Кошик
501 відгук
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Термін зберігання продуктів

Термін зберігання продуктів

Чи знаєте ви, що існує їжа, яку зберігати в холодильнику не рекомендується. Також є категорія продуктів, яку навпаки ризиковано зберігати не в холоді. Нумо розбираймося разом, що, як і де краще зберігати.
Терміни зберігання продуктів в морозильній камері
Температурний режим камери дозволяє максимально зберегти свіжість продуктів: м'ясо зберігають до року, птицю близько дев'яти місяців, рибу і морепродукти — пів року. Фарш та напівфабрикати можна тримати в морозильній камері не більш трьох місяців.
Молочну продукцію заморожувати не рекомендується, оскільки вона втрачає свої смакові властивості. Виняток становлять сири твердих сортів. Їх можна зберігати при дуже низьких температурах в контейнері не більше двох місяців.
Ягоди, фрукти й овочі, навпаки, ідеально підходять для зберігання в морозильній камері. При грамотному заморожуванні вони зберігають всі корисні властивості від семи місяців до року. Овочі перед заморожуванням варто попередньо бланшувати, фрукти нарізати порційними шматочками, а ягоди можна збити в пюре або просто пересипати цукром.
Терміни зберігання продуктів в холодильнику
Середньостатистичний холодильник видає приблизно 5 ° С. При таких показниках температури, сире м'ясо зберігається в пакуванні до п'яти днів. Термічно оброблене м'ясо рекомендується зберігати не більше за три дні.
Птах, риба і морепродукти зберігають свіжість в холодильнику близько двох днів. А ось фарш варто відразу відправити в морозилку.
Запечатану пачку сосисок або сардельок можна зберігати до двох тижнів. А ось термін придатності відкритого пакування різко скорочується - до одного дня.
Гриби зберігаються не більше п'яти днів. Проте для початку їх потрібно упакувати в пергамент. Зелень і салати прекрасно зберігають свіжість протягом чотирьох діб. Їх краще скласти немитими в герметину ємність.
У спеціально призначеному відсіку огірки, баклажан і редис можна зберігати два тижні, помідор і перець — до десяти днів. Картопля, буряк, капуста і морква не втрачають в якості та свіжості цілий місяць.
Сирі яйця можна тримати на полиці холодильника один місяць. Зварені яйця зберігаються тиждень.
Термін придатності промислових молочних продуктів — тиждень.
Тверді сорти сирів можна зберігати до двох тижнів. А ось домашня молочка залишається свіжою тільки три дні. Приготовані страви та їх залишки зберігають у судках під кришкою до п'яти днів. У відкритому вигляді термін придатності значно знижується.
Десерти зберігають свіжість і смакові якості близько трьох днів. Якщо ласощі містять заварний крем чи сметану, термін придатності скорочується до доби.
Не забувайте про правильне зонування холодильника:
- на найхолодніших полицях розміщують свіжу рибу і м'ясо;
- на верхніх полицях краще розмістити молочні продукти;
- в нижніх ящиках (якщо вони є) варто зберігати фрукти та овочі.
Щоб уникнути проблеми з неприємними запахами — кладіть продукти в холодильник у герметичних контейнерах.
Терміни зберігання продуктів при кімнатній температурі
При температурі вище 15 ° С м'ясо, риба і молочка зберігаються не більше двох годин. Після чого починаються незворотні процеси, що
безпосередньо впливають на якість і смак продуктів.
Салат і зелень при кімнатній температурі можуть залишатися свіжими цілу добу. Стиглі ягоди будуть стояти декілька діб, виноград — до п'яти днів. Це також відноситься до яблук, груш, цибулі, часнику, гарбуза та цукіні.
Не забувайте і про те, що з підвищенням температури навколишнього середовища, термін придатності продуктів без холодильника помітно скорочується.

Попередні статті
  • Рецепти вафель
    Рецепти вафель
    У 16 столітті ця страва була лише на столах у королів і знаті, а за розголошення рецепту передбачалося суворе покарання. Добре, що ці часи залишилися далеко в минулому, і сьогодні я можу поділитися з вами секретами приготування вафель.
    Повна версія статті
  • Корисні цукерки в домашніх умовах
    Корисні цукерки в домашніх умовах
    Одвічна боротьба між «смачно» і «корисно» нарешті добігає свого кінця. Адже домашні цукерки не містять консервантів, барвників й інших не дуже корисних складових. Лише заряд смаку, поживних речовин і мікроелементів.
    Повна версія статті
  • Незвичайні страви зі звичайних кабачків
    Незвичайні страви зі звичайних кабачків
    Кабачкова ікра й оладки — це класика жанру. Але крім цього, є ще багато різних способів приготування. Запечені або фаршировані, ніжні або хрусткі, мариновані або у вигляді десерту — обирайте, як здивувати сім'ю звичайним кабачком.
    Повна версія статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0020:00
  • Вівторок
    09:0020:00
  • Середа
    09:0020:00
  • Четвер
    09:0020:00
  • Пʼятниця
    09:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро