Як правильно заморожувати овочі та фрукти
Літо - це можливість насолодитися різноманітністю дарів природи, а також зробити смачні і корисні заготовки на зиму. При цьому, далеко не кожна господиня знає основні правила заморожування плодів. У цій статті ми поділимося кількома лайфхаками з підготовки та заморожуванню овочів і фруктів.
Спочатку розберемося в характеристиках холодильної апаратури. Адже від температури, яка підтримується, залежить термін зберігання продуктів. Оптимальним варіантом є спеціальна морозильна камера. Температура там підтримується на рівні -18 С., завдяки чому продукти зберігаються протягом року. Морозильні камери в холодильниках підтримують більш високу температуру, при яких продукти зберігаються до 6 тижнів.
Підготовка до заморожування плодів
1) І фрукти, і овочі слід ретельно промити і просушити. Виняток становлять ягоди полуниці і малини. Їх заморожують або цілком, або у вигляді пюре.
2) З абрикоса, вишні і сливи потрібно видалити кісточку.
3) Яблука, персики і груші перед заморожуванням краще збризнути соком лимона. Так вони не втратять свої смакові якості.
4) Диню і цитрусові заморожувати не рекомендується.
5) Кукурудзу і горох попередньо бланшують.
6) Томати в краще заморожувати цілком, очистивши від шкірки. Таким чином зберігається більше вітамінів і мікроелементів.
7) У перцях видаляють хвостики і кісточки. Морозити їх можна як цілком, так і шматочками.
8) Морква, гарбузи і буряки можна заморожувати в свіжому і вареному вигляді.
9) Заморожувати на зиму можна в тому числі і огірки. Для цього краще вибирати дрібні пружні плоди.
Упаковка для заморозки і маркування продуктів
При заморожуванні багато використовують звичайні поліетиленові пакети. Це не найкращий варіант, оскільки:
1) один такий пакет займає більше місця, ніж це необхідно, а, отже, продуктів на одній полиці міститься менше;
2) частина овочів і фруктів може деформуватися, якщо накладати такі пакети один на інший.
В такому випадку краще застосовувати пластикові контейнери або герметичні ємності. Вони стійкі до низьких температур і дозволяють ефективно використовувати простір холодильника.
Заморожування слід проводити невеликими порціями. Це роблять для того, щоб відразу використовувати розморожені продукти.
Отдельное внимание стоит уделить процессу разморозки. От этого зависит качество продукта, его пищевые и питательные свойства. Лучше всего повышать температуру плавно. Поэтому при необходимости достаньте нужное количество овощей или фруктов, поместите их в миску и поставьте на нижнюю полку холодильника.
Если вдруг на разморозку нет времени, используйте микроволновую печь. Но в таком случае рекомендуем ставить минимальную мощность. Для разморозки используйте пищевые емкости из специальных материалов, которые устойчивы к высоким температурам.
Витратьте з користю трохи часу – і тоді взимку у вас завжди в морозилці буде частинка літнього настрою, корисний і свіжий запас фруктів і овочів.
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті