Кошик
433 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Тонкощі приготування справжньої шаурми

Тонкощі приготування справжньої шаурми

Гастрономічне різноманіття східної кухні просто вражає. Це я зрозуміла, відвідавши Стамбул. Але мабуть найвідоміша страва Туреччини - знайома більшості шаурма. Її популярність леко пояснити: вона готується з простих продуктів, швидко насичує та нею можна смакувати находу. Зазвичай для приготування шаурми беруть різні овочі та смажену баранину. Але можна з легкістю адаптувати рецепт під ваш смак, замінивши традиційне м’ясо на птицю або рибу. Можна навіть приготувати вегетаріанський варіант. В якості “тіста” використовують лаваш, піту або тортилью. 

Декілька правил приготування шаурми в домашніх умовах:

  • щоб загорнути шаурму, “тісто” завжди повинно бути свіжим. Інакше не уникнути тріщин та крихт;

  • щоб шаурма була соковитою, перед приготуванням слід замаринувати м’ясо;

  • краще за все м’ясо для шаурми обсмажувати на грилі або на пательні з чавуну;

  • по завершенню приготування, раджу обсмажити шаурму кілька хвилин на сухій пательні або запекти пару хвилин у духовці. Якщо ж ви маєте гриль - чудово! Сміливо відправляйте страву туди.

Не забудьте додати соус - сметану, кетчуп, майонез за смаком. Також чудово доповнить смак зелень - кінза, кріп, зелена цибуля. 

Як загорнути шаурму:

Дуже важливим етапом є складання страви. Щоб соковита начинка не витікала, потрібно правильно загорнути шаурму. Для початку підготуйте основу - розгорніть та скропіть водою лаваш. Потім намастіть його  соуосм та викладіть начинку, відступивши по 4 см від країв. Накрийте начинку нижнім краєм основи, потім бічними краями та закрутіть у рулет.

Рецепт шаурми з куркою

На 4 порції нам знадобиться

  • куряче філе — 300 г;

  • помідор — 2 шт.;

  • огірок — 1 шт.;

  • кетчуп — 5 ст. л.;

  • майонез — 4 ст. л.;

  • зубчик часнику — 2 шт.;

  • білокачанна капуста — 200 г;

  • кефір — 4 ст. л.;

  • цибуля — 1 шт.;

  • лаваш — 1 пакунок;

  • олія для смаження.

Готувати начинку починаємо з обсмажування цибулі. Коли вона набула прозорого кольору- додаємо подрібнене на шматочки філе. Солимо, перчимо та готуємо 5-7 хвилин. Далі промиваємо та нарізаємо капусту, огірки та помідори тоненькими скибочками. Овочева частина готова. Приступаємо до приготування соусів. Їх буде 2: червоний та білий. Для їх приготування змішуємо в одній ємності кетчуп та будь-які духм’яні трави, а в іншій - майонез, кефір та часник. Тепер складаємо старву: ділимо лист лаваша навпіл. Намащуємо соусами основу, викладаємо начинку та загортаємо. Відправляємо на пательню або у гриль.

Шаурма з лососем у тартильї 

На 4 порції нам знадобиться 

  • тортилья — 4 шт.;

  • лосось — 4 шматочки;

  • огірок — 1 шт.;

  • цибуля — 2 шт.;

  • перець чилі — 1 шт.;

  • олія — 1 ст. л.;

  • білий винний оцет — 1 ст. л.;

  • цукор, сіль, мелений чорний перець — за смаком.

Для соусу нам потрібні:

  • кінза — 0,5 пучка;

  • м’ята — 0,5 пучка;

  • натуральний йогурт — 8 ст. л.

Лосось натираємо сіллю та перцем, поливаємо лимонним соком. Обсмажуємо на пательні 10 хв. шкірною донизу. У мисці змішуємо нарізаний огірок, перець і цибулю, додаємо до них цукор, оцет та сіль. Готуємо соус: до йогурту додаємо дрібно нарізану зелень - кінзу та м‘яту. Загортати начинку у тортилью не потрібно. Просто розкладаємо нарізаний лосось та овочі на змащену соусом основу та складаємо конвертиком навпіл. 

Рецепт легкої шаурми

На 2 шаурми потрібно взяти

  • лаваш — 2 листки;

  • болгарський перець — 2 шт.;

  • помідор — 2 шт.;

  • огірок — 2 шт.;

  • петрушка або кріп — 1 пучок;

  • редис — 4 шт.;

  • твердий сир — 50 г;

  • лимонний сік — 2 ст. л.;

  • натуральний йогурт — 100 мл;

  • зубчик часнику — 2 шт.

Натираємо на крупній терці сир, дрібно нарізаємо зелень та овочі. Відкладаємо в сторону та готуємо соус: змішуємо в мисці йогурт, сіль та часник. Складаємо шаурму: змащуємо лист лавашу соусом, розподіляємо начинку, поливаємо лимонним соком та загортаємо. Відправляємо на суху сковорідку або у гриль на пару хвилин.

Впевнена, кожен з вас знайде серед цих рецептів фаворита. Смачного!

Попередні статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0017:00
  • Вівторок
    09:0017:00
  • Середа
    09:0017:00
  • Четвер
    09:0017:00
  • Пʼятниця
    09:0017:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро