Кошик
548 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Різновиди зелених листкових салатів.

Різновиди зелених листкових салатів.

Вже давно минули часи, коли сенс слова «салат» зводився тільки до оселедця під шубою або олів'є. Гастрономічна цивілізація пробралася у всі куточки світу і тепер навіть діти в курсі, що салат — це корисне їстівне листя.
Особисто у мене з цим словом виникають приємні асоціації — щось свіже, зелене і хрустке. Листя салату має нейтральний, навіть дещо прісний смак. Саме ця властивість дозволяє поєднувати зелені культури з різними продуктами.
Зараз на полицях супермаркету можна знайти різноманіття салатного листя і салатних міксів. Тому я підготувала для вас невеличкий огляд найпопулярніших і поширених видів салату.
1. Айсберг (айс салат, кріпсхед)
Цей салат купується в Америці частіше за всі інші. Айсберг багатий на вітаміни С і А, фолієву кислоту і залізо. Вирізняється серед салатів рекордним терміном зберігання — до 20 днів в холодильнику. Хрусткі зелені качани мають злегка солодкуватий смак і відмінно поєднуються з м'ясом, яйцями, морепродуктами та будь-якими соусами. Листя айсберга використовують в бургерах, салатах і просто як гарнір.
Лайфхак: щоб салат не втрачав свіжість, зберігати його потрібно загорнутим у вологу тканину.
2. Крес-салат (садовий крес)
Завдяки вмісту гірчичного масла, ця рослина має пікантний, трохи гострий смак. Листя крес-салату містять вітаміни А і С, а також йод і каротин Добре підходить як гарнір до дичини, як приправа до холодних супів та страв із сиру. Також з крес-салату виходить оригінальна заправка до канапе і пікантні соуси.
Лайфхак: щоб салат не втрачав аромат і не гірчив — не подрібнюйте його.
3. Ромен (романо, римський салат, кос-салат)
Один з найдавніших різновидів салату, батьківщиною якого є Італія. Відрізняється трохи пряним, солодкувато-горіховим смаком з легкою терпкістю. Містить у своєму складі фолієву та аскорбінову кислоту.
Поєднується з рибними та м'ясними стравами, а також з легкими овочевими супами. Особливо яскраво смак ромена відкриває йогуртова заправка.
Лайфхак: якщо бажаєте приготувати класичний «Цезар» - використовуйте саме салат ромен.
4. Рукола (ерука, рокет)
Тонкі листочки цього салату мають гірчично-горіховий смак і пряний аромат. Рукола прискорює метаболізм, а також являється потужним афродизіаком. Смак цього салату ідеально поєднується з помідорами, пармезаном, бальзамічним оцтом і оливковою олією. Саме тому рукола прекрасно вписується в страви середземноморської кухні.
Лайфхак: стеблинки руколи досить гіркі, тому в приготуванні страв використовуйте тільки листочки.
5. Лоло Росса (кораловий салат)
Один з найкрасивіших різновидів салатів. Має інтенсивний горіховий смак з легкою гірчинкою. Є джерелом вітамінів В9 і К, бета-каротину і цілого ряду мікроелементів.
Прекрасний у поєднанні зі смаженим м'ясом, гарячими закусками й печеними овочами. Також часто Лоло Росса використовується для оздоблення страв.
Лайфхак: якщо листя салату повністю бордове — воно перезріло і втратило свої смакові якості.
6. Корн (маш-салат, польовий салат)
Маленькі темно-зелені листочки з ніжним ароматом і солодкуватим горіховим смаком. Містить вітаміни А і С, а також цінні ефірні олії.
Корн — відмінне доповнення до бекону і копченої риби. Також він гарно поєднується з цитрусовими, горіхами, яблуками та грушами. Особливо смакує корн з брусничним соусом.
Лайфхак: зрізайте корінці безпосередньо перед приготуванням, щоб уникнути в'янення листя.
7. Салат латук
Яскраве хрустке листя латуку є джерелом вітамінів групи В, A, C, D, E і K. Цей різновид зелених культур досить прісний, тому є ідеальним компаньйоном для салатів із більш вираженими смаковими якостями. Латук використовують як «підкладку» для салатів, також з нього можна приготувати ніжний крем-суп.
Лайфхак: потримайте листя салату перед приготуванням в крижаній воді, щоб воно довго залишалося хрустким.
Дуже важлива деталь — салатне листя не можна зберігати в металевих ємностях. Для цього краще послужить герметичний пластиковий контейнер. Перемішувати страви з салатним листям також варто пластиковими або дерев'яними приладами. А для подрібнення використовуйте руки, а не ножі.
Експериментуйте і надихайтеся свіжими ідеями!

Попередні статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0020:00
  • Вівторок
    09:0020:00
  • Середа
    09:0020:00
  • Четвер
    09:0020:00
  • Пʼятниця
    09:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро