Кошик
548 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Топ 5 найкорисніших сортів риби

Топ 5 найкорисніших сортів риби

Чи бажаєте ви мати красиву пружну шкіру, здорові зуби та відмінний обмін речовин? Тоді однозначно варто внести у свій раціон корисну рибу. Кілька аргументів від дієтологів:
- риба знижує рівень «поганого» холестерину через вміст омега-3 жирних кислот;
- ці ж самі кислоти прискорюють обмін речовин і процес окислення жирів, як в стані спокою, так і при фізичній активності;
- в рибі менший відсоток жиру, ніж в яловичині або свинині, а поживна цінність на тому ж рівні;
- вітамін D, який присутній в рибі, позитивно впливає на імунітет і вуглеводний обмін.
Але тільки певні сорти морських і річкових мешканців можуть повноцінно зарядити організм правильним білком і цінними жирними кислотами.
Топ 5 найкорисніших сортів риби
Тунець
Це один з найвідоміших і загально улюблених видів риби. Його м'ясо багате на рибофлавін, що підтримує здоров'я волосся і нігтів. Вітамін Е, що також міститься в тунці - хороший антиоксидант і антиалерген, а вітамін В12 - захисник від анемії. Крім того, вживання тунця є відмінним способом скинути зайві кілограми, не втрачаючи м'язову масу.
Тунця подають в гарячому і холодному вигляді. Його консервують, запікають, тушкують, засолюють, роблять з нього паштети, додають в салати та випічку. Дуже смачним є тунець, запечений у фользі з овочами. Мою особливу любов заслужив рецепт піци з тунцем.
Нам знадобиться:
- нежирний сир - 100 г;
- кукурудзяна мука - 80 г;
- 1 яйце;
- консервований тунець у власному соку - 100 г;
- моцарела - 50 г;
- болгарський перець - 50 г;
- маринований огірок - 50 г;
- оливки - 50 г;
- томатна паста - 20 г;
- сіль, орегано.
Замісіть із сиру, борошна і яйця тісто. Сформуйте основу і викладіть її на деко. Змастіть томатною пастою, викладіть тунець і нарізані овочі. Посипте сиром і запікайте 15 хвилин при 200 градусах.
Лосось
Червоною рибою пару разів на місяць все ж варто себе побалувати. Адже представники родини лососевих у своєму м'ясі містять біоактивні пептиди, фолієву кислоту, селен, Омега 3 й Омега 6. З'їдаючи хоча б 200 г червоної риби в тиждень, ви підтримуєте нервову систему, суглоби, судини та шкіру в здоровому стані.

Лосось складно приготувати несмачно. На грилі, сковороді, в духовці або в мультиварці - він однаково гарний. Моя дитина не любить рибу, а ось котлети з лосося їсть з величезним задоволенням.
Для їх приготування знадобиться:
- філе лосося - 250 г;
- цибуля - 100 г;
- 1 яйце;
- борошно - 30 г;
- рослинна олія - 10 мл;
- петрушка, сіль, щіпка соди.
Подрібніть філе і цибулю. Додайте олію, перемішайте і відправте на декілька годин в холодильник в герметичній ємності. Після цього додайте яйця, борошно, соду і нашатковану петрушку. Посоліть, перемішайте та обсмажуйте як оладки на змащеній олією сковороді. Також можна використовувати пароварку — котлети вийдуть неймовірно ніжними.
Скумбрія
Цей сорт риби не може похвалитися популярністю і благородністю, як два попередніх. Однак, скумбрія не дарма в цьому списку. Її м'ясо дозволяє задовольнити потребу організму в більшості необхідних мікроелементів.
Магній, що міститься в скумбрії, в поєднанні з жирами, добре впливає на нервову систему, йод нормалізує роботу щитоподібної залози. Скумбрію засолюють, коптять і запікають. Риба чудово поєднується з лимоном і петрушкою. Щоб приготувати ідеальну вечерю досить натерти рибу маринадом з лимонного соку та оливкової олії, вкласти всередину лимон з петрушкою і запікати до готовності.
Але не тільки мешканці моря приносять користь нашому організму. Річкова риба хоч і менш жирна, але не менш корисна.
Щука
Цю рибу нерідко включають в дієтичне меню. Головними перевагами щучого м'яса є вітаміни А і В, холін, фолієва кислота, магній, фосфор і селен. Найсмачніший спосіб її приготування — фарширування з подальшим запіканням у фользі. З щуки також виходить відмінна ароматна дієтична юшка.
Судак
Ця риба містить велику кількість білка, майже повний набір амінокислот і найважливіші мікроелементи, які необхідні для здорового і правильного харчування. Особливо корисний судак у відварному і тушкованому вигляді, а якщо запекти в духовці — вийде вище всяких похвал.
Експериментуйте і вносіть корисну різноманітність в раціон. Ваш «Народний продукт».

Попередні статті
  • Як обрати якісні крупи?
    Як обрати якісні крупи?
    Я настільки звикли до круп на полицях магазинів, що особливо не замислювалась перед покупкою. Між іншим, даремно. Адже неуважність якось коштувала мені смачного гарніру. Зіткнувшись з такою неприємністю кілька разів, я стала більш ретельно їх...
    Повна версія статті
  • Рецепти шарлотки
    Рецепти шарлотки
    У шаленому ритмі сучасного життя хочеться використовувати продуктивно кожну хвилину. Тому я віддаю перевагу швидким і простим рецептам. Якщо говорити про десерти, той першість у швидкості та легкості приготування належить яблучній шарлотці.
    Повна версія статті
  • Заправки для салатів
    Заправки для салатів
    Чи знаєте Ви що таке «дресінг»? Цим модним терміном називають заправку до салату. Існує безліч рецептів — нейтральні й пікантні, насичені й легкі. Не бійтеся експериментувати й тоді обов'язково знайдете свій ідеальний соус.
    Повна версія статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0020:00
  • Вівторок
    09:0020:00
  • Середа
    09:0020:00
  • Четвер
    09:0020:00
  • Пʼятниця
    09:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро