Кошик
565 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Меню на Великодень. Рецепти пасок, риби, м'яса до святкового столу.

Меню на Великодень. Рецепти пасок, риби, м'яса до святкового столу.

До закінчення Великого посту залишилося меньше тижня. А це значить, що прийшла пора задуматися над Великоднім меню. Адже нарешті можна побалувати себе усім тим, що було під забороною 40 днів. Для мене Великодній сніданок — відмінний спосіб проявити всю свою кулінарну майстерність. Тому я завжди планую його наперед, щоб приємно і смачно здивувати сім'ю і друзів.
Традиційно на святковому столі повинні бути паски та писанки. Крім цього, меню на Христове Воскресіння може складатися з 40 різних страв! Тут головне не перегнути палицю і розрахувати свої сили. Я зовсім не схиляю вас до того, щоб провести за приготуванням кілька днів. Але пару цікавих ідей все-таки підкину.
1. Паска з мигдалем
Почнемо з самого традиційного блюда на Великдень. Існує досить багато способів приготування паски. В кожної господині, напевно, знайдеться свій улюблений. Тому я хочу запропонувати дещо не традиційний рецепт. Нам знадобиться:
• 500 мл молока;
• 1 кг борошна;
• 5 яєць;
• 5 г дріжджів (живих);
• 200 г цукру;
• 200 г мигдалю (без шкірки);
• 300 г вершкового масла;
• 150 г родзинок;
• 1 лимон;
• дрібка солі.
Молоко вскип’ятіть. Коли воно остигне до кімнатної температури- розділіть навпіл. В одній половині розведіть дріжджі. Туди ж додайте столову ложку цукру. У глибокій мисці змішайте залишок молока з борошном. Добре перемішайте. Додайте розчинені дріжджі та ще раз перемішайте. Накрийте миску пекарським папером чи вафельним рушником. Залиште у теплому місці.
Відокремте білки від жовтків. Жовтки збийте с цукром. Коли тісто підніметься, додайте цедру лимона, родзинки, частину подрібненого мигдалю, жовтки і розтоплене вершкове масло.
Яєчні білки збийте до піків. Додайте в тісто і ретельно перемішайте. Форми змастіть маслом і перекладіть в них тісто. Дайте йому трохи піднятися, зверху змастіть жовтком і посипте мигдалем. Випікайте до готовності при 180 градусів.

2. Овочеве рагу з артишоками
Шалено смачний і незвичайний гарнір. Для його приготування нам знадобиться:
• 10 помідор;
• 4 морквини;
• 400 г консервованих артишоків;
• 1 кг замороженого зеленого горошку;
• 4 зубчики часнику;
• 300 мл білого вина;
• 150 мл оливкової олії;
• декілька гілочок чебрецю;
• 3 пучки зеленої цибулі.
Помідори залийте окропом і звільніть від шкірки. Наріжте дрібними кубиками, попередньо видаливши насіння. Моркву також наріжте кубиками. На сковорідці підігрійте масло, викладіть в нього часник і чебрець. Обсмажте в ароматному маслі моркву протягом 5 хвилин. Додайте помідори, залийте вином і обсмажуйте ще 5 хвилин. Додайте горошок, зелену цибулю та артишоки, посоліть. Тушкуйте протягом 10 хвилин. Накрийте кришкою і дайте трохи постояти.
3. Медові свинячі ребра
Ця страва надзвичайно проста в приготуванні, але неймовірно смачна. Щоб приготувати її, нам знадобляться наступні продукти:
• 600 г свинячих ребер;
• 3 ст.л. меду;
• 3 ст.л. соєвого соусу;
• чверть лимона;
• сіль, перець — за смаком.
Змішайте в невеликому контейнері соєвий соус, сік з чверті лимона, сіль, перець і мед. Якщо мед зацукрувався — розтопіть його на водяній бані. Наріжте ребра і залиште їх в маринаді на півгодини. Тим часом поставте духовку розігріватися до 200 градусів. Ребра викладіть на решітку і запікайте протягом півгодини.
4. Лосось в соусі теріякі
Для тих, хто віддає перевагу рибі, раджу приготувати лосось за цим простим рецептом. Нам знадобиться:
• 2 філе лосося;
• 3 ст.л. соусу теріякі;
• 1 ст.л. кунжуту;
• 1 ст.л. оливкової олії;

• кілька пір'їнок зеленої цибулі.
Залийте філе соусом і залиште маринуватися на 20 хвилин  у підходящій ємності. Тим часом обсмажте кунжут на сухій пательні й залиште його остигати.
Лосось наріжте невеликими шматочками та обсмажте на оливковій олії.
Зверху посипте кунжутом і дайте рибці трохи «відпочити». Можна подавати на овочевій подушці.
Готуйте з задоволенням і насолоджуйтеся процесом. Приємного апетиту і вам гарних свят!

Попередні статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0020:00
  • Вівторок
    09:0020:00
  • Середа
    09:0020:00
  • Четвер
    09:0020:00
  • Пʼятниця
    09:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро