10 незвичайних альтернатив шашлику
Перший місяць осені дає нам можливість насолодитися виїздами на природу. Але за весняний і літній періоди багатьом вже набридли звичайні шашлики.
Для тих, хто хоче чогось нового і незвичайного, ми підібрали десять чудових альтернатив шашлику.
Барбекю з форелі
Червона риба подобається багатьом. А червона риба у соєвому соусі на грилі – це просто безпрограшний варіант. Щоб приготувати цю страву, нам знадобиться:
• 4 тушки форелі;
• 8 столових ложок соєвого соусу;
• 8 столових ложок оливкової олії;
• 4 чайних ложок соку лимона;
• сіль, лимонний перець.
Змішайте інгредієнти для маринаду, замаринуйте рибу протягом кількох годин і відправте на решітку.
Філе лосося на дошці
Головне в цій страві – дошка. Вона обов'язково повинна бути кедрової. Щоб уникнути займання і задимлення, її слід вимочити. Для пікантності можна в яблучному оцті або пиві.
Філе (0,5 кг) посоліть, поперчіть, викладіть на дошку і відправте на гриль. Через 25 хвилин ароматне і ніжне блюдо готове
Баклажан під арахісовим соусом
Вам знадобиться наступний перелік продуктів:
• 0,5 кг баклажанів;
• 2,5 столових ложок арахісового масла;
• часник;
• чайна ложка лимонного соку;
• сіль, перець, спеції.
Баклажани наріжте кружальцями і доведіть до готовності на решітці. Змішайте за допомогою блендера арахісову пасту, часник, сіль і спеції. Перекладіть готові баклажани до соусу і насолоджуйтеся смачною стравою .
Рататуй на грилі
Щоб приготувати це смачне блюдо, вам потрібно:
• 1 баклажан;
• 2 кабачка;
• 3 болгарських перцю;
• 5 великих помідорів;
• 100 грам твердого сиру;
• пучок зеленої цибулі;
• базилік;
• рослинна олія;
• винний оцет.
Овочі наріжте кружечками. Зелень дрібно нарізати, сир натерти на крупній тертці. Приготуйте маринад, використовуючи оцет і масло, солимо і залийте їм овочі. Відправте на гриль. Доведіть овочі до готовності. Викладіть на тарілку і щедро полийте маринадом. Зверху посипте зеленню і сиром.
Печериці з беконом на грилі
Дуже просто і дуже смачно. Вам необхідно всього 3 інгредієнта і шпажки:
• 0,4 кг печериць;
• 0,2 кг бекону;
• улюблений соус.
Загорніть гриби в бекон, проколіть шпажкою, вмочіть в соус і відправте на гриль.
Пікантні курячі гомілки
Для приготування страви потрібно взяти:
• 6 гомілок;
• 5 столових ложок жирної сметани;
• 5 столових ложок гірчиці;
• половина цибулини;
• 70 грам меленого мигдалю;
• рослинна олія;
• сіль, перець.
Цибулю наріжте. Змішайте сметану і гірчицю, додайте цибулю і мигдаль. Гомілки посоліть, умочіть в соус і смажте 25-30 хвилин на грилі.
Свинина на кістці
На порцію для двох вам потрібно взяти:
• 4 шматка свинини на кістці;
• 0,5 кг цибулі;
• сіль, перець, спеції.
Краще вибирати досить щільні шматки м'яса. Цибулю наріжте кільцями і замаринуйте в оцті. М'ясо надішліть на гриль. Незадовго до готовності посоліть і поперчіть. Готове м'ясо викладіть на маринований лук.
Мариновані креветки на решітці
Вам потрібно:
• 0,5 кг великих креветок;
• пару чайних ложок цедри апельсина;
• 0,1 л апельсинового соку;
• 0,1 л соку лайма;
• 2 чайні ложки меленого чілі;
• 2 зубчики часнику;
• сіль, орегано.
Креветки очистити від панцира і нутрощів. Перець, часник, цедру і сік збийте блендером. Це маринад. Креветки замаринуйте на 2,5 години. Після цього обсмажте креветки на грилі не більше 30 секунд з кожної сторони.
Фруктовий гриль
Улюблені фрукти порізати невеликими шматками. Настроміть на шпажку і на пару хвилин відправ на барбекю. Це не тільки смачно, але і весела забава для дітей.
Шашлик для ласуни
Оригінальне Блюдо і його однозначно варто спробувати. Вам знадобиться:
• кілька бананів;
• зефір;
• шоколад;
• волоський горіх, фундук або арахіс.
Шкірку бананів розрізати уздовж і акуратно розминайте м'якоть фрукта. Відправте на гриль до часткового розм'якшення. Зніміть з вогню, додайте шоколад, горіхи і зефір.
Для приготування страв на природі вам відмінно підійдуть:
• набір з 9 прямокутних ємностей для зберігання і переміщення продуктів і готових страв в різній кількості;
• миски – для підготовки маринадів.
Приємного апетиту і гарного відпочинку на природі!
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті