Кошик
679 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Користь водоростів та рецепти страв з цим екзотичним інгредієнтом.

Користь водоростів та рецепти страв з цим екзотичним інгредієнтом.

Коли ми говоримо про водорості, перше що спливає в голові — зелені морські рослини. А чи знаєте ви, що люди досить часто вживають ці рослини в їжу? І ми з вами, до речі, теж. Наприклад, один з природних загусників, що використовуються в харчовій промисловості — похідний червоних водоростей агар-агар.
Хто, як і коли розпочав пірнати в океан за їстівними водоростями — невідомо. Але ми повинні висловити свою подяку за цю винахідливість. Як виявилося, водорості являють собою справжнє джерело корисних речовин. У їх складі всі 9 незамінних амінокислот, клітковина, йод, залізо, цинк і кальцій.
Сьогодні я хочу поділитися з вами цікавою інформацією щодо їстівних водоростей і підкинути пару рецептів у вашу кулінарну скарбничку.
Все що потрібно знати про їстівні водорості
Відразу позначу, що вживати в їжу можна тільки морських мешканців. Прісноводні водорості в більшості випадків не їстівні..
Водорості найкращим чином впливають на стан організму:
• нормалізують тиск внаслідок вмісту поліненасичених жирних кислот;
• покращують перистальтику через велику кількість клітковини;
• стимулюють вироблення лейкоцитів, підвищуючи тим самим імунітет;
• підтримують функцію щитоподібної залози завдяки високому вмісту йоду.
А тепер давайте з вами розглянемо, які водорості відносять до їстівних і чим саме ми можемо поласувати.
1. Ламінарія, вона ж морська капуста
Найближчий і зрозумілий нам вид водоростей, який часто продається у вигляді вже готових салатів.
2. Норі
Ці водорості добре знайомі любителям суші та ролів. Зустрічаються у продажу в основному у вигляді пресованих листів. Норі можна їсти як снеки – вони мають дуже приємний смак.
3. Вакаме
Ця рослина популярно в японській кухні, її часто додають в супи та салати. Також як і норі, продається у вигляді сухих пресованих листів. Але вакаме перед вживанням в їжу слід розмочити у воді. Водорость стає трохи склизькою, але при цьому має відмінний смак.
4. Спіруліна

Ця мікроскопічна водорость вже давно зарахована до суперфудів. Спіруліна багата білком, ферментами й пробіотиками, що робить її корисною харчовою добавкою.
5. Хлорела
Ще одна одноклітинна водорість і ще один популярний суперфуд. Багата білком, клітковиною, омега 3, вітаміном С і залізом.
Рецепти з водоростями — просто, смачно і корисно
Зелений смузі

Для приготування нам знадобиться:
• 1- 2 банани;
• 1 ківі;
• невеликий пучок шпинату;
• 1 чайна ложка порошку спіруліни.
Всі інгредієнти відправляємо в чашу блендера і збиваємо до однорідної консистенції.
Енергетичні батончики з хлорелою
Нам потрібні такі інгредієнти:
• 0,5 склянки гарбузового насіння;
• 0,5 склянки ядер соняшнику;
• 0,5 склянки перетертої м'якоті кокоса;
• 1 стакан бананового пюре;
• 2 фініки;
• 0,5 чайної ложки порошку хлорели.
Насіння злегка подрібнюємо і пересипаємо в миску. Бананове пюре збиваємо з фініками до отримання однорідної маси й переливаємо до насіння. Туди ж висипаємо кокос і хлорелу. Ретельно перемішуємо і виливаємо в форму. Випікаємо при 190 ° C протягом 15 хвилин.
Легкий салат з морської капусти
Для салату потрібно:
• 150 г ламінарії;
• 100 г чорносливу без кісточок;
• 100 г волоських горіхів;
• 1 червона цибулина;
• 1,5 столових ложок сметани.
Горіхи подрібнюємо, чорнослив розрізаємо на 4 частини, цибулю дрібно шаткуємо. Всі інгредієнти перекладаємо в невеликe миску, заправляємо сметаною. За бажанням можна додати сіль і перець.
Салат з вакаме та огірка
Нам знадобиться:

• 1-2 листи вакаме (10 г);
• 1 великий огірок;
• 4 столові ложки рисового оцту;
• 1 столова ложка соєвого соусу;
• 1,5 столових ложок цукру (в ідеалі — цукрової пудри);
• шматок свіжого кореня імбиру;
• сіль за смаком.
Водорості заливаємо холодною водою і залишаємо на 15 хвилин. З огірка видаляємо насіння, нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо огірок в миску, посипаємо сіллю і також залишаємо на 15 хвилин.
Тим часом готуємо заправку — змішуємо в глибокій мисці соєвий соус, оцет і цукрову пудру.
Вакаме відварюємо протягом 2-3 хвилин, потім промиваємо під холодною водою і нарізаємо тонкими смужками. Водорості та огірки перекладаємо в миску з заправкою. Прикрашаємо салат тонкими слайсами імбиру.
Впевнена, ви залишитеся задоволеними, коли внесете у свій раціон різноманітність за допомогою водоростей. Головне — не бійтеся
експериментувати з незвичними продуктами. Бажаю вам кулінарного натхнення!

Інші статті
Графік роботи
  • Понеділок
    10:0020:00
  • Вівторок
    10:0020:00
  • Середа
    10:0020:00
  • Четвер
    10:0020:00
  • Пʼятниця
    10:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
Екатерина
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Отдел продаж
+380660807886
Менеджер по персоналу
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро