Кошик
433 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

5 варіантів смачного омлету.

5 варіантів смачного омлету.

Бувають випадки, коли просто катастрофічно не вистачає часу на приготування їжі. Я в таких ситуаціях завжди згадую про смачне блюдо, що може приготувати навіть дитина. Коли хочеться чогось швидкого, але апетитного, збиті яйця — відмінний варіант. Тому сьогодні  поговоримо з вами про омлет.
Історія цієї страви починається ще в Стародавньому Римі, де збиті яйця змішували з молоком і медом, додавали прянощі й запікали. У кожній країні існують свої рецепти омлету, починаючи від найпростіших і закінчуючи складними запіканками з безліччю інгредієнтів по типу іспанської тортильї.
Французькі кулінари вважають омлет першою стравою, яку повинен вміти готувати кожен кухар, що себе поважає. У складі традиційного омлету органічно поєднуються яйця, молоко і сіль. А додаткові інгредієнти надають страві родзинку. Я зробила для вас добірку цікавих нескладних рецептів.
1. Класичний омлет з сиром
Для приготування нам знадобляться такі інгредієнти:
• 3 яйця;
• 2 ст.л. молока;
• 100 г тертого сиру;
• 1 ч.л. рослинної олії;
• приправи за смаком (петрушка, кріп, базилік, часник);
• сіль перець.
Розбиваємо яйця в глибоку ємність, додаємо молоко. Солимо, перчимо і ретельно збиваємо виделкою. Наливаємо в сковороду олію і ставимо на середній вогонь. Коли сковорідка прогріється — виливаємо яєчну суміш. Прожарюємо омлет з одного боку, і перевертаємо його за допомогою лопатки. Посипаємо зверху сиром і приправами та смажимо ще пару хвилин до готовності.
2. Весняний омлет з черемшею і помідорами
Щоб приготувати цю оригінальну страву нам необхідно взяти:
• 3 яйця;
• 2 помідори;
• 10 гілочок черемші;
• 3 ст.л. нежирних вершків (10%);
• 1 ст.л. води;
• 1 ч.л. рослинної олії;
• сіль перець.
Збиваємо в глибокій ємності яйця з водою і вершками. Додаємо сіль і перець. Черемшу промиваємо під проточною водою і дрібно шаткуємо. Помідори нарізаємо кружечками та викладаємо на розігріту сковорідку. Обсмажуємо з обох сторін по 2 хвилини, після чого заливаємо яєчною сумішшю. Зверху висипаємо черемшу, накриваємо кришкою і готуємо на повільному вогні протягом 15 хвилин.
3. Омлет «Пуляр»
Для приготування цієї яєчної хмари нам знадобиться:
• 4 яйця;
• 4 ст.л. молока;
• 1 ч.л. рослинної олії;
• сіль перець.
Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки і молоко збиваємо, додаємо сіль і відправляємо на розігріту сковороду. Тим часом збиваємо білки до піків, солимо, перчимо і викладаємо лопаткою поверх жовтків. Смажимо приблизно 10 хвилин. Готовність омлету перевіряється просто — білок повинен бути щільним і має не липнути до пальців. Готову страву розрізаємо навпіл і складаємо білками всередину.
4. Бразильський омлет
Для цієї варіації страви нам необхідно:
• 2 яйця;
• 1 ст.л. води;
• 1 ст.л. вершкового масла;
• половинка авокадо;
• 1 помідор черрі;
• 2 ст.л. грецького йогурту;
• 1 ст.л. подрібнених горіхів;
• сіль перець.
Збиваємо яйця з водою, солимо і перчимо. Вершкове масло розтоплюємо на сковорідці. Омлет обсмажуємо до напівготовності. Черрі та авокадо нарізаємо тонкими скибочками. Викладаємо на одну половину омлету, накриваємо другою і смажимо на середньому вогні до готовності кілька хвилин. Готовий омлет поливаємо грецьким йогуртом і посипаємо горіхами.
5. Омлет з грибами та шпинатом
Для цього омлету нам потрібно:
• 3 яйця;
• 2 ст.л. молока;
• 1 ст.л. вершкового масла;

• 150 г печериць;
• 50 г листя шпинату;
• 30 г сиру «Фета»;
• зелень кропу;
• сіль перець.
Тонко нарізаємо печериці й обсмажуємо їх до золотистого кольору на вершковому маслі. Туди ж відправляємо шпинат і смажимо на повільному вогні, поки листя злегка не обм'якне. Додаємо кріп, солимо, перчимо, перекладаємо нашу начинку в контейнер та відставляємо в сторону. Збиваємо яйця з молоком і виливаємо на розігріту сковорідку. Смажимо до напівготовності. Потім на одну половину викладаємо гриби зі шпинатом, посипаємо фетою і накриваємо другою половиною. Готуємо ще декілька хвилин на повільному вогні.
Жоден з цих рецептів не відніме у вас більше ніж півгодини, навіть з підготовчим етапом. Омлети, приготовані за цими рецептами стануть не лише відмінним сніданком, а й навіть смачним перекусом. Покладіть шматочок страви у невеликий зручний контейнер, та насолоджуйтесь домашьою їжею, де б ви не були. Пробуйте нове і радуйте своїх близьких смачними та оригінальними стравами.

Попередні статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0017:00
  • Вівторок
    09:0017:00
  • Середа
    09:0017:00
  • Четвер
    09:0017:00
  • Пʼятниця
    09:0017:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро