Кошик
841 відгук

Шановні клієнти! Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення і повідомлення, оскільки по її графіку роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

+380 (50) 359-38-39
+380 (67) 111-90-76
+380 (66) 403-04-18

Заготівля їжі на тиждень для всієї родини

Заготівля їжі на тиждень для всієї родини

Багатьом з нас знайома ситуація споглядання холодильника в надії, що там з'явиться готова їжа. Але вона, на жаль, не з'являється, і доводиться швидко придумувати і готувати страву на швидку руку. Це повторюється досить часто і забирає багато часу.

Тим, кому хочеться витрачати час з користю, пропонуємо продумати і запланувати меню на весь тиждень. Такий лайфхак дозволить раціонально використовувати вільний час і сімейний бюджет, так як покупка продуктів за заздалегідь складеним списком, допоможе уникнути зайвих витрат.

 

Далі ми пропонуємо ознайомитися з детальною інструкцією по заготівлі їжі на тиждень і варіантом вже складеного меню для сім'ї з двох дорослих і одного підлітка.

 

Крок 1. Плануємо меню на тиждень

 

Коли ви будете складати меню, рекомендуємо враховувати переваги і побажання всіх членів сім'ї. Також воно повинно бути різноманітним і корисним.

Отже, меню на тиждень.

 

Понеділок

На сніданок пропонуємо омлет з сиром, тост з маслом і чашка кави або чаю.

На обід можна приготувати рибну солянку. Фосфор і жирні кислоти, які містяться в рибі, корисні і дітям, і дорослим.

В якості перекусу відмінно підійдуть яблука, запечені з сиром і фруктами.

Вечерею послужить картопляне пюре з тушкованою яловичиною і салатом з капусти і огірка.

 

Вівторок

Сніданок вівторка буде збалансованим і дуже смачним. Пропонуємо вівсянку на молоці з карамелізованими яблуками.

На обід наваристий суп з індичатиною і консервованою кукурудзою.

На перекус можна приготувати сирні палички з листкового тіста.

На вечерю тушкована яловичина і пюре. Також можна приготувати салат з помідором, перцем і огірком.

 

Середа

На сніданок ячна каша з заправкою з тушкованої моркви і сосисок.

На обід суп з індичатиною і консервованою кукурудзою.

В якості перекусу рекомендуємо приготувати грушевий пиріг. Їсти краще зі склянкою йогурту.

На вечерю рис і ніжна рибна котлета з сиром. Салат з сезонних овочів.

 

Четвер

На сніданок тост з форшмаком (паштет на основі оселедця і моркви).

В якості обіду – грибний суп.

Перекус залишався зі середовища – грушевий пиріг.

На вечерю рис з рибними котлетами. До цього можна додати овочеву ікру.

 

П'ятниця

Сніданок – рисова запіканка з сезонними фруктами.

На обід - грибний суп.

Перекус – тост з форшмаком.

На вечерю варто приготувати пасту з овочами і салямі. Просто і смачно. Плюс – овочева ікра.

 

Субота

На сніданок – запіканка з сиру і гарбуза.

На обід смачний наваристий борщ.

В якості перекусу – запіканка з кабачків зі сметанним соусом.

На вечерю паста і легкий салат.

 

Неділя

Сніданок сьогодні – вівсяні оладки.

На обід - борщ.

Перекус – запіканка з кабачків.

На вечерю – курка, запечена з прянощами і апельсином, салат.

 

Крок 2. Складаємо список необхідних продуктів

 

Для такого меню нам знадобиться наступний перелік продуктів:

700 грам яловичої вирізки;

350 грам індичатини;

700 грам рибного фаршу;

2 літра м'ясного бульйону;

250 грам солоної оселедця;

500 грам рибного філе;

600 грам курячих стегенець;

300 грам салямі;

5 сосисок;

3 десятка яєць;

500 грам пасти;

250 грам ячної крупи;

500 грам рису;

250 грам вівсяних пластівців;

перловка, манка – кілька столових ложок;

1,5 літра молока;

500 грам сиру;

1 кг сметани;

200 грам твердого сиру;

1 плавлений сирок;

1 літр йогурту;

500 мл кефіру;

500 грам вершкового масла;

250 грам гарбуза;

3 кабачка і 3 цукіні;

500 грам свіжих огірків;

1 кг помідорів;

2 середніх буряків;

600 г моркви;

3 кг картоплі;

1 болгарський перець;

пучок салату;

пучок рукколи;

пучок кінзи;

1 великий качан капусти;

9 яблук;

500 г груш;

3 лимона;

3 апельсина;

500 грам грибів;

200 г волоських горіхів;

1 банка кукурудзи;

1 пачка листкового тіста;

1 упаковка хліба для тостів;

1 буханець хліба;

1 літр томатного соку;

1 банка овочевої ікри;

спеції, цукор, сіль.

 

Крок 3. Робимо закупівлі

Робити закупівлю краще раз в тиждень. Підійдуть як великі супермаркети, так і ринок. На ринку можна купувати яйця, молочні продукти та овочі. В супермаркетах вигідно купувати крупи, консерви і приправи. М'ясо краще вибирати в спеціалізованих магазинах.

 

Крок 4. Готуємо продукти

Щоб куплені продукти не псувалися, необхідно забезпечити відповідні умови для зберігання. Для ергономічного використання холодильника і кухонних шафок рекомендуємо використовувати набір з 9 харчових ємностей. У великих боксах зручно зберігати готові страви в холодильнику, в середніх - заморожувати продукти, а маленькі відмінно підходять для того, щоб взяти домашній обід з собою на роботу.

 

Це тільки приклад можливого меню. На його основі ви можете спланувати свій перелік страв на тиждень. Також ми пропонуємо альтернативний варіант заготовки від нашого друга Ольги Матвій.

Інші статті
  • Рецепти пасок
    Рецепти пасок
    Хіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.
    Повна версія статті
  • Як обрати безпечні пластикові ємності?
    Як обрати безпечні пластикові ємності?
    Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.
    Повна версія статті
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0017:00
  • Вівторок
    09:0017:00
  • Середа
    09:0017:00
  • Четвер
    09:0017:00
  • Пʼятниця
    09:0017:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
Катерина
ТМ "Народний Продукт"
+380 (50) 359-38-39
+380 (67) 111-90-76
+380 (66) 403-04-18
Відділ продажу
Дніпро, Україна

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner