Кошик
527 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Як заморозити ягоди

Як заморозити ягоди

Чи знаєте ви, що замороження — найбільш грамотний спосіб зберігання сезонних плодів? Низька температура виступає ефективним природним консервантом. Тому в самий пік ягідного сезону хочу поділитися своїми секретами заморожування.
Все, що потрібно знати про ідеальне ягідне заморожування
Чи бажаєте ви насолодитися взимку смачними розсипчастими ягодами? Тоді перед термічною обробкою вітамінного врожаю варто брати до уваги кілька факторів:
1. Якість ягід
Заморожувати слід тільки свіжі, не перезрілі плоди. Занадто стиглі ягоди обов'язково «затечуть» і замерзнуть суцільною брилою фруктового льоду.
Для цільного заморожування краще підходять плоди зі щільною оболонкою — вишня, журавлина, смородина, чорниця, ожина. А ось полуницю і суницю варто попередньо перебити блендером. З цукром чи без — на ваш розсуд.
2. Температурний режим
Вважається, що ідеальна температура заморозки продуктів від -18 до -23 градусів Цельсія. При настільки низьких температурах ягоди можуть зберігатися близько року. Можна заморозити плоди й при температурі -5 градусів. Але термін зберігання скоротиться до 2-3 місяців.
3. Тара для заморозки
Найпростіший варіант — заморозити ягоди в поліетиленових пакетах. Але найпростіший — не означає найзручніший. В даному випадку ми отримаємо велику замерзлу ягідну грудку.
Розрахунок на порції та естетичний вигляд — явно не про цей спосіб заморожування. Якщо для вас  це важливо, то варто скористатися невеликими контейнерами з харчового пластику. Таким чином, ви зможете не тільки зберегти цілісність ягід, а й грамотно розподілити вільний простір морозильної камери.
4. Розмір порцій
Не забувайте про те, що повторно класти в морозилку розморожені ягоди не можна. Потрібно відразу сформувати обсяг порцій, виходячи зі способу приготування і кількості людей, на яких ви зазвичай готуєте. Кількість ягід для компоту на п'ятьох буде відрізнятися від порції для декількох смузі.
Як правильно заморожувати ягоди
З основними нюансами заморозки розібралися. Тепер перейдемо безпосередньо до самого процесу:
- Ретельно промийте і просушіть ягоди (для малини та ожини цей етап можна пропустити). Видаліть хвостики й кісточки.
- Візьміть пластикові контейнери та заповніть їх ягодами приблизно на третину. Поетапне заморожування ягід допоможе зберегти цілісність кожного шару.  
- Не закриваючи контейнери кришкою, поставте їх в морозильну камеру на кілька діб. Якщо закрити ємності — утвориться конденсат і ягоди злипнутися.

- Через два дні можна повністю заповнити контейнери замороженими плодами, закрити кришками та залишити на тривале зберігання.
- Якщо у вас є окрема морозильна камера, можна зберігати заморожені ягоди у великих ємностях, наприклад, 7-літрових боксах з ручками.
- Перекладати плоди краще за допомогою дерев'яних приладів, оскільки вони будуть налипати на руки через різницю тепмератур.
- Вищий пілотаж — промаркувати ємності за допомогою  наліпок з назвою ягід і датою їх заморозки.
Замороження дозволяє зберегти всю користь соковитих літніх плодів. Так чому б не затарити морозилку смачним джерелом вітамінів і антиоксидантів?
Із заморожених ягід ви можете приготувати безліч страв, для дорослих і для дітей:
- компоти, киселі й морси;
- пироги, круасани та струделі;
- муси та смузі;
- морозиво і йогурти;
- різні соуси до м'яса.
Також можна додавати ягоди в ранкові каші або використовувати їх для прикраси десертів. Підключайте фантазію, отримуйте максимум користі та задоволення в будь-яку пору року.

Дякую, що читаєте наш блог!

Попередні статті
  • Рецепти седвічів-гриль
    Рецепти седвічів-гриль
    Смачніше за сендвіч може бути тільки сендвіч, приготований на грилі. Просто, смачно і без проблем — ідеальне рішення для пікніка. Але ніхто не забороняє нам насолоджуватися цією чудовою стравою вдома.
    Повна версія статті
  • Домашні соуси до шашлику
    Домашні соуси до шашлику
    Як не крути, але м'ясо на багатті робить відпочинок куди більш приємним і смачним. Прийти до смакової ідилії шашлику допоможе грамотно підібраний соус. Він повинен мати помірний смак та аромат щоб підкреслити усі принади смаженого м'яса.
    Повна версія статті
  • Рецепти домашнього зефіру.
    Рецепти домашнього зефіру.
    Всі ми в душі ще ті ласуни. Хтось більше, хтось менше. Зізнатися чесно, мені дуже важко відмовити собі в солодощах. Тому я вирішила вибирати більш корисну і менш калорійну альтернативу магазинним смаколикам. Сьогодні я поділюся секретами...
    Повна версія статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0020:00
  • Вівторок
    09:0020:00
  • Середа
    09:0020:00
  • Четвер
    09:0020:00
  • Пʼятниця
    09:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро