Кошик
548 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Рецепти шарлотки

Рецепти шарлотки

У шаленому ритмі сучасного життя хочеться використовувати продуктивно кожну хвилину. Тому я віддаю перевагу швидким і простим рецептам.
Якщо говорити про десерти, той першість у швидкості та легкості приготування належить яблучній шарлотці. Цей ароматний пиріг завжди виручає, коли гості на порозі, а також коли мої рідні дружно вимагають чогось смачного до чаю.
Всі інгредієнти шарлотки доступні. Приготувати це блюдо вийде, навіть якщо ви ніколи раніше не користувалися духовкою. Головне — знати кілька лайфхаків.
Секрети приготування ідеальної шарлотки
1. Якщо готуєте яблучний пиріг — використовуйте сорт «антонівка». Він швидко готується і дає випічці пікантну кислинку.
2. Не лінуйтеся чистити яблука від шкірки. Це стосується й інших фруктів, які можна додати в пиріг.
3. Форму з пирогом потрібно відправляти вже в розігріту духову шафу. При цьому дверцята духовки в процесі випікання відкривати не варто — шарлотка не вийде повітряною.
4. Щоб тісто не прилипало до стінок, поставте форму з готовим пирогом на прохолодну поверхню.
5. Якщо бажаєте підкреслити смак начинки — додайте класичний набірпрянощів (ваніль, кориця, цедра, мускатний горіх) і подрібнені ядра мигдалю, фундука або кеш'ю.
6. Не забувайте про естетику — спробуйте прикрасити шарлотку шоколадною крихтою, збитими вершками або цукровою пудрою.
Класична яблучна шарлотка
- яблука - 600 г;
- цукор - 250 г;
- борошно - 250 г;
- 4 яйця;
- розпушувач - 5 г;
- ванілін - 2 г.
Яблука очистіть і наріжте невеликими шматочками. Збийте білки в мисці з цукром до піків. Перемішайте, додайте жовтки, ванілін і борошно з розпушувачем. Ще раз збийте блендером. Консистенція тіста повинна нагадувати сметану. Поставте духовку розігріватися до 200 ° С. Змастіть форму маслом, викладіть на дно яблука і залийте тістом. Відправте в духовку. Через 5 хвилин зменште температуру до 180 ° С і запікайте протягом пів години.
Яблучна шарлотка на сметанному тісті
- яблука - 750 г;
- цукор - 250 г;
- борошно - 250 г;
- сметана - 250 г;
- 1 яйце;

- сода - 5 г.
Збийте яйце з цукром, сметану змішайте з содою. З'єднайте все це в глибокій мисці, додайте борошно. Ретельно перемішайте. Яблука очистіть від шкірки та наріжте пластинами. Викладіть їх на змащене маслом дно формочки. Залийте тістом і відправте в духовку, попередньо розігріту до 180 ° С. Випікайте протягом 40 хвилин.
Яблучна шарлотка з сиром
- яблука - 450 г;
- борошно - 350 г;
- сир - 300 г;
- цукор - 250 г;
- вершкове масло - 150 г;
- 3 яйця;
- сметана - 60 г;
- сода - 2 г.
Збийте цукор з яйцями до утворення густої піни. Розтопіть масло і влийте в яєчну суміш. Додайте перетертий сир і сметану з содою. Перемішайте і поступово додайте борошно. Тісто має бути досить рідким. Додайте нарубані яблука і вилийте в форму. Відправте в розігріту до 180 ° С духовку. Випікайте 45 хвилин.
Пісна шарлотка
- груша - 300 г;
- яблучне пюре - 250 г;
- яблучний сік - 250 мл;
- борошно - 250 г;
- манна крупа - 250 г;
- цукор - 100 г;
- сіль - 2 г;
- сода - 2 г.
Почистьте і наріжте кубиками груші, перекладіть їх в глибоку миску. Додайте інші інгредієнти та змішайте до консистенції сметани. Перелийте тісто в форму і запікайте 45 хвилин при 170 ° С.
Шарлотка в мультиварці
- яблука - 800 г;
- цукор - 300 г;
- борошно - 250 г;
- 3 яйця;
- вершкове масло - 50 г.
Почистьте яблука і наріжте їх скибочками. Яйця з цукром збийте в густу піну, додайте борошно і ретельно перемішайте.
Увімкніть мультиварку на підігрів і розтопіть вершкове масло. Додайте 2 столових ложки цукру і розмішуйте, поки він не розтане. Викладіть яблука і залийте їх тістом. Готуйте 40 хвилин в режимі «випічка».

Ще не встигли приготувати ароматний пиріг? Зараз саме час побалувати себе і рідних яблучними ласощами. Шматочок шарлотки можна взяти з собою як перекус в маленькому судку. Смачного!

Попередні статті
  • Заправки для салатів
    Заправки для салатів
    Чи знаєте Ви що таке «дресінг»? Цим модним терміном називають заправку до салату. Існує безліч рецептів — нейтральні й пікантні, насичені й легкі. Не бійтеся експериментувати й тоді обов'язково знайдете свій ідеальний соус.
    Повна версія статті
  • Термін зберігання продуктів
    Термін зберігання продуктів
    Чи знаєте ви, що існує їжа, яку зберігати в холодильнику не рекомендується. Також є категорія продуктів, яку навпаки ризиковано зберігати не в холоді. Нумо розбираймося разом, що, як і де краще зберігати.
    Повна версія статті
  • Рецепти вафель
    Рецепти вафель
    У 16 столітті ця страва була лише на столах у королів і знаті, а за розголошення рецепту передбачалося суворе покарання. Добре, що ці часи залишилися далеко в минулому, і сьогодні я можу поділитися з вами секретами приготування вафель.
    Повна версія статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0020:00
  • Вівторок
    09:0020:00
  • Середа
    09:0020:00
  • Четвер
    09:0020:00
  • Пʼятниця
    09:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро