептів. Але дізнатися нові аспекти приготування і цікаві рецептури, зайвим не...
    Повна версія статті
  • Рецепти квашеної капусти
    Рецепти квашеної капусти
    Зізнаюся, квашена капуста із запашною соняшниковою олією та цибулькою - то мій найулюбленіший зимовий салат. Яким же було моє здивування, коли я дізналася, що моя улюблена страва не лише смачна, а ще й надзвичайно корисна.
    Повна версія статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0020:00
  • Вівторок
    09:0020:00
  • Середа
    09:0020:00
  • Четвер
    09:0020:00
  • Пʼятниця
    09:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро