Кошик
609 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Топ 5 весняних салатів.

Топ 5 весняних салатів.

Знаєте за що я люблю весну? За те, що з'являються безмежні можливості смачно і правильно харчуватися. Сезон зелені й овочів надає мені багато енергії та ентузіазму в готуванні. Кожен весняний сезон я поповнюю свою скарбничку рецептів цікавими й новими поєднаннями.
Думаєте, ви вже спробували всі можливі салати, і здивувати вас просто нічим? Не поспішайте з висновками. Цього разу я підібрала ТОП 5 оригінальних, корисних і шалено смачних рецептів. Тож зустрічайте нетривіальні весняні салати.
1. Салат із брюссельської капусти з пармезаном
Ці маленькі зелені качани — моя слабкість. Вони не тільки мають ніжний смак, але і надають страві естетичний вигляд. А пармезан, в даному випадку, додає пікантну нотку. Для приготування салату нам знадобиться:
• брюссельська капуста - 20 качанів;
• волоські горіхи - 100 г;
• пармезан - 50 г;
• оливкова олія - ​​100 мл;
• яблучний оцет - 3 ст.л .;
• діжонська гірчиця - 2 ч.л .;
• сіль, перець - за смаком.
Капусту тоненько шаткуємо. Волоські горіхи підсушуємо на сухій сковороді протягом 7-8 хвилин. Тим часом в невеликій мисці змішуємо масло, гірчицю та оцет. Ставимо отриману заправку в холодильник на кілька хвилин охолонути. Змішуємо капусту, горіхи й тертий сир. Зверху щедро поливаємо заправкою.
2. Салат з яблуком і шпинатом
Цей салат – справжній вітамінний коктейль. Для його приготування нам потрібно:
• червона цибулина - 1 шт;
• авокадо -1/2 шт;
• болгарський перець - 1 шт;
• пучок шпинату;
• зелене яблуко - 1 шт;
• оливкова олія - ​​2 ст.л .;
• винний оцет - 1 ст.л .;
• сіль за смаком.
Видаляємо серцевину з яблука і перцю, нарізаємо їх тонкими скибочками. Цибулю і авокадо чистимо від шкірки. Авокадо нарізаємо кубиками. Червону цибулю шаткуємо тонкими півкільцями. Листя шпинату рвемо руками й перекладаємо в миску. Туди ж викладаємо
решту інгредієнтів, солимо і поливаємо зверху сумішшю оцту і масла.
3. Панцанела
Ця традиційна італійська страва здивує вас цікавим гастрономічним сполученням — свіжі овочі й хліб. Для приготування салату знадобиться:
• багет - 2 шт;
• огірок - 1 шт;
• пучок базиліка;
• червона цибуля - 1 шт;
• помідори черрі - 800 г;
• часник - 1 зубчик;
• оливкова олія - ​​150 мл;
• винний оцет - 3 ст.л .;
• мед - 1 ч.л .;
• сіль, перець - за смаком.
Багет нарізаємо кубиками, поливаємо його зверху половиною масла й обсмажуємо до рум'яної скоринки (десь 10 хвилин). Даємо охолонути. Помідори ріжемо на половинки. Видаляємо насіння з огірка і нарізаємо його невеликими шматочками. Базилік рвемо руками й викладаємо його в миску. Туди ж відправляємо помідори й огірок. Зверху — подрібнений часник і остиглі грінки. Солимо, перчимо.
У невеликій мисці змішуємо залишок масла, оцет і мед. Поливаємо наш салат.
4. Салат з руколою, фенхелем і апельсином
Це буйство фарб в тарілці нікого не залишить байдужим. Щоб приготувати салат, потрібні такі інгредієнти:
• апельсин - 2 шт ;
• рукола - 2 пучки;
• фенхель;
• пучок кропу;
• пучок петрушки;
• лимон - 1 шт;
• редиска - 4 шт;
• фундук - ¼ склянки;
• оливкова олія - ​​2 ст.л .;
• сіль, перець - за смаком.

Подрібнюємо кріп, редис розрізаємо на 4 частини. Перекладаємо це все в невелику ємність, заправляємо соком лимона і залишаємо на 15 хвилин. Фундук обсмажуємо на сухій сковороді протягом 5-7 хвилин. Даємо охолонути, після чого знімаємо шкірку і подрібнюємо.
Кріп і редис перекладаємо в окрему миску. В отриманий маринад додаємо оливкову олію і трохи солі.
Фенхель і петрушку подрібнюємо, листя руколи рвемо руками. Відправляємо все це до кропу з редискою. Поливаємо заправкою і ретельно перемішуємо.
Салат розкладаємо по тарілках, прикрашаємо шматочками апельсина і рубаними горіхами.
5. Капустяний салат з фетою і фініками
Для цієї оригінальної страви нам знадобиться:
• червона капуста - 1 шт;
• сир фета - 100 г;
• фініки - 100 г;
• оливкова олія - ​​3 ст.л .;
• сік лимона - 2 ст.л .;
• насіння кунжуту - 2 ч.л .;
• петрушка;
• сіль, перець - за смаком.
Капусту тонко шаткуємо, фету кришимо, фініки нарізаємо кубиками. Змішуємо все це в глибокій мисці, залишивши трохи фініків і фети для прикраси. З оливкової олії та соку лимона готуємо заправку, поливаємо салат. Зверху посипаємо петрушкою, кунжутом і залишками фініків і фети.
Беріть цей список салатів на озброєння і радуйте себе та родину незвичайними смаковими поєднаннями. Смачного!

Інші статті
Графік роботи
  • Понеділок
    10:0017:00
  • Вівторок
    10:0017:00
  • Середа
    10:0017:00
  • Четвер
    10:0017:00
  • Пʼятниця
    10:0017:00
  • Субота
    12:0017:00
  • Неділя
    12:0017:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро