Кошик
433 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Заправки для салатів

Заправки для салатів

Чи любите ви салати так, як люблю їх я? Якщо ні, тоді я знаю легкий спосіб зачарувати вас цією стравою. Нам не знадобляться екзотичні інгредієнти або якісь особливі кулінарні навички. Адже навіть банальній овочевій нарізці можна надати яскравий смак за допомогою соусу.
Звичайно, ви можете продовжувати заправляти салати майонезом або олією. Але щоб відкрити всі смакові грані продуктів, варто взяти на замітку декілька способів приготування дресінгів.
Модним терміном «дресінг» називають заправку до салату. Існує безліч рецептів — нейтральні й пікантні, насичені й легкі. Не бійтеся експериментувати й тоді обов'язково знайдете свій ідеальний соус.
Заправки до свіжих овочевих салатів
Лимонний дресінг
- лимон - 200 г;
- оливкова олія - 100 мл;
- гірчиця (негостра) - 10 г;
- сушені трави (базилік, розмарин, чебрець) - 5 г.
Вичавіть з лимона фреш. Додайте масло, гірчицю і трави. Ретельно перемішайте, посоліть і поперчіть. Заправте салат отриманим соусом.
Полуничний дресінг з м'ятою
- полуниця 200 - г;
- мед - 80 г;
- винний оцет (білий) - 60 мл;
- оливкова олія - 60 мл;
- свіже листя м'яти - 50 г;
- цибуля ріпчаста - 50 г;
- сік лимона - 40 мл.
Збийте за допомогою блендера полуницю з м'ятою і цибулею. Додайте мед, лимонний сік і оцет. Посоліть і перемішайте. Влийте рослинну олію та ще раз збийте блендером. Збовтайте соус перед тим, як заправляти салат.
Пікантний дресінг з бальзамічним оцтом
- бальзамічний оцет - 100 мл;
- оливкова олія - 100 мл;
- тростинний цукор - 40 г;
- часник - 10 г;
- сушений базилік - 5 г.
Розчиніть цукор в оцті, додайте олію, базилік і пропущений через прес часник. Перемішайте, посоліть і заправте салат.
Заправки до теплих салатів
Дресінг по-східному
- соєвий соус - 80 мл;
- цукор - 80 г;
- винний оцет (білий) - 30 мл;
- томатна паста - 20 г;

- крохмаль (кукурудзяний) - 20 г.
Відправте всі інгредієнти в каструлю і поставте на повільний вогонь. Варіть до тих пір, доки заправка не стане однорідною.
Пряний дресінг з імбиром
- оливкова олія - 100 мл;
- мед - 50 г;
- соєвий соус - 30 мл;
- діжонська гірчиця - 20 г;
- корінь імбиру - 15 г;
- свіже листя м'яти - 10 г;
- часник - 10 г;
- бальзамічний оцет - 5 мл;
- сік лайма - 5 мл.
Імбир і часник натріть на дрібній тертці або пропустіть через прес. Розітріть м'яту з медом. Змішайте усе в невеликій ємності, додайте оцет і сік лайма. Після цього тонкою цівкою влийте олію і ретельно перемішайте.
Угорський дресінг
- оливкова олія - 70 мл;
- вода - 70 мл;
- винний оцет (червоний) - 60 мл;
- томатна паста - 60 г;
- тростинний цукор - 20 г;
- паприка - 5 г.
Ретельно змішайте всі інгредієнти. Додайте за смаком сіль і червоний мелений перець.
Дресінг на основі йогурту для салатів з м'ясом
- грецький йогурт - 120 г;
- апельсиновий сік - 40 мл;
- корінь імбиру - 5 г;
- цукор - 5 г;
- сушена апельсинова цедра - 2 г;
- червоний перець - 1 г;
- кориця - 1 г.
Перекладіть всі інгредієнти в чашу блендера і збийте до однорідної консистенції. Посоліть, перемішайте, охолодіть і використовуйте.
Дресінг для салатів з морепродуктами
- оливкова олія - 180 мл;
- авокадо - 150 г;
- сік лимона - 100 мл;
- винний оцет (білий) - 60 мл;
- сушений часник - 5 г.

Збийте блендером м'якуш авокадо, оцет і лимонний сік. Посоліть, додайте часник і перемішайте. Поступово влийте олію і збивайте до отримання однорідної консистенції.
Ідеальний дресінг до салату «Цезар»
- оливкова олія - 120 мл;
- філе анчоусів - 50 г;
- 3 жовтки;
- пармезан - 50 г;
- лимонний сік - 40 мл;
- діжонська гірчиця - 40 г;
- часник - 15 г.
Подрібніть часник з анчоусами. Жовтки збийте, додайте сік лимона, гірчицю та анчоуси з часником. Тонкою цівкою вливайте олію, помішуючи виделкою. Натріть сир, додайте його в соус. Посоліть і поперчіть за смаком.

Ви можете також використовувати в заправках спеції та прянощі, орієнтуючись на власні вподобання. Соуси до салатів зберігаються в холодильнику до трьох днів. Використовуйте для цього герметичні контейнери. Дякуємо, що читаєте наш блог!

Попередні статті
  • Термін зберігання продуктів
    Термін зберігання продуктів
    Чи знаєте ви, що існує їжа, яку зберігати в холодильнику не рекомендується. Також є категорія продуктів, яку навпаки ризиковано зберігати не в холоді. Нумо розбираймося разом, що, як і де краще зберігати.
    Повна версія статті
  • Рецепти вафель
    Рецепти вафель
    У 16 столітті ця страва була лише на столах у королів і знаті, а за розголошення рецепту передбачалося суворе покарання. Добре, що ці часи залишилися далеко в минулому, і сьогодні я можу поділитися з вами секретами приготування вафель.
    Повна версія статті
  • Корисні цукерки в домашніх умовах
    Корисні цукерки в домашніх умовах
    Одвічна боротьба між «смачно» і «корисно» нарешті добігає свого кінця. Адже домашні цукерки не містять консервантів, барвників й інших не дуже корисних складових. Лише заряд смаку, поживних речовин і мікроелементів.
    Повна версія статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0017:00
  • Вівторок
    09:0017:00
  • Середа
    09:0017:00
  • Четвер
    09:0017:00
  • Пʼятниця
    09:0017:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро