Кошик
527 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.

Як обрати якісні гриби?

Як обрати якісні гриби?

Гриби, так само як і ягоди,  є найдавнішими продуктами харчування. Уміння правильно збирати ці лісові дари переходило з покоління в покоління. У наш час не кожен має достатньо знань та досвіду щоб ходити в ліс за грибами, а ось в магазин чи на ринок  - кожен. Але далеко не всі люди знають як правильно визначити їх якість.

Як би ви не були впевнені у своїх знаннях про гриби,  дотримуйтесь поради не купувати їх у місцях, що викликають сумніви (наприклад біля доріг).

Гриби мають проходити з екологічно чистого району тому що вони дуже добре абсорбують шкідливі речовини,  які можуть знаходитися в атмосфері. 

Під час вибору грибів, слід роздивлятись їх як в цілому, так і по частинам. Основні частини це: шляпка, пластини під нею, ніжка, м'якіть  та шкірка. Не беріть зморщені, вкриті пліснявою або іншим нальотом гриби. 

Основні ознаки свіжості та якості грибів 

Правильні свіжі гриби відрізняються міцністю та гладкістю.  В'ялість - ознака початку псування. 

Перевірте, щоб ніжка до шляпки  плотно прилягала - інакше виявиться, що цей гриб несвіжий. Обов'язково понюхайте: давно зірваний гриб ви одразу впізнаєте по характерному запаху.

Віддайвайте перевагу молодим грибам.  Визначити вік гриба можна за розміром та формою шляпки  (в зрілих вони розкриваються), пластинками (в молодих грибів вони закриті) а також по кольору та консистенції (ці параметри відрізняються в залежності від виду).

На магазинних поличка хгриби повинні бути з цільною чистою ніжкою, без механічних пошкоджень та сторонніх запахів. Обираючи гриби в магазині, краще беріть ті, що зберігаються в полхолодних місцях. 

При кімнатній температурі свіжезібрані гриби зберігаються досить нетривалий час -пів дня, максимум добу. Врожай необхідно якнайшвидше обробити та охолодити. В холодильнику (при температурі 0-6 градусів ) строк зберігання подовшується до кількох діб, в залежності від виду. 

Не забувайте,  що куплені гриби вже зберігались якийсь час у продавця. 

Обробка грибів включає сортування, просушування або обтирання,  відчищування від сміття та землі, промивання та вимочування в підсоленій воді. Перед зберіганням ніколи не мийте гриби. 

Добре зберігаються свіжі гриби, якщо їх загорнути в бумагу або помістити в ємність з кришкою. Порада: не зберігайте свіжі гриби в пакетах,  бо в результаті може утворитися волога, яка швидко зіпсує продукт.

Свіжі гриби потрібно якнайшвидше переробити: законсервувати або висушити. 

Можна також і заморозити. Для цього слід вибрати герметичу ємність зручного розміру. Строк зберігання заморожених грибів при -18 градусів приблизно рік.  При більш слабкій заморозці строк зберігання буде значно меншим - до 2х місяців. Гриби варто тримати окремо від інших продуктів. 



 
Попередні статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0020:00
  • Вівторок
    09:0020:00
  • Середа
    09:0020:00
  • Четвер
    09:0020:00
  • Пʼятниця
    09:0020:00
  • Субота
    10:0020:00
  • Неділя
    10:0020:00
Контакти
ТМ "Народний Продукт"
+380503593839
+380671119076
+380664030418
Вайбер
УкраїнаДніпропетровська областьДніпро