Кошик
501 відгук
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Рецепти домашнього зефіру.

Рецепти домашнього зефіру.

Всі ми в душі ще ті ласуни. Хтось більше, хтось менше. Зізнатися чесно, мені дуже важко відмовити собі в солодощах. Тому я вирішила вибирати більш корисну і менш калорійну альтернативу магазинним смаколикам. Сьогодні я поділюся секретами приготування домашнього зефіру, від якого ви та ваші рідні проковтнете язики.
Все, що потрібно знати про зефір
Улюблені солодощі багатьох людей з'явилися з легкої руки французьких кулінарів. Вони злегка змінили рецепт пастили, додали в нього збиті яєчні білки, і отримали так званий у Франції «легкий вітерець» - він же зефір.
Традиційно рецепт десерту складається всього з чотирьох інгредієнтів:
- яблучне пюре;
- цукор;
- яєчний білок;
- згущувач (пектин чи агаровий сироп).
Зефір — це не просто ніжні повітряні ласощі. Десерт не містить жирів, зате багатий вуглеводами, які стимулюють роботу мозку. Пектин у його складі знижує рівень цукру в крові, виводить токсини, покращує роботу органів травлення та імунної системи. Агар-агар, який нерідко використовується в ролі згущувача, містить велику кількість мінералів і полісахаридів. Десерт не складний у приготуванні, хоча все-таки вимагає певної кулінарної вправності.
Секрети приготування домашнього зефіру
Щоб власноруч приготовані ласощі мали ідеальний смак і текстуру, потрібно дотримуватися декількох простих рекомендацій:
1. Фруктове пюре повинно бути густим. Якщо ви готуєте за класичним рецептом на яблучній основі — краще використовувати запечену Антонівку.
2. Заготівлю для зефіру слід дуже добре збити міксером, як білковий крем. Не шкодуйте часу і сил — результат того вартий.
3. Якщо покласти зефір застигати в холодильник — отримаєте вологу кремову текстуру. Якщо залишите висихати при кімнатній температурі або в духовці — зверху утворюється тонка скориночка.
А тепер перейдемо безпосередньо до приготування. У мене в запасі класичний рецепт і рецепт улюбленого зефіру моєї дитини.
Ідеальний яблучний зефір
Фруктова основа:
- яблука - 400 г;
- цукор - 400 г;
- білки - 2 шт.
Сироп:
- агар-агар - 8 г;
- цукор - 450 г;
- вода - 150 мл.
Розріжте яблука, видаліть серцевину і запікайте 15 хвилин при температурі 180 градусів. Дайте яблукам охолонути, видаліть шкірку і збийте блендером до консистенції пюре. Додайте цукор і ретельно перемішайте.

Коли яблучна маса стане кімнатної температури — додайте один білок і збивайте міксером до збільшення об'єму. Після цього додайте другий білок і збивайте ще кілька хвилин.
Змішайте агар-агар з водою в невеликій каструлі та доведіть до кипіння. Додайте в каструлю цукор і варіть ще близько 5 хвилин. Отриманий сироп тонкою цівкою влийте в яблучну основу. Збийте міксером ще 5-7 хвилин і відразу ж наповніть масою кондитерський мішок. Красиво укладіть зефір на пергамент і залиште на ніч. Вранці, коли десерт підсохне, можна прикрасити його цукровою пудрою.
Бананова хмаринка
Фруктова основа:
- банан - 400 г;
- яблуко - 300 г;
- цукор - 150 г;
- білки - 2 шт.
Сироп:
- агар-агар - 9 г;
- цукор - 300 г;
- вода - 160 мл;
- щіпка ваніліну.
З яблук видаліть серцевину і відправте їх в духовку на 15 хвилин. Зніміть шкірку, перекладіть в глибоку миску і збийте до стану пюре. У цю ж миску перекладіть нарізані шматочками банани, і збийте фрукти блендером до однорідної консистенції. Отриману масу варіть приблизно 15 хвилин. Пюре має стати більш щільним і не розтікатися.
Змішайте 250 г готового пюре з цукром і ваніліном, після чого займіться приготуванням агарного сиропу. Налийте воду в невелику каструлю, всипте агар-агар і поставте на повільний вогонь. Додайте цукор і перемішайте.
Ідеальна температура кипіння сиропу - 110 градусів.
Поки вміст каструлі закипає, збийте фруктове пюре з білком. Пюре повинно збільшитися в обсязі й стати помітно світліше. Додайте ще один білок і збивайте. Не припиняючи збивати, влийте тонкою цівкою злегка остиглий сироп.
Збивайте до тих пір, поки вміст миски не стане приємно теплим (близько 40 градусів). Після цього наповніть отриманою масою кондитерський мішок і зробіть зефір потрібної вам форми та розміру. Залиште застигати на добу при кімнатній температурі.
Цікавий факт: рекорд поїдання зефіру - 17 штук за хвилину. Якщо ваші рідні не побили рекорд і не з'їли всю партію десерту, варто зберігати його в герметичному контейнері.

Попередні статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0020:00
  • Вівторок
    09:0020:00
  • Середа
    09:0020:00
  • Четвер
    09:0020:00
  • Пʼятниця
    09:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро