Як використовувати спеції в приготуванні страв
Сьогодні мова піде про приправи та прянощі, особливості їх використання на кухні. Такі добавки здатні зробити будь-яку страву ароматним і апетитним, додати родзинку навіть простий їжі. Головне – вміти правильно підбирати і використовувати ці прянощі.
Правила зберігання спецій і приправ
Щоб зробити з приготованого блюда кулінарний шедевр, спецій і приправ необхідно зберегти всю повноту смаку і аромату. При зберіганні таких добавок враховуйте, що під час помелу частину аромату втрачається. Тому рекомендуємо купувати прянощі цільними і товкти їх у міру потреби. Спеції і приправи легко переймають сторонні запахи. А тому краще всього зберігати ароматні добавки в закритих, герметичних ємностях.
Як правильно використовувати спеції і приправи в приготуванні страв?
Якщо навмання використовувати приправи у все приготовлене – потрібного ефекту не досягти. Адже для м'яса, риби, овочів і випічки підходять різні комбінації трав і прянощів. Крім того, деякі спеції не поєднуються між собою і можуть нашкодити страви. Пропонуємо вам ознайомитися з поєднаннями спецій для страв, які використовуються найчастіше.
Спеції для м'ясних страв
Підходящої приправою для м'яса вважається перець. Тим більше, що існує декілька його різновидів, кожна з яких володіє своїми особливостями. Перець чилі підійде для любителів дуже гострої їжі. Паприка навпаки дає ніжний солодкуватий запах і присмак. Чорний і зелений перець – для запашного аромату м'яса. Так само м'ясні страви прекрасно доповнять кмин, гвоздика, імбир, куркума, розмарин, базилік і гірчичні насіння. До речі, додаючи кмин, не використовуйте інші приправи і спеції. Тільки сіль.
Спеції для страв із птиці
Щоб додати пікантності курці або індичці, в кінці приготування додайте щіпку перцю чилі, трохи майорану, розмарину, чебрецю та м'яти. Якщо ви хочете приготувати пряну курку – використовуйте каррі, імбир і мускатний горіх. Для курячого фаршу ідеально підійде орегано.
Спеції для риби
Риба більш вибаглива до вибору приправи. Оптимальна комбінація – лимон, сіль, перець, часник і оливкове масло. Так само можете додати пару гілочок розмарину.
Спеції для овочів
Щоб збагатити смак овочів, використовуйте петрушку, кріп, часник, майоран і орегано. Для картоплі в якості приправи достатньо лише мускатного горіха.
Спеції для випічки
Щоб зробити випічку апетитною і ароматною – додайте корицю, ваніль і пару зірочки бадьяна. Для пікантних булочок і печива використовуйте імбир та кардамон.
Отже, як бачите рекомендації досить прості і не віднімають багато часу. Для того, щоб спеції і приправи надавали вашим стравам апетитні смакові властивості, радимо зберігати всі прянощі в спеціальних герметичних ємностях. Наші контейнери зручні у використанні, а їх герметична закрутка не дозволить розсипатися приправ і спецій на вашій кухні.
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті