Кошик
609 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Маринади до шашлику

Маринади до шашлику

Травневі свята традиційно асоціюються з шашликами. Смажене на вогні м'ясо — як окремий вид мистецтва: соковите, ніжне і тане в роті. І якщо процес смаження — суто чоловіче заняття, то ось з маринадом я на «ти». Мені подобається балувати сім'ю і друзів чимось цікавим. Тому я зібрала цілу добірку різноманітних маринадів до різних видів м'яса. І зараз хочу поділитися цими рецептами з вами.
Найсмачніші маринади для шашлику, які я перевірила на власному досвіді. 
Всі рецепти, які я наведу нижче, в середньому розраховані на 1 кг м'яса. Якщо у вас м'яса більше або менше, то шляхом нескладних математичних маніпуляцій можна розрахувати потрібну кількість інгредієнтів.
Маринад для свинини з гранатовим соком
• гранатовий сік - 400 мл;
• розмарин - 20 г;
• цибуля - 3 шт;
• великий пучок зелені (базилік, кріп, петрушка);
• сіль, перець — за смаком.
Свинину нарізаємо великими кубиками, цибулю шаткуємо півкільцями. Перекладаємо все це в глибоку миску. Зверху посипаємо сіллю, розмарином і дрібно нарубаною зеленню. Заливаємо гранатовим соком, накриваємо тарілкою. Зверху ставимо щось важке і залишаємо маринуватися приблизно на 4 години в прохолодному місці.
Пивний маринад для свинини
• пиво - 250 мл;
• соєвий соус - 250 мл;
• рідкий мед - 250 мл;
• невеликий перець чилі;
• зубець часнику;
• гілочка свіжого розмарину.
Чилі дрібно ріжемо, часник подрібнюємо за допомогою преса і змішуємо з іншими інгредієнтами. М'ясо нарізаємо кубиками, перекладаємо у великий контейнер, заливаємо маринадом і закриваємо кришкою. Ставимо контейнер в холодильник на ніч.
Маринад з ківі для яловичини
• ківі - 4 шт;
• цибуля - 1 шт;
• сіль, перець — за смаком.
Яловичину ріжемо великими шматками, цибулю шаткуємо півкільцями, а ківі чистимо від шкірки та натираємо на тертці. М'ясо перекладаємо в глибоку миску, солимо, перчимо, додаємо цибулю і ківі. Ретельно перемішуємо, накриваємо тарілкою і відправляємо на 3-4 години в холодильник.
Лимонний маринад для яловичини
• лимон - 1 шт;
• цибуля - 2 шт;
• кілька лаврових листів;
• перець горошком, сіль — за смаком.
М'ясо нарізаємо великими шматками, цибулю — півкільцями. Перекладаємо все це в великий контейнер. Додаємо перець і сіль, добре перемішуємо. Лимон ріжемо на 4 частини й видавлюємо сік в контейнер з м'ясом. Закриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на 6 годин.
Маринад по-східному для курки
• соєвий соус - 100 мл;
• оливкова олія - ​​50 мл;
• рідкий мед - 1 ст.л .;
• мелений імбир - 2 ст.л .;
• часник - 3 зубці.
Подрібнюємо часник і змішуємо його з маслом, соусом і медом. Додаємо імбир і заливаємо отриманою сумішшю порційні шматки курятини. Маринуємо протягом години.
Кефірний маринад для курки
• кефір - 1 л;
• оливкова олія - ​​2 ст.л .;
• цибуля - 4 шт;
• півсклянки рубаної зелені (кріп, кінза, петрушка);
• сіль за смаком.
Змішуємо кефір з олією. М'ясо викладаємо в контейнер шарами. Кожен шар солимо, перекладаємо кільцями цибулі, посипаємо зеленню і щедро поливаємо сумішшю кефіру і масла. Закриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на півтори години.
Маринад для баранини
• сік лимона - 150 мл;
• цибуля - 1 шт;
• пучок петрушки;
• сіль, перець — за смаком.
Лук натираємо на тертці або перебиваємо за допомогою блендера. Баранину ріжемо порційними шматками й перекладаємо в миску. Туди ж відправляємо цибулю і нарубану петрушку. Солимо і заливаємо соком лимона. Ретельно перемішуємо, накриваємо тарілкою, ставимо зверху вантаж і залишаємо в холодильнику на 6 годин.
Маринад для риби
• сухе біле вино - 450 мл;
• оливкова олія - ​​150 мл;
• лимон - 3 шт;
• цибуля - 1 шт;
• сіль, перець — за смаком.
Рибне філе ріжемо на порційні шматки. Лук шаткуємо і змішуємо з вином, олією і соком лимона. Маринад солимо, перчимо і викладаємо в нього рибу. Відправляємо маринуватися на 2 години.
Запевняю, ви не пошкодуєте, якщо додасте парочку із запропонованих рецептів у свою кулінарну скарбничку. Гарних вам свят і смачних
шашликів!

Інші статті
Графік роботи
  • Понеділок
    10:0017:00
  • Вівторок
    10:0017:00
  • Середа
    10:0017:00
  • Четвер
    10:0017:00
  • Пʼятниця
    10:0017:00
  • Субота
    12:0017:00
  • Неділя
    12:0017:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро