Кошик
659 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Як обрати стиглий кавун та що з нього приготувати?

Як обрати стиглий кавун та що з нього приготувати?

Сезон кавунів у розпалі. Про те, що ж таке кавун – ягода, фрукт чи овоч складено немало загадок для малечі. Але для багатьох дорослих кавун – також темна конячка. Адже обрати стиглий плід виходить не завжди. Хтось сподівається на випадок, хтось вірить на слово продавцеві. Якщо ж вам хоч раз траплялось купувати несмачний кавун, раджу прочитати цю статтю. Знаючи всього декілька правил вибору, ви завжди смакуватимете стиглим, соковитим кавуном.

Кавун - це баштанна культура, а отже він полюбляє тепло. В нашому регіоні він дозріває не раніше середини серпня. Щоб уникнути неприємних наслідків вживання кавунів з високим вмістом нітратів, фахівці радять купувати плоди саме в цей час.

На що звернути увагу під час вибору кавуна:

1.     Розмір. Чим більше кавун – тим він соковитіше. Лише стиглі плоди можуть бути дійсно великих розмірів. Деякі сорти досягають 10 кг й більше.

2.     Колір. Яскраве та контрастне забарвлення свідчить про те, що всередині стигла та смачна м’якіть. Кірка повинна бути міцною та блищати.

3.     Цілісність. Якщо ви хочете придбати якісний кавун, обирайте лише серед цілих плодів. Адже через тріщини до середини кавуна можуть потрапити бактерії і він почне швидко псуватись.

4.     Хвостик. У стиглого кавуна хвостик завжди сухий. Це означає, що плід вдосталь наситився вологою та поживним речовинами від рослини. В продажу трапляються кавуни без хвостика. Це означає, що він міг сам зламатися через те, що пересох, або ж продавець навмисне його відрізав, щоб приховати нестиглий товар. Уважно роздивіться зріз: якщо він рівний – краще відмовитись від покупки.

5.     Стать. Вважається, що плоди-дівчатка солодші. Щоб визначити стать кавуна необхідно подивитись на його низ. У дівчаток ця сторона пласка з великими кружечками, а хлопчики навпаки мають опуклий низ з маленькими кружечками.

6.     Колір щічки. Щічкою кавуна називають невеличку пляму на шкірці, яка не має кольорового забарвлення. Вона з’являється на тому боці, яким кавун лежав на землі. Щічка дозрілого кавуна має бути жовтою або помаранчевою.

7.     Звук. Всі, хто хоч раз обирав кавун, чули про те, що по ньому необхідно постукати. Стиглий плід звучить дзвінко, зелений же кавун має глухий звук.

8.     Документи. Ви маєте право запитати у продавця документи на товар.  В них повинно бути зазначене: країна, в якій вирощено кавун, дата збирання врожаю, вміст нітратів та інша важлива інформація.

9.     Придбавши кавун, розріжте його та детально огляньте. Зверніть увагу на колір та структуру. Надто яскравий колір та жовті волокна – ознаки перевищення нітратів. Від вживання такого кавуну краще утриматись.

Кілька незвичайних способів з’їсти кавун.

Салат зі смаженим кавуном, сиром фета та м’ятою

Для салату потрібно:

·        8 скибочок кавуна без кісточок;

·        2 столові ложки оливкової олії;

·        5 чайних ложок соку лайма;

·        5 скибочок сиру Фета;

·        жменя свіжого листя м’яти;

·        3 чашки зелені (рукола, латук, крес-салат);

·        сіль, перець – за смаком;

·        смажене насіння гарбуза.

Промокнути скибки кавуна, щоб прибрати зайву вологу та покласти їх на гриль. Обсмажувати 2 хвилини з одного боку, не перевертаючи. Заправити зелень оливковою олією, лаймовим соком та сіллю. Викласти шматочки кавуна на подушку з салату, обсмаженою стороною догори. Додати фету, прикрасити м’ятою та гарбузовим насінням.

Кавуново-м’ятний щербет

Для щербета потрібно:

·        2 кг м’якоті кавуна без кісточок та шкірки;

·        1 столова ложка + 1 чайна ложка цукру;

·        сік з 3х лаймів;

·        3 столові ложки білого рому;

·        дрібка солі;

·        1 столова ложка + 1 чайна ложка нарізаного листя м’яти.

Всі інгредієнти ретельно перемішати у блендері до однорідної маси. Перекласти майбутній щербет у герметичний контейнер та помістити у морозильну камеру на 6-8 годин. Періодично масу діставати та збивати блендером, щоб щербет не перетворився на шматок льоду, а набув повітряної консистенції.  

Освіжаюча кавунова вода

Інгредієнти для напою:

·        половина великого кавуна (без кірки, нарізаний великими шматками);

·        4 склянки води;

·        8 листочків свіжої м’яти;

·        сік половини лайма;

·        3 столові ложки цукру або меду.

Кавун та воду збиваємо в блендері до однорідної консистенції. Проціджуємо крізь сито, додаємо підсолоджувач, сік лайма та м’яту. Перед подачею охолоджуємо.

Інші статті
Графік роботи
  • Понеділок
    10:0020:00
  • Вівторок
    10:0020:00
  • Середа
    10:0020:00
  • Четвер
    10:0020:00
  • Пʼятниця
    10:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро