Кошик
527 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Незвичайні страви зі звичайних кабачків

Незвичайні страви зі звичайних кабачків

Сезонні літні продукти для мене — джерело корисних речовин і гастрономічного задоволення. Головне — вміти їх цікаво приготувати та подати. Сьогодні хочу поділитися добіркою моїх улюблених рецептів з кабачків. Та для початку трохи цікавої інформації.
Корисні властивості
Кабачок вважається дієтичним продуктом. Цей овоч містить у великій кількості вітамін С, каротин і солі калію. Навіть після термічної обробки кабачки справляють позитивний вплив на наш організм:
- покращують перистальтику;
- надають м'яку жовчогінну дію;
- підвищують рівень заліза в крові.
Завдяки високому вмісту клітковини, страви з кабачків дають відчуття насичення при мінімальній калорійності.
Смакові якості овочів не залежать від кольору і розміру. Жовті, білі або зелені — вони однаково смачні й корисні. Єдине що потрібно знати — у великих плодах краще видаляти насіння.
Рецепти
Кабачкова ікра й оладки — це класика жанру. Але крім цього, є ще багато різних способів приготування. Запечені або фаршировані, ніжні або хрусткі, мариновані або у вигляді десерту — обирайте, як здивувати сім'ю звичайним кабачком.
Кабачковий суп-пюре з кунжутом
- кабачок - 500 г;
- картопля - 200 г;
- морква - 150 г;
- цибуля - 100 г;
- вершкове масло - 70 г;
- кунжут - 20 г;
- часник - 20 г;
- овочевий бульйон - 600 мл;
- вершки 15% - 100 мл;
Помийте і почистьте овочі. Наріжте кабачок із картоплею невеликими кубиками. Лук з часником подрібніть, моркву натріть. У каструлі розігрійте вершкове масло. Обсмажуйте цибулю на повільному вогні протягом 5-7 хвилин. Додайте моркву та обсмажуйте ще пару хвилин. Наступними покладіть кабачки, додайте за смаком сіль і перець. Тушкуйте протягом 5 хвилин. Відправте у каструлю картоплю і кунжут, залийте вершками. Добре перемішайте вміст каструлі, влийте бульйон, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні протягом 20 хвилин під кришкою. Вимкніть вогонь і дайте супу трохи охолонути. Збийте блендером та подавайте із житнім хлібом.

Кабачки, фаршировані сиром
- кабачки - 800 г;
- 1 яйце;
- сир твердий - 200 г;
- моцарела - 150 г;
- кріп і петрушка - 100 г;
- часник - 40 г.
Необхідно взяти 2 великих кабачки. Розріжте їх вздовж і ложкою вийміть серцевину. Повинні вийти «човники». Зелень порубайте, часник пропустіть через прес, сир натріть на тертці. Змішайте в мисці сир, зелень і часник. Додайте яйце і посоліть. Начиніть отриманою сумішшю кабачки й викладіть їх на деко. Посипте кожен «човник» моцарелою і запікайте 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Фрітата з кабачками
- кабачки - 750 г;
- 5 яєць;
- цибуля - 100 г;
- твердий сир - 100 г;
- часник - 20 г;
- молоко – 50 мл;
- рослинна олія – 20 мл.
Кабачки помийте та наріжте тонкими кружечками. Нашаткуйте цибулю з часником та обсмажте на рослинній олії. Додайте кабачки та тушкуйте протягом 5-7 хвилин. У мисці збийте яйця з молоком. Туди ж відправте натертий сир та нашатковану зелень за смаком. Додайте тушковані овочі та перемішайте. Перелийте суміш у форму для випікання та тримайте півгодини при температурі 180 градусів.
Кабачкові оладки
- кабачки - 500 г;
- 2 яйця;
- твердий сир - 100 г;
- борошно - 80 г;
- часник - 50 г;
- рослинна олія - 20 мл.
Кабачки натріть на тертці, посоліть і залиште на 15 хвилин. Сир також натріть, часник пропустіть через прес.
Відіжміть кабачки від зайвої рідини. Змішайте в мисці з яйцем, сиром, борошном і часником. Якщо тісто вийшло дуже рідким — можна додати ще борошна. На сковороді розігрійте олію. Столовою ложкою викладайте оладки та обсмажуйте з двох сторін.
Кабачковий салат із щавлем

- кабачок - 250 г;
- щавель - 100 г;
- волоські горіхи - 70 г;
- петрушка, базилік - 20 г;
- оливкова олія - 40 мл;
- порошок паприки - щіпка.
Горіхи просушіть в духовій шафі або на пательні без олії. Кабачки поріжте тонкими слайсами. Зелень нашаткуйте. Змішайте все у мисці. Додайте сіль, паприку та перець, заправте олією.
Бургер із кабачком та сиром халумі
- кабачок - 250 г;
- баклажан - 250 г;
- сир халумі - 170 г;
- соус песто - 100 г;
- листя салату - 100 г;
- оливкова олія - 20 мл;
- 2 булки для бургерів.
Халумі наріжте товстими пластинами. Кабачки та баклажани – кружечками. Змастіть пательню оливковою олією та обсмажте овочі до готовності. Сир також обсмажуйте по 2 хвилини з кожної сторони. Особливо смачно буде, якщо смажити на грилі. Нижню частину булки щедро змастіть песто. Зверху покладіть салатний лист, баклажан, кабачок та шматок сиру. На сир покладіть ще по шматочку овочей та накрийте другою половиною булки.
Кабачковий брауні
- кабачок - 400 г;
- 2 яйця;
- цукор - 150 г;
- сметана - 120 мл;
- борошно - 120 г;
- чорний шоколад - 100 г;
- какао-порошок - 50 г;
- сода - 5 г;
- ванілін - 2 г;
- сіль - 2 г;
- розпушувач - 1 г.
Просійте борошно в окрему миску. Додайте туди ж сухі інгредієнти. Кабачок почистьте, видаліть насіння і натріть на тертці. Трохи відіжміть та змішайте зі сметаною, цукром і яйцями.
З'єднайте сухі інгредієнти з рідкими. Додайте шоколадну крихту. Перелийте тісто в змащену маслом форму, та випікайте годину при температурі 180 градусів. Готовий брауні можна додатково прикрасити чорним шоколадом і подавати з кулькою ванільного морозива.

Всі рецепти прості в приготуванні й не займуть багато часу.
Насолоджуйтесь сезонними плодами та дивуйте близьких. Смачного!

Попередні статті
  • Маски краси з натуральних свіжих інгредієнтів вдома
    Маски краси з натуральних свіжих інгредієнтів вдома
    Літній врожай може порадувати не лише смакові рецептори, але і нашу шкіру. А маски з натуральних компонентів стануть повноцінною частиною збалансованого домашнього догляду. Заради них варто дочекатися літа.
    Повна версія статті
  • Як заморозити ягоди
    Як заморозити ягоди
    Чи знаєте ви, що замороження — найбільш грамотний спосіб зберігання сезонних плодів? Низька температура виступає ефективним природним консервантом. Тому в самий пік ягідного сезону хочу поділитися своїми секретами заморожування.
    Повна версія статті
  • Рецепти седвічів-гриль
    Рецепти седвічів-гриль
    Смачніше за сендвіч може бути тільки сендвіч, приготований на грилі. Просто, смачно і без проблем — ідеальне рішення для пікніка. Але ніхто не забороняє нам насолоджуватися цією чудовою стравою вдома.
    Повна версія статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0020:00
  • Вівторок
    09:0020:00
  • Середа
    09:0020:00
  • Четвер
    09:0020:00
  • Пʼятниця
    09:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро