Кошик
501 відгук
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Як обрати якісні крупи?

Як обрати якісні крупи?

Я настільки звикла до круп на полицях магазинів, що особливо не замислювалась перед покупкою. Між іншим, даремно. Адже неуважність якось коштувала мені смачного гарніру. Зіткнувшись з такою неприємністю кілька разів, я стала більш ретельно підходити до вибору круп. І тепер хочу поділитися своїми нотатками з цього приводу.
Як обрати якісну крупу
Я намагаюся купувати крупу на вагу. Так можна візуально оцінити розмір ядер, наявність домішок і чистоту крупи. Але якщо немає такої можливості — сміливо беру запаковані крупи. Головне — не забути перевірити цілісність пакування та дату виготовлення.
Гречана крупа
Дивно, але ніде по всьому світу гречка не знайшла такої популярності, як в країнах пострадянського простору. Впевнена, у кожної господині знайдеться кілька рецептів приготування смачної гречаної каші.
На що ж звертати увагу при виборі цієї популярної крупи:
- В першу чергу звертайте увагу на колір. В ідеалі він має бути світло- коричневим, з легким кремовим відтінком. Занадто темні зерна говорять про більш тривалу термічну обробку.
- Струсіть пачку з крупою та уважно подивіться, чи немає всередині колотих, битих зерен або домішок (це вірні ознаки продукту низької якості).
- Зверніть увагу також на виробника.
Пшоняна крупа
Багато хто думає, що пшоно — це оброблені зерна пшениці. Насправді цю крупу виробляють з проса. Пшоняна каша не викликає алергії та володіє цінними поживними властивостями.
Як вибрати якісне пшоно:
- Головна прикмета якісного пшона — його яскраво-жовтий колір і матовість. Таким зерно стає, коли його шліфують. Якщо ж пшоно блискуче, то його використовують для корму. Як гарнір така крупа буде гірчити.
- Варто звернути увагу на те, що в пшоні найчастіше зводиться круп'яна міль. Ретельно розглядайте крупу. У зернах не повинно бути ніяких жучків і домішок (зіпсованих ядер). Злиплі грудки всередині пачки вказують на те, що умови зберігання були порушені.
Вівсяні пластівці
Вівсянка — класичний і всіма улюблений сніданок. Для її приготування використовуються пластівці — оброблені паром і спресовані зерна вівса.
Що треба знати при виборі вівсяних пластівців:
- Вони можуть бути декількох видів: подрібнені, екстра і геркулес. Геркулес — це найбільші, найширші й самі товсті вівсяні пластівці. Екстра — меншого розміру і товщини. Вони швидше готуються, але з точки зору користі значно поступаються геркулесу. Найсмачніші й збалансовані страви виходять саме з нього.

- Колір якісних пластівців — сірувато жовтий. У них легко вгадуються спресовані зерна.
Рисова крупа
Рис — універсальна зернова культура з нейтральним смаком. Вона поєднується практично з будь-якими продуктами — як солодкими, так і солоними. Сортів рису багато, але виділяють три основних типи: довгозернистий, середньозернистий і круглий. Розрізняють також рис за ступенем обробки: буває цільнозерновий рис (коричневий), шліфований (білий) і пропарений.
Як обирати рис:
- Почніть з досконального вивчення зовнішнього вигляду. Велика кількість подрібнених зерен — привід відкласти пачку в сторону. Жовтим рис стає, коли зберігається при високій вологості. Якісний рис складається з однакових зерен рівного білого відтінку.
- Матовий рис після варіння буде більш м'яким, а прозорий буде трохи жорсткішим і розсипчастим.
Перлова крупа
Цю крупу роблять з ячменю. Її нерідко називають крупою краси — амінокислоти у її складі сприяють виробленню колагену, а низький глікемічний індекс допомагає в боротьбі за ідеальну фігуру.
На що звертати увагу при виборі перловки:
- Колір зерен залежить від шліфування: чим більше — тим світліше крупа і тим швидше вона вариться.
- Звертайте увагу на чистоту крупи — не повинно бути ніяких домішок і грудочок. Темні зерна свідчать про низьку якість продукту.
Крупи з пшениці
Що і як обирати:
- пшенична крупа — без домішок, однорідного кольору і розміру;
- манка — розсипчаста, кремового (з м'яких сортів) або світло-жовтого (з твердих сортів) кольору;
- кус-кус — кремового кольору, без домішок і грудочок;
- булгур — зерна одного розміру, без домішок, золотисто-жовтого кольору.
Обрати якісну крупу — тільки пів справи. Не забувайте про правильні умови зберігання. Тримайте крупи в темному прохолодному місці, в герметичних ємностях.

Смачних вам каш!

Попередні статті
  • Рецепти шарлотки
    Рецепти шарлотки
    У шаленому ритмі сучасного життя хочеться використовувати продуктивно кожну хвилину. Тому я віддаю перевагу швидким і простим рецептам. Якщо говорити про десерти, той першість у швидкості та легкості приготування належить яблучній шарлотці.
    Повна версія статті
  • Заправки для салатів
    Заправки для салатів
    Чи знаєте Ви що таке «дресінг»? Цим модним терміном називають заправку до салату. Існує безліч рецептів — нейтральні й пікантні, насичені й легкі. Не бійтеся експериментувати й тоді обов'язково знайдете свій ідеальний соус.
    Повна версія статті
  • Термін зберігання продуктів
    Термін зберігання продуктів
    Чи знаєте ви, що існує їжа, яку зберігати в холодильнику не рекомендується. Також є категорія продуктів, яку навпаки ризиковано зберігати не в холоді. Нумо розбираймося разом, що, як і де краще зберігати.
    Повна версія статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0020:00
  • Вівторок
    09:0020:00
  • Середа
    09:0020:00
  • Четвер
    09:0020:00
  • Пʼятниця
    09:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро