Кошик
841 відгук

Шановні клієнти! Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення і повідомлення, оскільки по її графіку роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

+380 (50) 359-38-39
+380 (67) 111-90-76
+380 (66) 403-04-18

Рецепти пасок

Рецепти пасок

Хіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який вона оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніший і простий рецепт паски.

Але як же вибрати з тисяч варіантів найкращий? Ми підібрали найпопулярніші рецепти пасок на просторах інтернету і деякі з них навіть встигли випробувати. Але спершу кілька слів про відмінності між сирною і класичною паскою. Для пасок замішується здобне трохи солодкувате тісто, яке за смаком ближче до звичного хліба. У той час як сирна паска більш схожа на десерт.

В українській мові слова “куліч” немає, тому паскою називають солодкий хліб, а для сирної страви використовують визначення сирна паска. 

Александрійське тісто

На думку гугла цей рецепт лідирує серед пасок вже мінімум три роки. За коментарями кулінарів, можна зробити висновок, що в результаті виходить в міру сухий, дуже повітряний і солодкий виріб, який можна порівняти скоріше з кексом, ніж з хлібом.

Для приготування олександрійської паски вам знадобиться поступово змішати у великій мисці:

  • 1 кілограм цукру
  • 1 літр теплого топленого молока
  • 500 грамів вершкового масла (порубленого)
  • 10 яєць
  • 3 жовтки 
  • 150 грамів свіжих дріжджів
  • 2.5 кілограмів борошна
  • чайна ложка солі
  • родзинки
  • ванільний цукор
  • 2 столові ложки коньяку або горілки

На першому етапі приготування необхідно змішати у мисці: 1 кілограм цукру, 1 літр теплого топленого молока, 500 грам вершкового масла (порубленого), 10 яєць, 3 жовтки, 150 г свіжих дріжджів. Отриману суміш залишити підходити в захищеному від протягів приміщенні не менше 8-12 годин. Після цього в підняте тісто додати запарені родзинки, чайну ложку солі, ванільний цукор, 2 столових ложки коньяку / горілки і близько 2,5 кілограм борошна. Тісто акуратно вимішувати руками, змазаними соняшниковою олією. Після цього дати тісту постояти поки воно не збільшиться вдвічі - близько півтори години.

Розмістити тісто в формочки на 1/3, дати підійти і випікати при температурі 180 градусів до готовності.

Залишається паски прикрасити глазур'ю.

Сирна паска (Царська)

Сирні паски більш схожі на смачний десерт, ніж на класичні паски (у звичному для нас розумінні). Для приготування цієї паски необхідно змішати у мисці:

  • 500 грамів сиру високої жирності
  • 200 грамів сметани
  • 3 яйця
  • 100 грамів вершкового масла
  • 150 грамів цукру
  • лимонну цедру
  • ванільний цукор
  • родзинки та журавлину

Суміш з сиру, смтеани, яєць та вершкового масла, поставити на мінімальний вогонь і помішувати доки вона не стане однорідною. Остудити тісто до кімнатної температури, потім додати 150 г цукру, лимонну цедру, ванільний цукор, родзинки та журавлину. Ретельно але акуратно перемішати, перекласти у форму і поставити в холодильник під гніт мінімум на добу, щоб стекла зайва рідина.

Сирна паска (запечена) 

Для приготування цього варіанту пакси необхідно:

  • 4 яйця

  • 250 грамів цукру

  • 500 грамів сиру

  • 100 грамів вершкового масла 

  • 2 столові ложки манної крупи

  • ванілін 

  • родзинки

Відокремити білки і жовтки 4 яєць. Білки збити в міцну піну. Жовтки перетерти з 250 грамами цукру, додати 500 грам сиру, 100 грам м'якого вершкового масла і всипати 2 столові ложки манної крупи. Акуратно ввести в тісто збиті білки, додати родзинки і ванілін за смаком. Випікати 15 хвилин при температурі 180 градусів, потім ще 50 хвилин при 150.

Паска на сметані

За цим рецептом знадобиться:

  • 300 мілілітрів молока

  • 200 грамів + чайна ложка цукру

  • 11 грамів дрідждів

  • 700 грамів борошна

  • 3 яйця 

  • 150 грамів вершкового масла 

  • 250 грамів жирної сметани 

  • родзинки 

  • ванільний цукор 

  • цедра 

У великій мисці змішати 300 мілілітрів теплого молока, чайну ложку цукру, 11 грам сухих дріжджів, 200 грам борошна. Накрити миску і поставити в тепле місце для розшарування. Коли опара збільшиться вдвічі, додати вже збиті 3 яйця з 200 грамами цукру. Акуратно перемішати, додати ванільний цукор / цедру за смаком, додати в тісто 150 грам вершкового масла і 250 грам жирної сметана. В кінці в тісто додати близько 500 грам борошна, воно повинно вийти не крутим. Дати ще раз збільшитися вдвічі. Додати родзинки і залишити ще за 30 хвилин на розшарування. Тісто розподілити за формами і випікати в розігрітій до 100 градусів духовці близько 10 хвилин, потім збільшити температуру до 180 градусів (на 30 хвилин).

Швидка паска

Для нетерплячих також є свій рецепт. 

Вам знадобиться:

  • 500 мілілітрів молока

  • 12 грамів дріжджів

  • 1 кілограм борошна

  • 300 грамів цукру + 1 столову ложку

  • 200 грамів вершкового масла

  • 5 яєць

Півлітра молока підігріти до температури близько 40 градусів, розчинити в ньому 12 грам сухих дріжджів, столову ложку цукру, 500 грам борошна. Отриману масу залишити в мисці в теплі на 30 хвилин.

5 жовтків збити з 300 грамами цукру і додати в опару, потім ввести розм'якшене вершкове масло - 200 грам. Збиті до піків 5 білків додати в масу, потім родзинки і цукати за смаком. Замісити некруте тісто, всипаючи 500-700 грам борошна. Залишити його піднятися ще на годину.

Випікати паски при температурі 180 градусів 35-40 хвилин.

Замовити великі миски Ви можете у компанії-виробника ТМ “Народний продукт”.

Миски вироблені з якісного пластику, мають всі сертифікати якості, що підтверджують безпеку їх використання у побуті. Асортимент мисок представлений у кількох об’ємах, які знадобляться у побуті для різних потреб: замішування тіста, приготування салатів, розігрівання продуктів у мікрохвильовій печі.

Вам залишається обрати розмір та колір за цим посиланням.

Інші статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0017:00
  • Вівторок
    09:0017:00
  • Середа
    09:0017:00
  • Четвер
    09:0017:00
  • Пʼятниця
    09:0017:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
Катерина
ТМ "Народний Продукт"
+380 (50) 359-38-39
+380 (67) 111-90-76
+380 (66) 403-04-18
Відділ продажу
Дніпро, Україна

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner