Кошик
645 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Як приготувати майонез вдома?

Як приготувати майонез вдома?

Як ви ставитеся до соусів? Я абсолютно нейтрально. А ось мої домочадці не уявляють, як можна готувати сандвічі та салати без майонезу. Щоб догодити їм, але не сильно виходити за рамки здорового харчування, я приловчилася готувати найвідоміший французький соус вдома.
Особливості домашнього майонезу
Власноруч приготований соус набагато смачніше і безпечніше магазинного. І це факт. Склад домашнього майонезу простий і зрозумілий. А готується він легко і швидко.
Єдиний мінус, який можна відзначити — порівняно невеликий термін зберігання.
Традиційна рецептура має в собі яєчні жовтки, цукор, лимонний сік і рослинну олію. Досить часто для пікантності в соус додають різні спеції та прянощі. Також нерідко у рецептах значиться гірчиця.
Лайфхаки приготування майонезу вдома
• Всі продукти для приготування соусу повинні бути кімнатної температури.
• Для того, щоб отримати гарний колір — віддайте перевагу домашнім яйцям.
• Олію беріть рафіновану. Вона поступається extra virgin в плані користі, зате не зіпсує соус своїм інтенсивним смаком і ароматом. Можна змішати соняшникову та оливкову олію в пропорції 1: 3. Готувати просто на оливковій олії не раджу — майонез буде гірчити.
• Якщо соус вийшов рідким — додайте більше олії, ніж написано в рецепті. Якщо ж вам, навпаки, потрібно зробити майонез менш густим — влийте трохи питної води.
• Ви можете проекспериментувати та замінити звичайні яйця перепелиними, а рафінований цукор — тростинним.
Кілька рецептів домашнього майонезу
1. «Провансаль»
Нам знадобиться:
• 2 яйця;
• 250 мл рослинної олії;
• 1 ст. л. соку лимона;
• 2 ч. л. гірчиці;
• 0,5 ч. л. цукру;
• 0,5 ч. л. солі.

Розбийте яйця в глибоку миску. Додайте до яєць гірчицю, цукор і сіль. Збийте за допомогою блендера до отримання однорідної консистенції. Продовжуючи збивати яєчну масу, потрохи влийте олію. Коли майонез стане густим, додайте лимонний сік і ще декілька разів збийте.
2. Низькокалорійний майонез

Інгредієнти:
• 150 мл молока;
• 300 мл рослинної олії;
• 3 ч. л. гірчиці;
• 2 ст. л. соку лимона;
• 0,5 ч. л. солі.
Вилийте олію і молоко в миску. Збивайте блендером до тих пір, поки маса не загусне. Додайте сік лимона і гірчицю, посоліть. Збивайте ще півхвилини.

3. Майонез з оцтом
Для приготування соусу потрібно:
• 2 жовтки;
• 150 мл рослинної олії;
• 0,5 ч. л. цукру;
• 0,5 ч. л. солі;
• 0,5 ч. л. яблучного оцту.
Перекладіть всі інгредієнти в невелику миску. За допомогою блендера збивайте від 3 до 5 хвилин. Ретельно перемішайте.
4. Сметанний майонез
Для тих, хто не хоче використовувати масло і сирі яйця — це просто ідеальний варіант. Для приготування вам знадобиться:
• 3 зварені жовтки;
• 300 г жирної сметани;
• 2 ч. л. гірчиці;
• 0,5 ч. л. солі.
Жовтки розітріть з гірчицею. Перекладіть цю суміш в сметану. Посоліть і збийте блендером.
Ви можете зробити страву більш пікантною, якщо додасте до майонезу різні інгредієнти:
- хрін для копченої риби й ростбіфу;
- сушені помідори до макаронів;
- селера для рибних страв;
- часник до м'яса;

- маринований огірок і оливки до морепродуктів;
- каррі для птиці та овочів.
Домашній майонез потрібно зберігати в герметичному контейнері у холодильнику, не більше 5 днів. Але, швидше за все, соус з'їдять набагато раніше.

Смачних вам кулінарних експериментів!

Інші статті
Графік роботи
  • Понеділок
    10:0017:00
  • Вівторок
    10:0017:00
  • Середа
    10:0017:00
  • Четвер
    10:0017:00
  • Пʼятниця
    10:0017:00
  • Субота
    12:0017:00
  • Неділя
    12:0017:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро