Кошик
501 відгук
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Користь рослинного молока. Як приготувати рослинне молоко вдома?

Користь рослинного молока. Як приготувати рослинне молоко вдома?

На сьогодні «молочна» тема є досить спірною. Є прихильники теорії, що рослинне молоко краще засвоюється організмом, а є й ті, хто надає перевагу звичному тваринному молоку. Я дуже люблю пробувати щось нове, отже вирішила розібратися з цією цікавою темою. А ще більше я люблю ділитися корисною інформацією, тож сподіваюся вам прийде до душі ця стаття. 

Рослинне молоко готується на основі горіхів, зерен або насіння. Цей напій важко назвати молоком у звичному розумінні цього слова, але смакові якості й консистенція досить схожі. Продукт ідеально підходить вегетаріанцям, сироїдам, людям з не переносністю лактози й тим, хто дотримується посту. Крім цього, рослинне молоко допоможе в кулінарних експериментах.
Напій можна приготувати з найрізноманітніших інгредієнтів:
• боби та зерна (соя, арахіс, горох, гречка, овес, рис, кіноа, амарант);
• насіння (мак, конопля, кунжут, соняшник, гарбуз, чіа, льон);
• горіхи (мигдаль, кокос, волоські й кедрові горішки, кеш'ю, фундук, пекан, горіх макадамі).
Серед основних переваг рослинного молока варто відзначити:
• швидко і легко засвоюється організмом;
• містить велику кількість вітамінів і мінералів;
• відрізняється низьким вмістом жиру і калорійністю (крім кокосового);
• не містить лактозу, казеїн і холестерин;
• не викликає подразнення кишківника.
Пропоную вам спробувати зробити рослинне молоко вдомашніх умовах, щоб повністю оцінити користь і смакові якості продукту.
1. Вівсяне молоко
Напій багатий білком і клітковиною, він добре впливає на роботу травної системи.
Спосіб приготування:
Візьміть склянку цільнозернової вівсянки (каша швидкого приготування не підходить), промийте, перекладіть в глибокий контейнер і залийте трьома склянками питної води. Залиште на ніч в холодильнику.
Вранці збийте масу за допомогою блендера і процідіть через марлю. Для більш яскравого смаку можна додати корицю або ваніль. А щоб вівсяне молоко вийшло солодшим — використовуйте мед, фініки або фініковий сироп.
2. Кунжутне молоко
Цей напій є прекрасним джерелом легкозасвоюваного кальцію. Кілька склянок кунжутного молока покриє добову норму цього мінералу.
Спосіб приготування:
Промийте стакан білого кунжуту і замочіть на ніч в ємності з водою. Вранці злийте воду, кунжут перекладіть в чашу блендера, залийте склянкою питної води та збивайте кілька хвилин. Поступово залийте ще дві склянки води й збивайте протягом п'яти хвилин. Для смаку можна додати ложку меду, шматок банана або кілька фініків без кісточки. Отриману масу процідіть через марлю і використовуйте як звичайне молоко.
3. Кокосове молоко
Напій з кокоса містить в собі цінні ненасичені жирні кислоти. Регулярне вживання нормалізує рівень холестерину і добре впливає на стан волосся і шкіри.
Спосіб приготування:
Кокос розбийте і дістаньте весь м'якуш. Натріть його на тертці й залийте гарячою водою в пропорції 1: 2. Дайте настоятися протягом двох годин. Після цього збийте масу блендером і добре відіжміть через марлю. Через деякий час молоко розшарується — це абсолютно нормально. Верхній шар — це ніжні й жирні кокосові вершки.
4. Мигдальне молоко
Напій з вершковим смаком і пікантним горіховим ароматом сподобається навіть дітям. А вміст вітамінів В і Е, фолієвої кислоти та мінералів роблять його дуже корисним.
Спосіб приготування:
Замочіть стакан сирого мигдалю на ніч в ємності з водою. Вранці звільніть ядра від шкірки, залийте склянкою кип'яченої води, додайте ванільну есенцію, чайну ложку меду і ретельно збийте блендером. Отриману масу процідіть через марлю і насолоджуйтеся ніжним смаком.
5. Макове молоко
Напій багатий на кальцій, а також допомагає при розладах травної системи.
Спосіб приготування:
Стакан макових зерен замочіть у воді на пару годин. Воду злийте, зерна покладіть в блендер і залийте двома склянками питної води. Додайте пару фініків або чайну ложку меду. Збийте і процідіть через марлю.
Не бійтеся експериментувати, обирайте найсмачніші й найкорисніші рецепти. Бажаю вам знайти свій смак!

Попередні статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0020:00
  • Вівторок
    09:0020:00
  • Середа
    09:0020:00
  • Четвер
    09:0020:00
  • Пʼятниця
    09:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро