Кошик
527 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Рецепти рибних котлет

Рецепти рибних котлет

Риба — смачний і корисний продукт. А рибні котлети — апетитне й оригінальне блюдо. Якщо чесно, то я не дуже любила рибні котлети, але виявилось, що я просто не куштувала смачних. Одного разу моя подруга пригостила мене котлетками. Вони буди такі ніжні, проято таяли у роті, я навіть не одразу зрозуміла з чого вони. Яке ж було моє здивування, коли подруга сказала, що вони з риби. Я ожразу дістала папір та ручку і почала записувати тонкощі рецепту, якими залюбки сьогодні з вами поділюся.  Гарантую, ця страва припаде до душі дорослим і дітям, і навіть стане прикрасою святкового столу.
Тонкощі приготування
• Перше, що впливає на смак котлет — це риба. Можна брати морську, озерну або річкову. Єдине важливе правило — вона повинна бути свіжою.
• З великої риби легше вибрати кістки, а котлети виходять більш соковитими. Дрібну рибку варто кілька разів прокрутити в м'ясорубці, щоб кісточки добре подрібнилися.
• Для соковитості в рибний фарш можна додати картоплю, лимонний сік, густі вершки, пюре зі свіжої цибулі, моркву або капусту.
• Щоб котлети тримали форму, використовуйте яйце, а також манку або хліб.
• Для приготування рибних котлет слід скористатися охолодженими приладами (ножами, мисками і т.п.). Сам фарш також рекомендується охолодити, тоді він вийде більш однорідним і ніжним.
• Вимішувати фарш краще руками, періодично змочуючи їх в холодній воді.
• Як панірування підійде рисова і пшенична мука, панірувальні сухарі, висівки зі спеціями. Можна обійтися і без цього, просто викладаючи котлети в добре розігріту на сковороді олію.
• Якщо ви не хочете смажених котлет — їх можна приготувати на пару або запекти під сметанно-сирним соусом. Таке блюдо точно не додасть сантиметрів на талії.
Перейдемо до рецептів
1. Класичні рибні котлети
Щоб приготувати страву нам знадобиться:
• 1 кг філе риби (хек, судак, тріска, щука, палтус, пеленгас — на вибір);
• 1 цибулина;
• 2 ст.л. панірувальних сухарів;
• 2 ст.л. манки;
• 50 г сушеного кропу;
• 1 ч.л. цукру;
• 2 ст.л. рослинної олії;
• сіль, перець — за смаком.
Цибулину чистимо і дрібно шаткуємо. Філе промиваємо і просушуємо. Позбавляємо від кісток і подрібнюємо за допомогою блендера або м'ясорубки. Змішуємо рибу з цибулею, додаємо манку, кріп, цукор і сіль з перцем. Ретельно перемішуємо фарш. Густоту можна регулювати за допомогою манної крупи.
Ставимо сковороду на вогонь і даємо олії добре прогрітися. Вологими руками формуємо котлети, обвалюємо їх в сухарях і обсмажуємо до появи рум'яної скоринки.
2. Котлети з минтая з цукіні
Для приготування цих ніжних котлеток необхідні такі інгредієнти:
• 1 кг філе минтая;
• 1 цукіні;
• 1 яйце;
• 1 цибулина;
• 4 ст.л. манки;
• 2 ст.л. панірувальних сухарів;
• 2 зубці часнику;
• 2 ст.л. рослинної олії;
• сіль, перець — за смаком.
Подрібнюємо в блендері філе з цибулею і часником. Цукіні натираємо на грубій тертці та відправляємо в фарш. Додаємо яйце, сіль і перець. Добре перемішуємо і всипаємо манну крупу. Ретельно вимішуємо, перекладаємо в контейнер і ставимо в холодильник на півгодини.
З охолодженого фаршу формуємо котлети, обвалюємо у сухарях і смажимо на середньому вогні до рум'яної скоринки.
3. Парові котлети з хека з зеленню
Щоб приготувати дієтичний варіант котлет нам потрібно:
• 0,5 кг філе хека;
• 0,2 кг батона;
• 1 цибулина;
• 1 яйце;
• маленький пучок петрушки;
• сіль, перець — за смаком.
Батон розмочуємо у воді або молоці. В м'ясорубці прокручуємо рибне філе з цибулею і батоном. Додаємо у фарш яйце, подрібнену зелень, сіль і перець.
Збиваємо за допомогою міксера, формуємо котлетки й відправляємо на 20 хвилин в пароварку.
4. Котлети з горбуші з сиром
Ці ніжні котлети можуть стати улюбленою стравою вашої родини. Для їх приготування знадобиться:
• 500 г філе горбуші;
• 300 г сиру (5-9% жирності);
• 200 г білого хліба;
• 100 г борошна;

• 1 цибулина;
• 1 яйце;
• пару гілочок петрушки;
• 2 ст.л. рослинної олії;
• 1 ч.л. соку лимона;
• спеції до риби.
Хліб розмочуємо в воді або молоці. Цибулину чистимо, дрібно шаткуємо й обсмажуємо до золотистого кольору.
Рибне філе промиваємо водою, просушуємо і скроплюємо лимонним соком.
Перекладаємо всі інгредієнти в чашу блендера і збиваємо до однорідної консистенції. В мисці вимішуємо фарш руками, формуємо котлети та присипаємо їх борошном. Обсмажуємо на помірному вогні, приблизно по 10 хвилин з кожного боку.
Пробуйте нове, дивуйте близьких смачними й корисними стравами.

Попередні статті
  • Коли починається Великий піст у 2019? Рецепти смачних пісних страв
    Коли починається Великий піст у 2019? Рецепти смачних пісних страв
    У 2019 Великий піст починається 11 березня, а останній день випадає на 27 квітня. Це час, який варто присвятити очищенню як душі, так і тіла. Великий піст передбачає виключення з раціону м’ясної , молочної , рибної їжі і яєць. Пісні страви далі
    Повна версія статті
  • Добова норма солі
    Добова норма солі
    Надмірне споживання цього смакового додатку не дуже добре відображається на нашому здоров'ї. Та й цілковита відомва від солі не є гарною ідеєю, бо цей мінерал відіграє важливу роль в обмінних процесах. Тож яку кількість солі необхідно споживати?
    Повна версія статті
  • Смачні рецепти млинців до свята Масляної
    Смачні рецепти млинців до свята Масляної
    Масляна- свято проводів зими. Млинці - смачне і ситне блюдо, якими можна нагодувати й сім'ю, і гостей. У кожної господині, напевно, знайдеться пара хитрощів і кілька рецептів. Але дізнатися нові аспекти приготування і цікаві рецептури, зайвим не...
    Повна версія статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0020:00
  • Вівторок
    09:0020:00
  • Середа
    09:0020:00
  • Четвер
    09:0020:00
  • Пʼятниця
    09:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро