Кошик
495 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Як обрати правильний шматок телятини для ваших страв

Як обрати правильний шматок телятини для ваших страв

Вам подобається біфштекс? А як ви ставитеся до бефстроганов? Смак цих прекрасних страв здебільшого залежить від обраного нами м'яса. Тому непогано було б вміти визначати його свіжість і розбиратися в частинах тушки.
Звичайно, можна спробувати зварити бульйон з вирізки. Але таким чином ми переплатимо, зіпсуємо відмінний шматок м'яса та отримаємо досить посередній бульйон.
Сьогодні хочу поділитися з вами порадами від м'ясника, у якого постійно купую парну телятину. Адже нещодавно він відкрив мені декілька своїх професійних секретів.
Як вибрати відповідний шматок м'яса
Телятина — ніжне м'ясо молодої корови. Це м'ясо вважається дієтичним продуктом, до того ж містить багато поживних речовин, вітамінів і мікроелементів.
Повернемося до корисних порад:
1. Ідіть за м'ясом на ринок.
Намагайтеся по можливості уникати магазинної заморозки. Робіть вибір на користь особистої експертизи. Нюхайте та ретельно оглядайте — це дуже важливо при виборі м'ясної продукції.
2. Покладіться на свої рецептори.
М'ясо повинно викликати бажання його приготувати та з'їсти. Якщо ви відчуваєте навіть легкий неприємний запах або щось насторожує в зовнішньому вигляді шматка — йдіть далі.
3. Не бійтеся помацати рукою.
Поверхня парної телятини суха і пружна. Ніякого слизького шару і вм'ятин бути не повинно.
4. Зверніть увагу на жир.
У молодого рогатої худоби жир білий і кришиться. Жовтий відтінок проявляється лише з віком.
5. Чітко визначитеся з тим, що будете готувати.
Навіть ідеальний шматок м'яса можна зіпсувати, якщо використовувати не за призначенням. Давайте разом розберемося, на що ж згодиться та чи інша частина телятини.
Вирізка і філей
Дуже ніжні частини тушки з мінімальним вмістом жирового прошарку. Ідеально підходять для битків, медальйонів, відбивних та біфштексів. Також вирізка буде добре смакувати в формі гуляшу і бефстроганов.
Грудина
Ця частина, навпаки, жорстка і має солідний прошарок сполучної тканини. Грудину можна варити, тушкувати або запікати. Підійде для приготування рулетів або на бульйон. Головне — попередньо замаринувати м'ясо.
Шия

Соковитий і ніжний шматок прекрасно підходить для того, щоб його стушкувати чи запекти. Або ж перекрутити в фарш. Також з ошийка виходять гарні шашлики. А ось заріз (частина шиї ближче до голови) краще використовувати для наваристих бульйонів.
Лопатка і стегно
Універсальні частини тушки. Можна сміливо брати для приготування печені, котлет, гуляшу, супів або буженини. Також часто подаються цілим шматком, запеченим на кістці.
Ребра
Дуже ніжна і соковита частина, що просто напрошуються в духовку. Особливо смачні запечені реберця з журавлинним соусом. Також з ребер виходять відмінні супи.
Кілька секретів приготування телятини
Більшість кулінарів схильні вважати, що найкращий спосіб приготування телятини — духовка. Але в смаженому або вареному вигляді м'ясо також дуже смачне.
Щоб підкреслити високі смакові якості, використовуйте пряні трави, імбир, гірчицю, вино і оливкову олію. Кисло-солодкі ягідні соуси — класика жанру для телятини. Крім гастрономічного задоволення, це поєднання приносить користь організму. Залізо з телятини краще засвоюється, завдяки вітаміну С.
Головне — не використовуйте термічну обробку в процесі приготування соусу. Просто збийте блендером ягоди (смородина, журавлина, вишня) і мед з м'ятою, перелийте в невелику ємність та подайте достолу.
Смачного!

Попередні статті
  • Топ 5 найвідоміших супів світу
    Топ 5 найвідоміших супів світу
    Як часто ви готуєте щось нове і незвичайне? Я по своїй натурі — великий експериментатор. Тому не виношу нудного й одноманітного меню. І сьогодніхотілося б надихнути й вас на невеликий експеримент. Здивуйте свою сім'ю незвичайною першою стравою.
    Повна версія статті
  • Рецепти сорбета
    Рецепти сорбета
    Літо впевнено завойовує свої позиції. Не знаю як вам, але мені в спеку зазвичай хочеться легкої їжі, що освіжає. Пропоную разом пофантазувати на тему ідеального літнього десерту. Як щодо сорбета?
    Повна версія статті
  • Рецепти печінкового паштету.
    Рецепти печінкового паштету.
    Паштет — досить популярна закуска. Я люблю цю страву за простоту приготування і ніжний смак. До того ж паштет - це єдиний спосіб нагодувати печінкою моїю малечу, яка категорично відмовляються її їсти шматочками.
    Повна версія статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0020:00
  • Вівторок
    09:0020:00
  • Середа
    09:0020:00
  • Четвер
    09:0020:00
  • Пʼятниця
    09:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро