Як правильно заморожувати зелень
Заморожування зелені на зиму - досить поширена практика. Таким чином можна збагатити свій раціон вітамінами, а страв додати пікантності і аромату. Заморожувати можна будь-яку зелень – все залежить від ваших уподобань. Одні обходяться кропом і петрушкою, а інші морозять розмарин, базилік та інші пряні трави. У будь-якому випадку найбільш важливим фактором є технологія заморозки.
Заморожувати зелень можна у кілька способів:
• пучками;
• крижаними кубиками;
• ковбасками.
У будь-якому з перелічених варіантів обов'язково повинен бути присутнім процес підготовки.
Першим ділом зелень необхідно ретельно промити і просушити. Добре, якщо є сушарка для салату. Але в її відсутність на допомогу прийде звичайний махровий рушник. Розкладіть трави на ньому і чекайте поки випарується волога.
А тепер найголовніше – як заморозити зелень різними способами.
Заморожування зелені в пучках
Цей спосіб є найбільш простим і займає найменше часу. У зелені відріжте хвостики і розкладіть її на полиці морозильної камери. Години через 2 упакуйте зелень в харчові судки. Морозити можна як невеликими пучками для порційного використання, так і великими пучками, з яких потім просто відокремлюються гілочки.
Заморожування зелені в крижаних кубиках
Зелень дрібно шаткуємо. Найкраще для цієї мети використовувати блендер. Отриману масу викладаємо у форму, добре трамбуем і заливаємо невеликою кількістю води. Відправляємо в морозильну камеру.
Заморозка зелені в ковбасках
В цьому випадку все досить просто і не клопітно. Просушену зелень, дрібно ріжемо і викладаємо на харчову плівку. Формуємо ковбаски і відправляємо в морозилку. Розмір ковбасок можна робити будь-яким.
Заморожувати можна як окремі трави, так і їх мікс. Ви можете зробити собі різні кубики і ковбаски для різних страв. Просто слід позначити їх стікером, що це суповий набір або мікс для м'ясних страв.
Зберігати заморожену зелень рекомендуємо в судках або прямокутних боксах з ручками. На відміну від харчових пакетів, такі ємності дозволяють вмістити в собі більше продуктів і займають менше місця в морозильній камері. Крім того, матеріал, з якого виготовлені бокси, стійкий до низьких температур і при цьому абсолютно безпечний.
Зберігати заготовлену зелень радимо не більше року, тому що протягом цього періоду вона зберігає найбільшу кількість корисних компонентів. Використовувати в готуванні зелень можна відразу, не чекаючи, поки вона розтане.
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті