Як відрізнити натуральні спеції та прянощі від підробки
Якщо порівнювати приготування страви з мелодією, то останньою нотою часто стає вдало підібрана спеція. Але серед розмаїття прянощів і приправ ви можете натрапити на підробку або прострочену продукцію. Щоб убезпечити себе від покупки неякісного сировини, досить просто знати кілька простих прийомів.
1. Кориця повинна бути закрученої з двох сторін. Так, саме цей фактор видає справжню пряність. Крім цього, натуральні палички кориці тонкі. Нерідко за корицю можуть видавати її аналог – касію. Рослина того ж сімейства, але з менш вираженими ароматичними якостями. От як раз у касії палички щільні і закручені в один бік. Мелена касія, на відміну від кориці, дає синій колір в реакції з йодом.
2. А чи знаєте ви, що запашний перець високої якості тоне у воді? А ось у білого перцю горошини без оболонки. Вони повинні бути ніжного кремового кольору, з можливим кавовим відтінком. Надмірна білизна може свідчити про хімічному впливі. Якщо горошина перцю при роздавлюванні кришиться в потерть – продукт пересушене або прострочений. Свіжа горошина роздавлюється на нерівномірні шматки і залишає жирну пляму.
3. Корінь імбиру на зрізі повинен володіти лимонно-жовтим відтінком. М'якоть соковита і щільна, але не пухка. Якщо імбир покритий безліччю зморшок – він не свіжий.
4. Під виглядом бадьяна часто продають аніс. Хоча прянощі і схожі, бадьян має більш благородним ароматом. Головне візуальне відмінність між зірочками цих прянощів – кількість променів. У зірочка бадьяна їх вісім, а у анісу – сім. Темні і ламкі зірочки – це сировина не першої свіжості. В ідеалі, на зламі промінчика повинно виступати трохи маслянистої рідини.
5. Мускатний горіх повинен бути овальної форми. Істинний мускатний горіх всередині покритий численними борознами. Якщо горішок витягнутий – ви тримаєте в руках далекого родича улюбленої прянощі. Він в меншій мірі володіє ароматичними і смаковими якостями.
6. У коробочок якісної гвоздики ніжки темніше головок. Сама коробочка коричневого кольору, при ушкодженні виділяє маслянисту рідину. Гвоздика повинна відрізнятися сильно вираженим ароматом і гірким смаком.
7. Натуральний кардамон можна відрізнити за кольором. Його коробочки повинні бути оливкового кольору. Сильно яскраві коробочки свідчать про штучне фарбування. Якщо коробочка жовтуватого кольору – пряність стара, або його неправильно зберігали.
Для того, щоб спеції і прянощі надавали вашим стравам неймовірний смак, важливо дотримуватися правил зберігання. Рекомендуємо укладати їх у герметичні ємності подалі від прямих сонячних променів. Це дозволить максимально зберегти ароматні і смакові властивості будь-яких прянощів і спецій.
- Рецепти пасокХіба можна уявити собі Великдень без яскравих фарбованих яєць і солодких пасок? З давніх-давен у кожної господині свій рецепт святкової паски, який оберігала і передавала тільки наступним поколінням. Але в часи інтернету фамільні рецепти відійшли в минуле, і зараз потрібно тільки вибрати найсмачніші і простий рецепт паски.Повна версія статті
- Як обрати безпечні пластикові ємності?Пластик ставши є невід'ємною частиною нашого життя. Продуктові контейнери, упаковка для побутової хімії, дитячі іграшки, одяг, компакт-диски, зубні щітки ... Якщо вам не байдуже власне здоров'я і здоров'я ваших близьких, важливо знаті, з якого самє виду пластику необхідно обирати ємності.Повна версія статті