Кошик
548 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Рецепти приготування пастили - корисних та смачних ласощів.

Рецепти приготування пастили - корисних та смачних ласощів.

Мабуть більшості матусь знайома одвічна боротьба з бабусями через солодке. "Ну дай дититні цукерку, тобі що шкода?"  - ця фраза вимусила мене шукати компроміси. Адже я розумію, що на прогулянці турботлива бабуся обов'язково пригостить мою дитину чимось дуже солодким, але не дуже корисним, а сліди "злочину" замаскує так, що найкращі світові детективи ніколи не дізнаються правду. Я з розумінням ставлюся до бажання родичів балувати малечу, тому не відмовляю їм у цьому, а лише трошки змінюю правила. Я знаходжу рецепти корисних солодощів та готую їх сама, а на прогулянку кладу їх у рюкзачок дитини у зручному контейнері. Всі задоволені - бабуся нагодувала онучку солоденьким, мама впевнена в користі перекусів, ну а дитина поласувала улюбленими смаколиками. Вуаля! 

Тож, якщо ви шукаєте рецепти чогось не тільки корисного, а й смачного - читайте далі.

Невеликий екскурс в історію.
Багато хто помилково вважає, що батьківщина пастили — Схід. Насправді, ласощі почали готувати в російському місті Коломна.
Традиційну пастилу робили з густого яблучного пюре, з ягодами та медом, вистилаючи суміш на полотняне деко в дерев'яній рамі. Сушили ласощі в печі шар за шаром, повільно зменшуючи вогонь.
Цікаво, що до початку XX століття назва пастили писалася через «о». Це було прямо пов'язане з технологією виготовлення.
Корисні властивості пастили.
Якщо ми говоримо про натуральну пастилу — її користь важко переоцінити. Пюре з ягід і фруктів прекрасно тонізує і прискорює метаболізм.
Ласощі містять у великій кількості такі необхідні організму елементи як залізо, магній і калій. Також продукт багатий на вітаміни РР і В2.
Пектин, що входить до складу пастили, нормалізує рівень холестерину і допомагає очистити кров від різного роду токсинів.
Клітковина, у свою чергу, допомагає позбутися від шлаків і добре впливає на процес травлення.
Варто зазначити, що магазинна пастила, до складу якої входить цукровий сироп або шоколадна глазур, більш калорійна і не має вираженої харчової цінності для організму.
Рецепти домашньої пастили.
Існує кілька способів приготування ласощів. Залежно від додавання допоміжних інгредієнтів і способів випікання, виділяють 3 види:
• щільна пастила;
• повітряна пастила;
• зефірна пастила.
Заварна яблучна пастила з яєчним білком.
Для приготування ласощів знадобиться:
• 1,5 кг яблук;
• 0,4 кг цукру;
• 4 яєчних білків.
Насамперед потрібно підготувати яблука. Для цього добре промийте їх і просушіть паперовими рушниками. Розріжте на четвертинки, видаліть серцевину і відправте запікатися в духовку на годину при температурі 100 градусів.

Після того як яблука запеклися, дайте їм охолонути й протріть через сито до стану пюре. Можна також скористатися блендером. Збивайте до тих пір, поки маса не стане повітряною.
Білки збийте до стану густої піни. З'єднайте з яблучним пюре. Додайте цукор. Збивайте до щільної консистенції — суміш не повинна розтікатися.
Тепер розподіліть суміш по формочках і запікайте в духовці. Температура повинна бути мінімальною, а дверцята духовки прочиненими. В середньому процес займає 3-4 години.
Яблучна пастила з ягодами.
Щоб приготувати пастилу, необхідні такі інгредієнти:
• 1 кг яблук;
• жменя будь-яких ягід;
• 1 ст.л. цукру.
Для початку промийте яблука, видаліть серцевину і хвостики, наріжте їх на дрібні шматки. Видаліть з ягід великі кісточки, якщо вони присутні. Збийте яблука з ягодами в пюре за допомогою блендера. Спробуйте суміш. Якщо вийшло кисло — додайте столову ложку цукрового піску і ще раз збийте.
Деко застеліть пергаментом або фольгою. Далі рівномірно розподіліть фруктову масу. Товщина шару не повинна перевищувати 1,5 см.
Сушити пастилу можна в духовці, а можна і на вулиці, якщо погода сприяє цьому.
У духовці встановіть температуру близько 50 градусів, відкрийте дверцята і сушіть ласощі протягом 8 годин. На вулиці цей процес навіть в жарку сонячну погоду займе ще більше часу. Також можна скористатися електросушаркою, яка впорається із завданням приблизно за 4 години.
Пастила без цукру.
Цей рецепт ідеально підійде для тих, кому протипоказаний цукор. Щоб приготувати такі ласощі, потрібно всього лише 1 кг яблук.
Яблука промийте, просушіть, видаліть кісточки з хвостиками та дрібно наріжте.
Покладіть в каструлю, влийте 5 столових ложок води та варіть під кришкою протягом 15 хвилин. Яблука повинні стати м'якими. Збийте масу блендером і залиште уварюватися на маленькому вогні.
Застеліть деко пергаментом і поставте духовку розігріватися до 100 градусів.
Викладіть яблучне пюре на пергамент і запікайте 3 години при відкритих дверцятах духової шафи.
Зберігати пастилу можна в герметичних контейнерах при температурі не більше 20 градусів.
Вносьте корисну і смачну різноманітність в ваш раціон, а я буду пропонувати вам цікаві ідеї. Дякую, що читаєте наш блог.

Попередні статті
  • Рецепти рибних котлет
    Рецепти рибних котлет
    Якщо чесно, то я не дуже любила рибні котлети, але виявилось, що я просто не куштувала смачних. Якщо знати тонкощі рецепту, якими залюбки сьогодні з вами поділюся, ця страва припаде до душі дорослим і дітям, і навіть стане прикрасою святкового...
    Повна версія статті
  • Коли починається Великий піст у 2019? Рецепти смачних пісних страв
    Коли починається Великий піст у 2019? Рецепти смачних пісних страв
    У 2019 Великий піст починається 11 березня, а останній день випадає на 27 квітня. Це час, який варто присвятити очищенню як душі, так і тіла. Великий піст передбачає виключення з раціону м’ясної , молочної , рибної їжі і яєць. Пісні страви далі
    Повна версія статті
  • Добова норма солі
    Добова норма солі
    Надмірне споживання цього смакового додатку не дуже добре відображається на нашому здоров'ї. Та й цілковита відомва від солі не є гарною ідеєю, бо цей мінерал відіграє важливу роль в обмінних процесах. Тож яку кількість солі необхідно споживати?
    Повна версія статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0020:00
  • Вівторок
    09:0020:00
  • Середа
    09:0020:00
  • Четвер
    09:0020:00
  • Пʼятниця
    09:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро